پوشاندن سوراخ ها و جای رولپلاک روی کاشی + دلایل سوراخکاری
سرامیک و کاشی از جمله مصنوعات هستند که در بسیاری از فضاها و ساختمان ها از آن ها استفاده می شود و به نگهداری صحیح و تعمیرات مناسب نیاز دارند. سوراخکاری سرامیک و کاشی برای نصب اتصالات مختلف در حمام، سرویس بهداشتی آشپزخانه و نمای ساختمان ضروری است؛ اما این فرآیند چالش های خاصی دارد و جای آن روی کاشی باقی می ماند. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا با نحوه پوشاندن سوراخ های روی کاشی آشنا شوید.
دلایل سوراخ کردن سرامیک و کاشی
سوراخ کردن کاشی و سرامیک ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود که ما در این قسمت به مهمترین این دلایل می پردازیم :
- نصب تجهیزات : برای نصب تجهیزاتی نظیر قفسه ها، آویزها، شیرآلات و کابینت باید کاشی و سرامیک را سوراخ کرد.
- نصب لامپ های دیواری : به منظور نصب لامپ های دیواری یا چراغ های تزئینی، ممکن است نیاز به سوراخ کردن دیوارهای کاشی کاری شده وجود داشته باشد.
- تعمیرات و نگهداری : اگر به تعمیرات نیاز باشد، ممکن است لازم باشد تا سوراخ هایی برای دسترسی به لوله ها یا سیم کشی ایجاد شود.
- نصب سیستم های تهویه : به منظور نصب فن ها یا سیستم های تهویه در مکان های مختلف، باید کاشی و سرامیک را سوراخ کنید. پس از این کار باید برای پوشاندن جای رولپلاک روی کاشی اقدام نمایید.
- تزئینات و دکوراسیون : برخی از افراد برای نصب تزئینات دیواری یا آثار هنری روی کاشی ها، اقدام به سوراخ کردن آن می کنند؛ این افراد معمولا پس از برداشتن آن اثر هنری، باید برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی اقدام نمایند.
- نصب سیستم های امنیتی : نصب دوربین های امنیتی یا سنسورهای حرکتی، ممکن است نیاز به سوراخ کردن دیوارهای کاشی کاری شده داشته باشد.
- فرورفتن ریشه گیاهان : گاهی اوقات، سوراخ کردن برای قراردادن گلدان ها یا گیاهان در دیوارهای کاشی کاری شده انجام می گیرد.
- ایجاد راه های تخلیه آب : در حمام ها یا مناطق مرطوب، امکان دارد برای ایجاد راه های تخلیه آب، روی کاشی یا سرامیک سوراخ هایی ایجاد شود.
این دلایل ممکن است با توجه به نیازها و شرایط خاص هر پروژه متفاوت باشند. در زمان سوراخ کردن کاشی یا سرامیک، دقت کنید که از شکسته شدن یا آسیب دیدن آن جلوگیری شود.
وجود سوراخ در کاشی چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟
پیش از بررسی راهکارهای پوشاندن سوراخ های روی کاشی، باید به بررسی مشکلاتی که ممکن است این سوراخ ها به وجود بیاورند، بپردازیم. پس از برداشتن داربست از نمای ساختمان، آثار شکاف، درز و سوراخ در بعضی از قسمت های آن دیده می شود. برای پوشاندن این سوراخ ها، اکثر کارفرماها استفاده از سیمان سفید و پودر خاک سنگ را توصیه می کنند.
اما براساس تجربه، پوشاندن سوراخ روی کاشی با استفاده از یک چسب قدرتمند، راهکار مناسب تری برای ممانعت از ورود آب و خسارت های احتمالی است. استفاده از چسب کاشی یا چسب آنتیک به دلیل خمیری بودن آن، از پرکاربردترین مواد ترکیبی با سیمان است که از آن برای تمامی خدمات مثل آب بندی نیز استفاده می کنند.
مراقبت ها و نگهداری های پس از سوراخکاری
برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی، باید یکسری نکات را رعایت کنید؛ این نکات عبارتند از :
پاکسازی محل سوراخکاری
بعد از انجام سوراخکاری، حتما محل سوراخکاری را پاک کرده و از باقی ماندن گرد و غبار و ذرات به جا مانده جلوگیری کنید. می توانید از یک پنبه یا مواد تمیز کننده مناسب برای تمیز کردن سطح سرامیک یا کاشی بهره ببرید.
اعمال ترمیم کننده
چنانچه کاشی یا سرامیک شکسته یا خراب شده باشد، می توانید از ترمیم کننده های موجود در بازار بهره ببرید. این ترمیم کننده ها به شما کمک می کنند تا به شکل موقت یا دائمی به تعمیر سرامیک کف ساختمان بپردازید.
استفاده از چسب مناسب
اگر که قصد تعمیر سرامیک یا کاشی را دارید، حتما از یک چسب مناسب بهره ببرید. انتخاب چسب با کیفیت و متناسب با کاشی و سرامیک، به نگهداری صحیح و تعمیر مواد کمک خواهد کرد.
