پکیج جامع اکسل فهرست بها ساختمان 1402
(ابنیه ، تاسیسات برقی ، تاسیسات مکانیکی ، مرمت بنا های تاریخی)
دانلود پکیج جامع فهرست بها راه و ترابری 1402
(راهداری ، راه و باند ، خطوط راه آهن ، نوار حفاری)
فهرست بها نگهداری، تعمیر روسازی و ابنیه خطوط راه آهن 1403
فهرست بها بهره برداری و نگهداشت تجهیزات برقی، كنترلی و ابزار دقیق تاسیسات آب و فاضلاب 1403
مختصری از فهرست بها
مطابق بند ۳-۲-۱ دستورالعمل ۷۱۴۰ مورخ ۱۳۷۷/۱۲/۰۲ سازمان برنامه و بودجه کشور پایه انجام معاملات طرح های عمرانی قیمت های مندرج در فهرست بها می باشد و در پروژه های عمرانی استفاده از این مبالغ الزامی می باشد.
اگر تا کنون هیچ فهرست بهایی ندیده اید باید به شما بگوییم که فهرست بها لیست قیمتی از مصالح و خدمات مورد استفاده در پروژه های عمرانی است که طبق ماده ۸۰ تبصره ۱ قانون محاسبات عمومی مبنای تهیه برآورد اولیه پروژه های عمرانی می باشد.
فهارس بها معمولا اواخر هر سال و در قالب بیش از ۲۰ رشته و ۴ رسته توسط سازمان برنامه و بودجه و در قالب فایل های PDF رمزگذاری شده (غیرقابل کپی) ارائه می شود.
تغییرات فهرست بهای 1403 نسبت به 1402
فهارس بهای سالانه معمولا در اواخر اسفند منتشر می گردند و فهرست بها 1403 نیز در 26 اسفند 1402 توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ گردید.
هر ساله تغییراتی در فهارس بها ایجاد می گردد که این تغییرات را می توان در دسته بندی های گوناگونی همچون میانگین هزینه و همچنین افزایش و کاهش ردیف های فهارس بها طبقه بندی نمود.
در این بخش قصد داریم تا شما را با مهم ترین تغییرات فهارس بهای 1403 آشنا کنیم.
1- تغییرات فهرست بها ابنیه 1403
مهم ترین تغییرات فهرست بهای ابنیه 1403 به شرح ذیل می باشد.
الف) حذف گروه ژئوسنتتیک از فهرست بهای ابنیه 1403
اقلام مربوط به ژئوسنتیتک ها در فهرست بهای ابنیه موجود در گروه 12 فصل 23 حذف گردیده است و طبق دستورالعمل کاربرد موجود در ابتدای فهرست بهای ابنیه 1403، در صورت نیاز به این اقلام در پروژه می توان از فهرست بهای راه، راه آهن و باند فرودگاه کمک گرفت.
ب) خدمات انحصاری در فهرست بهای ابنیه 1403
بند 10 دستورالعمل کاربرد فهرست بهای ابنیه 1403، به موضوع انحصار و قیمت گذاری در این شرایط اختصاص یافته است.
تبصره 5 بند ب ماده 5 قانون حداکثر توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی به شرح ذیل می باشد:
تبصره 5 – در صورت وجود شرايط انحصاري در ساخت برخي محصولات داخلي مورد استفاده در طرح (پروژه)، ساز و كار كشف قيمت در قالب آيين نامه اي توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجراء شدن اين قانون مشخص مي شود و به تصويب هيأت وزيران مي رسد.
ج) تغییرات قیمت ردیف های فهرست بهای ابنیه 1403 نسبت به 1402
میانگین قیمت واحد ردیف های فهرست بهای 1403، 3,624,177 ریال می باشد که این رقم برای سال 1402 برابر با 2,948,695 بوده است.
بنابر این میانگین هزینه واحد فهرست بهای ابنیه 1403، تقریبا 23 درصد رشد داشته است.
مبنای تهیه فهرست بها
به علت تورم های سالیانه در کشور، سازمان برنامه و بودجه سالانه فهرست بها های جدیدی را ارائه می کند که در اغلب موارد فقط در قیمت ها تغییراتی لحاظ می شود و کلیات ردیف ها ثابت باقی می ماند.
قیمت های مندرج در فهارس بهای هر سال مطابق با هزینه های رایج در سه ماهه انتهایی (فصل زمستان) سال می باشد که به این 3 ماه، سه ماهه مبنا گفته می شود (برای مثال 3 ماهه مبنای فهرست بهای 1400، هزینه های رایج در ماه های دی، بهمن و اسفند سال 1399 می باشد).
در برآورد بهای هر واحد موجود در فهرست بها از قیمت های عرف بازار که منطبق بر گزارشات مرکز آمار می باشد، استفاده می شود؛ به همین دلیل ارقام مندرج در فهارس بها دقیق بوده و پیمانکاران بدون نگرانی می توانند از این ارقام استفاده نمایند.
همانطور که اشاره شد، استفاده از ارقام مندرج در فهارس بها در پروژه های عمرانی الزامی است و سازمان ها و دستگاه های اجرایی موظف به استفاده از ارقام فهارس بها می باشند.
قیمت های مندرج در فهارس بها، میانگین قیمت تمام شده برای هر فعالیت و یا مصالح مصرفی است و در نتیجه تمامی عملیات های لازم راتحت پوشش قرار می دهد.
البته ضریب هایی نیز به ارقام موجود در فهارس بها نیز اعمال می شود که در مقاله ای جداگانه به معرفی آن ها پرداخته ایم (جهت مشاهده مقاله ضریب های فهرست بها کلیک کنید)
اگر قصد دارید تا بیشتر با مفهوم فهرست بها آشنا شوید، ویدیو زیر را تماشا نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید