وزن پروفیل سبک
وزن پروفیل سبک، این مقطع پر استفاده در صنایعی که به فلزی مستحکم و در عین حال سبک نیاز دارند، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مسائل مهم در خرید انواع مقاطع فولادی، وزن آنها است که در هنگام خرید مورد توجه قرار میگیرد.
پروفیل سبک نیز نقش مهمی در ساخت و سازها دارد چرا که ضمن ایجاد استحکام لازم، وزن پایینی دارد. وزن پروفیل های مختلف، در جداول وزنی استاندارد به نام جدول اشتال آورده شدهاست.
برخی از انواع این مقاطع در ضخامتهای پایین به نام پروفیل سبک شناخته میشوند. گفتنیست که قیمت پروفیل تحت تاثیر وزن آن تغییر میکند. در این مقاله، درخصوص این نوع پروفیل بحث خواهیم کرد.
پروفیل سبک چیست؟
به طور کلی، پروفیلهای فولادی، مقاطعی در طول 6 یا 12 متری هستند که شکل سطح مقطع آنها در تمام طول، ثابت است. براساس این تعریف، انواع میلگرد نیز به عنوان پروفیل شناخته میشوند اما در بازار و معنای عامیانه، اغلب منظور از پروفیل، پروفیلهای بسته شامل لوله و قوطی است.
پروفیل های سبک، بر اساس دو استاندارد DIN2394 و EN10219-2 تولید میشوند. در ساخت این پروفیلها از ورق روغنی استفاده میشود و فرایند اصلی تولید آنها نیز، فرایند نورد سرد است. ضخامت این انواع از مقاطع فولادی کمتر از 1.5 میلیمتر است و به همین دلیل نیز به پروفیل سبک معروفند.
وزن پروفیل سبک پایین است و ازاینرو، یکی از گزینههای مناسب مستحکم به شمار میروند. از جمله ویژگیهای این پروفیلها میتوان به داشتن قابلیت آبکاری، کیفیت سطحی بالا و شکلپذیری مناسب اشاره کرد.
کارخانه صنعت هما و توسعه فولاد ساب، از جمله تولیدکنندگان پروفیل سبک در کشور ما بهشمار میروند. قیمت پروفیل سبک نسبت به پروفیل سنگین بیشتر است. دلیل این تفاوت قیمت را در ادامه توضیح خواهیم داد. پروفیل سنگین، دارای دو نوع پروفیل ساختمانی و صنعتی است.
کاربرد پروفیل سبک
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، پروفیل های سبک را میتوان آبکاری و جوشکاری کرد. از طرفی به دلیل شکلپذیری بالای آنها، امکان اینکه فرم دلخواه را بر روی آنها اجرا کرد وجود دارد. کیفیت سطحی این نوع از پروفیلها نیز بالا است. بنابراین ویژگیها و همچنین استحکام بالای پروفیل سبک فولادی در برابر آسیب و همچنین سبک بودن و قیمت مناسب آنها، کاربرد این نوع مقطع فولادی نیز بالا است.
مصرف کننده میتواند این پروفیلها را در ابعاد متنوع با وزنهای مختلف خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهد. از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنعت خودروسازی
- ساخت دوچرخه
- ساخت لوازم خانگی
- دکوراسیون منازل
- ساخت راهپله
- تولید مبلمان، صندلی و کانتینر
محاسبه وزن پروفیل سبک
پروفیل سبک، در ضخامتهای متنوع و با استفاده از ورق روغنی تولید میشود. با در دست داشتن سطح مقطع پروفیل و اطلاع از چگالی فولاد، میتوان وزن هر متر پروفیل سبک را محاسبه کرد. همچنین با ضرب این عدد در طول هر شاخه پروفیل سبک، امکان محاسبه وزن هر شاخه وجود دارد.
اگرچه این عدد دقیق نیست و برای اطلاع از وزن دقیق باید وزن پروفیل را بر روی باسکول به دست آورد اما میتوان گفت که این رقم با تقریب خوبی به وزن نهایی هر شاخه پروفیل نزدیک است.
بدین منظور میتوان از فرمول زیر برای محاسبه وزن پروفیل سبک استفاده کرد:
(طول + عرض) × ۲ × ضخامت × طول شاخه × چگالی آهن = وزن هر شاخه پروفیل
در این فرمول، طول و عرض بر حسب متر، ضخامت بر حسب میلیمتر، طول شاخه بر حسب متر و چگالی آهن 7.8 کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب است. در نهایت نیز با استفاده از این فرمول وزن هر شاخه پروفیل سبک بر حسب کیلوگرم محاسبه میشود.