تمیزکاری منظم
برای حفظ زیبایی و دوام سرامیک و کاشی، تمیزکاری منظم را رعایت کنید. از مواد تمیز کننده مناسب برای شستشوی کاشی و سرامیک بهره ببرید و از مواد سخت و خراشیده استفاده نکنید.
پیشگیری از آسیب
برای جلوگیری از خرابی و آسیب به سرامیک و کاشی، از ضربه و فشار زیاد به آن پرهیز کرده و از جاگذاری اشیا تیز و سنگین را روی سطح کاشی و سرامیک خودداری کنید.
روش ترمیم کاشی سوراخ شده
برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی مهمترین آن ها خواهیم پرداخت :
- برای ترمیم سرامیک سوراخ شده یا به اصطلاح لب پر شده، از چسب کاشی برای چسباندن قطعه جدا شده به قسمت مورد نظر استفاده می شود.
- روش دیگری که پس از سوراخکاری سرامیک برای ترمیم آن استفاده می شود، خارج کردن کاشی سوراخ شده یا ترک خورده از محل خود و جایگزین کردن آن با یک کاشی یا سرامیک جدید است.
- برای پر کردن سوراخ ایجاد شده روی سرامیک یا کاشی از سیمان سفید بهره می برند.
مواد مورد نیاز برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی
همانطور که متوجه شدید، پوشاندن جای رولپلاک روی کاشی می تواند سبب زیبایی و یکدست شدن کاشی شود. در ادامه به بررسی مواد مورد نیاز برای این کار می پردازیم :
- ملات پرکننده یا چسب کاشی: برای پرکردن سوراخ ها
- رنگ یا رنگ مخصوص کاشی: به منظور هماهنگی با رنگ کاشی
- کاردک: به منظور پرکردن سوراخ
- سمباده نرم: برای صاف کردن سطح
- مراحل پر کردن سوراخ روی کاشی
برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی باید مراحل زیر را دنبال کنید :
- تمیز کردن سوراخ ها: در گام اول برای پوشاندن جای رولپلاک روی کاشی، با استفاده از یک برس نرم یا دستمال، سوراخ ها را تمیز کنید تا هرگونه گرد و غبار یا آلودگی از بین برود.
- پرکردن سوراخ ها : با استفاده از کاردک، ملات پرکننده یا چسب کاشی را به آرامی داخل سوراخ ها بریزید و اطمینان حاصل کنید که ملات کمی بالاتر از سطح کاشی باشد.
- صاف کردن سطح : با کمک کاردک، ملات را به آرامی صاف کنید تا هم سطح کاشی شود.
- خشک کردن ملات : اجازه دهید تا ملات کاملا خشک شود؛ مدت زمان خشک شدن به نوع ملات بستگی دارد، پس به دستورالعمل تولید کننده توجه کنید.
- سمباده زدن : بعد از خشک شدن، سطح را با سمباده نرم بمالید تا کاملا صاف و یکدست شود.
- رنگ آمیزی : اگر نیاز بود، با استفاده از رنگ مناسب سطح را رنگ آمیزی کنید تا با رنگ کاشی هماهنگ شود. برای این کار می توانید از اسپری یا قلم مو بهره ببرید.
- بررسی نهایی : بعد از خشک شدن رنگ، چک کنید که آیا نیازی به اصلاح یا رنگ آمیزی مجدد وجود دارد یا نه.
این مراحل کمک می کند تا سوراخ ها و رولپلاک های روی کاشی را به صورت موثر پوشش دهید و زیبایی کاشی را حفظ کنید.
ملات مناسب برای پرکردن کاشی
برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی، می توانید از انواع ملات ها و مواد پرکننده زیر بهره ببرید :
چسب کاشی
چسب های مخصوص کاشی یکی از بهترین ملات ها برای پرکردن سوراخ روی کاشی هستند که از آن ها برای سوراخ های کوچک بهره می برند. این چسب ها به خوبی به سطح چسبیده و پس از خشک شدن، محکم و بادوام هستند.
پودر پرکننده
پودرهای پرکننده مخصوص کاشی که در بازار موجود هستند، گزینه ای بسیار مناسب برای پر کردن انواع سوراخ های روی کاشی محسوب می شوند. این محصولات معمولا آماده استفاده بوده و تنها باید آن ها را با آب مخلوط کنید.
سیلیکون یا درزگیر
برای سوراخ های کوچک تر و درزها، می توانید از سیلیکون یا درزگیرهای مخصوص بهره ببرید. این مواد انعطاف پذیر هستند و مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند.
ملات پودری
این ملات معمولا شامل سیمان و ماسه هستند و می توان از آن ها برای پر کردن سوراخ ها و ترک ها بهره برد. تنها باید ملات را با آب ترکیب کرده و آن را به غلظت مناسب برسانید.
تکه های کاشی
برای سوراخ های بزرگتر، می توانید از تکه های کاشی مشابه بهره ببرید. این کاشی ها را با استفاده از چسب یا ملات به محل مورد نظر بچسبانید.
