پروژکتور و انواع چراغ دیواری و هالوژن
پروژکتور ها را می توان وسیله ای برای نورپردازی فضاهای بزرگ و وسیع مانند استادیوم های ورزشی، ساختمان های بسیار بزرگ، نمای بیرونی یا داخلی کارخانه ها، تابلوهای تبلیغاتی، تئاتر، استخرها و… نامید. از دیگر کاربردهای نورافکن تزیین نما و فضا است. نورافکن در حال حاضر برای نورپردازی بیرونی ساختمان ها، مغازه ها، ادارات و حتی برای نورپردازی و جلب توجه مغازه های نسبتا کوچک و همچنین فضاهای باز مانند پارک ها و مراکز خرید استفاده می شود. نام نورافکن ها و پروژکتورها با توجه به نوع لامپی که در آن ها نصب می شود ساخته می شود. این پروژکتورها از نظر جنس بدنه و ظاهر تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. برای روشنایی ساختمان از چراغ هالوژن و چراغ دیواری هم استفاده میشود که در ادامه به آن می پردازیم.
انواع پروژکتور
نور تولید شده توسط پروژکتور می تواند انواع مختلفی داشته باشد که به طرق مختلف محیط را روشن می کند. هر کدام از این پروژکتورها از یک قاب پروجکشن اختصاصی استفاده می کنند. نکته مهم در استفاده از فریم های پروژکتور این است که در استفاده از آن ها اگر مشکل از خود لامپ باشد فقط می توانید لامپ را تعویض کنید و فریم مشکلی نخواهد داشت.
پروژکتور SMD
Surface Mounted Device یا به عبارت دیگر SMD فناوری طراحی و ساخت وسایل الکترونیکی است که بر خلاف قطعات DIP با لحیم کاری و بدون هیچ سوراخی بر روی تخته ساخته می شوند و با عبور جریان الکتریکی می توانند تولید کنند. نور مورد نظر استفاده از فناوری SMD در LED ها کاربردهای زیادی دارد. بنابراین اکثر قطعات LED مورد استفاده در محصولات روشنایی با استفاده از این فناوری ساخته می شوند. یکی از ویژگی های اصلی این لامپ ها این است که دارای آی سی پایه کوتاه بوده و تراشه های نصب شده روی آن ها در فاصله ای نزدیک قرار می گیرند که به همین دلیل لامپ های SMD نور نسبتاً پراکنده و غیر نقطه ای می دهند و سایه قوی ایجاد نمی کنند. یکی از مهمترین مزایای این مدل روشنایی عمر طولانی آن است. نورافکن SMD می تواند به عنوان نورافکن نما نیز استفاده شود و تا 50000 ساعت طول عمر دارد. لازم است بدانید که این پروژکتور برای راه اندازی و رسیدن به حداکثر روشنایی از سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
پروژکتور COB
نام پروژکتور COB از عبارت Chips On Board گرفته شده است. این تراشه ها یکی یکی در کنار هم قرار می گرفتند و در نهایت یک نقطه نورانی ایجاد می کردند. بنابراین در این پروژکتور در مواقعی که از پخش کننده استفاده نمیشود نور بسیار روشنی تولید می کند. عدم استفاده از این دیفیوزر باعث روشنایی بیش از حد و تحریک چشم می شود. استفاده از آن می تواند تا حدودی میزان نور را کاهش دهد و هر کدام از این موارد مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین با توجه به نور زیاد و مصرف کم برق، راندمان بسیار بالای پروژکتور COB را می توان یکی از ویژگی های اصلی آن دانست. لامپ های COB 10 یا 12 برابر بیشتر از LED های معمولی پراکندگی نور دارند. تفاوت اصلی این دو نوع لامپ در غلظت نور COB و انتشار نور SMD است. تنها نقطه ضعف طراحی COB تک جریانی این است که چندین کانال باید با هر یک از سطوح نور خروجی مطابقت داشته باشند تا جلوه های تغییر رنگ ایجاد شود، به این معنی که اگرچه COB ها در کاربردهای تک رنگ بسیار کارآمد و قدرتمند هستند، نمی توان از آنها در تولید استفاده کرد. لامپ هایی با رنگ نور متغیر استفاده می شود. برای ایجاد روشنایی بیشتر در این لامپ ها از یک رفلکتور در داخل لامپ استفاده می شود که یک رفلکتور است.
پروژکتور led
پروژکتورهای LED جایگزین مناسبی برای لامپ های پر مصرف هستند. زیرا تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند. مصرف برق کم این پروژکتور به شما اجازه می دهد تا 80 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. بنابراین، عمر مفید آن بسیار بالا خواهد بود، حدود 50000 ساعت. بنابراین تاثیر بسزایی در کاهش هزینه ها خواهد داشت. علاوه بر این با استفاده از ولتاژ پایین هزینه کابل کشی تا حد زیادی کاهش می یابد. در رنگ های لامپی رنگ ها با خلوص و روشنایی بسیار بالا بدون نیاز به فیلتر رنگ تولید می شوند.