یکی از راههای دیگر نیز، استفاده از جدول وزن پروفیل است. در این جدول، اطلاعات هر پروفیل اعم از طول، عرض و ضخامت آن قرار داده شده و وزن پروفیل سبک به ازای هر متر آورده میشود. در نهایت نیز وزن هر متر را برای بدست آوردن وزن هر شاخه در طول آن ضرب میکنند.
تفاوت وزن پروفیل سبک و سنگین
پروفیل سبک و پروفیل سنگین، دو عبارتی هستند که در بازار خرید مقاطع فولادی بسیار شنیده میشوند. اما آیا میدانید تفاوت پروفیل سبک و سنگین در چیست؟ برای آشنایی شما با تفاوت این دو پروفیل، نکاتی را عنوان خواهیم کرد:
تفاوت در تولید: اولین و مهمترین تفاوت این دو پروفیل در نحوه تولید آنهاست. برای تولید پروفیل سبک از ورق روغنی استفاده میشود، در حالیکه ورق سیاه، ورقی است که در تولید
پروفیل سنگین به کار میرود.
تفاوت در ضخامت: تفاوت مهم و دیگری که هنگام خرید باید به آن توجه کنید، ضخامت این پروفیلها است. پروفیلهای سبک در ضخامتهای کمتر از 1.5 میلیمتر ساخته میشوند. در مقابل، ضخامت پروفیلهای سنگین بیشتر از 1.5 میلیمتر است. با توجه به تفاوت در ضخامت میتوان گفت که وزن پروفیل سبک نیز کمتر از پروفیل سنگین است.
کاربردهای مختلف: اگرچه استحکام پروفیل سبک نیز قابل توجه و مناسب است اما با اینحال در شرایطی که نیاز به تحمل وزن بالا باشد، از پروفیلهای سنگین استفاده میشود که مقاومت و استحکام بالایی دارند.
قیمت: با وجود اینکه به اینکه وزن پروفیل سبک و سنگین با هم متفاوت است، اما قیمت این پروفیل به دلیل استفاده از ورق روغنی در ساخت، بیشتر است.
قیمت پروفیل سبک
قیمت پروفیل سبک، در واحد وزن اعلام میشود. به این معنا که قیمت هر شاخه پروفیل سبک با توجه به وزنی که دارد تعیین خواهد شد. بنابراین، وزن پروفیل سبک در تعیین قیمت مهم است.
از طرف دیگر، در هنگام استعلام قیمت پروفیل ها، متوجه نوسان قیمتی بالا خواهید شد. علت این نوسان قیمت، عوامل مختلفی است که از مهمترین آنها میتوان به قیمت مواد اولیه و سنگ آهن، قیمت دلار و عرضه و تقاضا در بازار اشاره کرد.
در بررسی قیمت پروفیل سبک باید گفت اگرچه وزن آن پایینتر از پروفیل سبک است اما از آنجایی که در تولید آن از ورق روغنی استفاده میشود، در مقایسه با پروفیل سنگین قیمت هر کیلو از آن بیشتر است. اما، در واحد طول قیمت آن از نوع سنگین کمتر برآورد میشود.
برای استعلام قیمت پروفیل سبک، باید به مراکز همواره در دسترسی که قیمتها را به صورت لحظهای آپدیت میکنند مراجعه کنید. مجموعه آیرومارت از جمله این مراکز است که قیمت پروفیل سبک را به روز در خدمت خریداران قرار میدهد.
آیرومارت، مرکز خرید انواع پروفیل سبک
پس از محاسبه وزن پروفیل سبک مورد نظر شما و استعلام قیمت آن، نوبت به خرید میرسد. برای خرید مطمئن، شما باید به شرکت بازرگانی مراجعه کنید که بار پروفیل سبک را در تناژ مورد نیاز شما، با گواهینامههای معتبر و بهترین قیمت روز، ارائه کند.
ما، شرکت بازرگانی آیرومارت را به شما معرفی میکنیم. با این مجموعه، میتوانید از مشاورههای کارشناسان استفاده کنید و در سریعترین زمان ممکن، مقاطع مورد نیاز خود را تحویل بگیرید.
آیرومارت ضمن اینکه انباری مدرن را در اختیارتان قرار میدهد، سفارش را به سراسر کشور نیز ارسال میکند. همچنین میتوانید از خدماتی چون مشاوره رایگان، خمکاری و جوشکاری نیز بهرهمند شوید. از یکی از راههای زیر با آیرومارت در ارتباط باشید:
- iromart.com
- شماره تلفن 02145306
هدف آیرومارت، رضایت همیشگی مشتریان.
دیدگاهتان را بنویسید