فنون سوراخ کاری کاشی و سرامیک
حال که متوجه شدید برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی باید از چه راهکارهایی استفاده کنید، زمان آن رسیده تا با راه های سوراخ کردن کاشی و سرامیک با کمترین میزان آسیب به آن ها، آشنا شوید. با توجه به قیمت سرامیک کف پرسلان باید در زمان سوراخ کردن آن دقت کرد تا کاشی یا سرامیک دچار شکستگی نشود. تکنیک های صحیح سوراخ کردن کاشی با دریل شامل موارد زیر است :
انتخاب دریل مناسب
برای انتخاب دریل، به خصوصیاتی نظیر قدرت موتور، سرعت قابل تنظیم و وزن آن توجه نمایید. دریل با قدرت خوب و قابلیت تنظیم سرعت، می تواند به شما در انجام سوراخ کاری دقیق و بهترین نتیجه کمک کند. چنانچه نیاز به استفاده موقت از دریل دارید، اجاره دریل نیز گزینه خوبی است.
استفاده از مته مناسب
برای سوراخکاری سرامیک و کاشی، انتخاب مته مناسب بسیار مهم است؛ زیرا سبب کاهش مشکلات شما برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی می شود. مته های دقیق و مناسب برای این مواد، از جنس سخت و با دیامتر کوچکتر از ۱۰ میلی متر هستند. علاوه براین، استفاده از مته های نوک تیز با قابلیت حفظ تیزی برای دوران بهتر در داخل کاشی و سرامیک پیشنهاد می شود.
استفاده از سرعت و فشار مناسب
در زمان سوراخکاری، باید یک فشار مناسب را روی کاشی و سرامیک اعمال کنید؛ اما از فشار زیاد پرهیز کنید تا مانع از شکستن آن شوید. سرعت دریل را روی حداکثر سرعت مربوطه برای مته تنظیم کرده و دقت کنید که سرعت بیش از حد می تواند سبب گرم شدن سرامیک و کاشی و خراشیدن آن ها شود.
استفاده از آب خنک کننده
در زمان سوراخکاری، می توانید از آب به عنوان خنک کننده بهره ببرید. این کار می تواند مانع از گرم شدن زیاد کاشی و سرامیک و تولید گرد و غبار شود.
استفاده از شیب در سوراخکاری
اگر در حین سوراخ کردن کاشی یا سرامیک موجب شکستن آن شوید، دیگر مشکل شما فراتر از پوشاندن سوراخ های روی کاشی است و باید آن را تعویض کنید. برای جلوگیری از شکستگی کاشی و سرامیک، می توانید با استفاده از شیب در سوراخکاری بهترین نتیجه را بگیرید.
به عنوان مثال، اگر که قصد سوراخکاری در سرامیک یا کاشی را دارید، می توانید با بهره بردن از دریل و مته مناسب، ابتدا یک سوراخ کوچک به عمق کم در سطح مورد نظر ایجاد کنید و بعد زاویه دریل را تغییر داده و به آرامی و با فشار کمتر به عمق مورد نظر برسید؛ این شیوه می تواند مانع از شکستگی شود.
استفاده از دسته بندی مناسب
چنانچه سرامیک یا کاشی دارای سطح منحنی یا نامنظم است، می توانید با استفاده از دسته بندی مناسب، مانع شکستگی شوید. این دسته بندی ها می توانند به شما کمک کنند تا در محور عمودی، افقی یا در زوایای دلخواه سوراخکاری کرده و مانع از شکستگی شوید.
چگونه کاشی را تعویض کنیم؟
ممکن است در زمان پوشاندن سوراخ های روی کاشی، متوجه شوید که کار از کار گذشته و مشکل با پر کردن سوراخ حل نمی شود، در این زمان باید کاشی را تعویض کنید؛ این کار به صورت زیر انجام می شود :
- استفاده از دستگاه های فرز به منظور به وجود آوردن حفره در قسمت هایی از کاشی برای خارج کردن آن از محل نصب خود
- ممانعت از آسیب دیدن سایر کاشی ها در زمان کار
- کندن بتن و سیمان زیر کاشی لب پر شده
- پاشیدن بتن جدید در آن ناحیه
- قرار دادن کاشی جدید در آن محل و ایجاد هماهنگی بین آن با سایر کاشی ها
- ارتفاع کاشی جدید را نسبت به سایر کاشی ها بسنجید.
- دوغاب مناسبی را آماده کرده و فضای بین کاشی ها را به وسیله آن پر کنید.
جمع بندی
ما در این مطلب به بررسی نحوه پوشاندن سوراخ های روی کاشی پرداختیم. همانطور که متوجه شدید راهکارهای مختلفی برای پوشاندن سوراخ های روی کاشی وجود دارد. این سوراخ ها به دلایل مختلفی ایجاد شده و ظاهر کاشی را خراب می کنند؛ در نتیجه برای حل کردن این مشکل باید اقدام به پر کردن این سوراخ ها کرد.
دیدگاهتان را بنویسید