هالوژن چیست؟
هالوژن یک نسخه پیچیده تر و پیشرفته تر از یک لامپ رشته ای است. درست مانند لامپ های رشته ای، جریان الکتریکی از یک طرف وارد مدار می شود و باعث گرم شدن رشته تنگستن می شود، لامپ های هالوژن دارای رشته های تنگستن در داخل کپسول های کوارتز هستند و با گازهای ید و برم پر می شوند. قبل از خرید لامپ هالوژن، باید بدانید که چگونه کار می کند. جریان الکتریکی ارسال شده از سوکت با پایه لامپ تماس می گیرد. مانند لامپ های رشته ای، جریان الکتریکی وارد پریز شده و رشته تنگستن را به سمت بالا طی می کند و رشته را تا لامپ گرم می کند. چیزی که حتی در مورد هالوژن بهتر است این است که رشته در یک کپسول کوارتز پر از گاز هالوژن است که از ید و برم تشکیل شده و بی اثر است. چرخه هالوژن با یک جریان الکتریکی آغاز می شود، ذرات رشته تنگستن سوخته توسط هالوژن داخل کپسول کوارتز به رشته بازگردانده می شوند و این عمل امکان استفاده مجدد از این ذرات را فراهم می کند. همین استفاده مجدد از ذرات به ما این امکان را می دهد که روشنایی بالاتر و عمر طولانی لامپ های هالوژن را در مقایسه با لامپ های رشته ای ببینیم. به همین دلیل است که هالوژن ها بیش از دو برابر رشته ها عمر می کنند، هالوژن ها به طور متوسط 2500 ساعت و رشته ها در بهترین شرایط 800-1200 ساعت دوام می آورند. یکی دیگر از مزیت های لامپ های هالوژن نسبت به لامپ های رشته ای قابلیت کار در دماهای بالا می باشد و همین امر باعث می شود حتی لامپ های هالوژن کوارتز کوچک تا توان 300 وات را داشته باشیم.
چراغ دیواری چیست؟
چراغ دیواری نوعی نورپردازی در فضای باز است که همانطور که از نامش پیداست به دیوار متصل می شود و در نمای بیرونی ساختمان مانند حیاط، تراس، خانه روستایی، در ورودی به طور گسترده استفاده می شود. به پارکینگ و … لامپ های دیواری در طرح ها، اندازه ها و رنگ های مختلف تولید می شوند و باید به گونه ای طراحی شوند که بتوان آنها را به دیوار یا سطح عمودی متصل کرد. یک چراغ دیواری از یک لامپ، و صفحه تشکیل شده است و معمولاً دارای یک یا چند شاخه است. یک لامپ دیواری معمولا نور را به سمت بالا یا پایین ساطع می کند و البته برخی از مدل های مدرن نیز وجود دارند که نور را هم به سمت بالا و هم به سمت پایین یا مورب ساطع می کنند. چراغ دیواری یکی از مناسب ترین لامپ های منطقه ای برای مکان هایی مانند پله ها و معابر است که احتمال افتادن یا سر خوردن آن زیاد است و هم برای دکوراسیون داخلی و هم برای نورپردازی ساختمان و هم برای نورپردازی بیرون استفاده می شود.
این روزها حتی تصور اینکه برای چند ساعت بدون برق بمانیم می تواند ما را آزار دهد. زندگی بدون برق و روشنایی می تواند چرخه زندگی یک کشور را مختل کند. بنابراین تامین برق به یکی از نیازهای اساسی کشور تبدیل شده است. برق به تنهایی نمی تواند ما را مجبور به رفع نیازهای خود کند، اما وجود تجهیزات الکتریکی و انواع روشنایی می تواند ما را مجبور به استفاده از برق موجود در شهر کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تجهیزات برقی و روشنایی مانند گذشته به تعداد لامپ ها و وسایل محدود نمی شود. بلکه این روزها اگر بخواهیم دسته بندی برای لامپ ها داشته باشیم با مدل های لامپ زیادی مواجه می شویم که هر کدام برای محیط خاصی قابل استفاده هستند. امروزه با توجه به اهمیت نورپردازی در ساختمان ها، روشن است که تجهیزات برقی و روشنایی با طیف وسیع تری از نیازهای کاربران مواجه خواهند شد. مجموعه برق نت barghnet.com تنها یک فروشگاه اینترنتی نیست و شما عزیزان می توانید برای خریدهای شخصی نیز به ما مراجعه کنید. گروه ما با ارائه مشاوره آنلاین رایگان و همچنین تهیه محصولات و کالاهای مورد نیاز شما با نازلترین قیمت و در کمترین زمان سعی در تسهیل خرید لوازم برقی ساختمانی و تجهیزات برق صنعتی نموده است.
دیدگاهتان را بنویسید