علت خشک شدن درخت پسته
درخت پسته یکی از درختانی است که باغداران برای به ثمر رسیدن آن تلاش فراوان کرده و هزینه زیادی متقبل میشوند، ارقام مختلفی از درخت پسته مانند انواع نهال پسته پالیز نهال در بازار برای کاشت در باغات پسته وجود دارد اما یکی از مهمترین مشکلاتی که باغداران را نگران میکند خشک شدن درختان پسته است، یک درخت پسته که برای به ثمر رسیدن آن تلاش و هزینه زیادی صرف شده ممکن است به ناگهان خشک شود و ضرر زیادی به باغداران وارد کند.
با توجه به اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم در این خبر نامه علت خشک شدن درخت پسته را مورد بررسی قرار دهیم تا شما بتوانید از خسارت این مشکل در باغ خود جلوگیری کنید، بنابراین اگر اخیرا در باغ خود با این مشکل رو به رو شدهاید و یا نگران این اتفاق در باغ خود هستید مطالعه این خبر نامه را از دست ندهید.
خاک شور برای پسته میتواند کشنده باشد؟
همانطور که میدانید درخت پسته درختی مقاوم به شوری آب و خاک است و به همین دلیل انواع نهال پسته پالیز نهال مقاوم به شوری در نهالستان پالیز تولید شده و در اختیار باغداران قرار گرفته است.
خاک شور برای پسته خوب است اما میزان شوری قابل تحمل برای درختان پسته متفاوت بوده و شوری و آهکی بودن میتواند منجر به خشک شدن درختان پسته شود، در حالی که شوری خاک برای درختان میوه غیر از پسته حداکثر 4 دسی زیمنس است این میزان میتواند برای درختان پسته تا 8 دسی زیمنس نیز باید و برخی از ارقام پسته حتی تا 12 دسی زیمنس را نیز تحمل کردهاند اما شما باید در زمان انتخاب رقم پسته برای کاشت در منطقه خود با توجه به نتیجه آزمایش آب و خاک رقم مناسب را انتخاب کنید.
میزان شوری خاک و آب در مناطق مختلف با هم متفاوت است و توجه داشته باشید در صورتی که علاوه بر خاک، آب نیز شور باشد شوری میتواند در خاک تجمع پیدا کرده و به مرور شوری افزایش پیدا میکند.
به عنوان مثال منطقهای که شوری آب و خاک قابل تحملی برای کاشت یک رقم پسته دارند در اثر استفاده نکردن از مواد اصلاح کننده شوری خاک میزان شوری میتواند طی چند سال بیش از حد تحمل آن رقم شده و سبب خشک شدن درخت پسته شود، برای دریافت مشاوره در این زمینه میتوانید با کارشناسان نهالستان پالیز نهال در تماس باشید.
پژمردگی ورتسیلیومی پسته علت رایج خشک شدن درخت پسته
بیماری قارچی پژمردگی ورتسیلیومی پسته یکی از دلایل رایج خشک شدن درختان پسته است، هر چند نهال پسته پالیز نهال در ارقام مختلف و مقاوم به این بیماری تولید شده است اما با این وجود در صورت رخ دادن بیماری به صورت شدید این بیماری میتواد منجر به خشک شدن درختان پسته حتی در سنین بالا شود.
این بیماری خاکزاد بوده و در خاک زمینهای زراعی که به ویژه قبلا در آنها گوجه و سیب زمینی کاشته میشده است وجود دارد، این بیماری میتواند از طریق خاک نهال آلوده نیز وارد باغ شود و از طریق آبیاری سطحی به کال باغ برسد، درختان در ابتدا علائم پژمردگی ناشی از تشنگی به ویزه در یک سمت نشان میدهند و در نهایت خشک میشوند.
کنترل این بیماری در درختان آلوده غیر ممکن است و درخت بیمار باید حذف شود، اما ضدعفونی خاک آلوده از مرحل اصلی کنترل بیماری در باغ است، وجود یک درخت آلوده در باغ میتواند در صورت استفاده از سیستم آبیاری سطحی خطر ابتلای درختان دیگر را به همراه داشته باشد.
کمبود مواد غذایی در پسته عامل خشک شدن درخت پسته
درختان پسته برای باردهی مناسب و با کیفیت نیاز به تامین مواد غذایی دارند، انواع نهال پسته پالیز نهال با توجه به میزان باردهی با هم متفاوت هستند اما نکته مهم در مورد باردهی و سلامت درختان تغذیه اصولی این درختان است، از آنجایی که درخت پسته در شوره زار بهتر رشد میکند این زمینها معمولا از نظر مواد غذایی فقیر هستند.
کمبود مواد غذایی در پسته میتواند منجر به خشک شدن این درختان شود و بنابراین امروزه باغداران پسته به اهمیت برخورداری از مشاوره و راهنمایی در زمینه برنامه غذایی درختان پسته واقف هستند، باغداران باید با توجه به نتیجه سالیانه آزمایش خاک و برگ درختان پسته و با مشاوره گرفتن از متخصصان در این زمینه برنامه غذایی را به صورت اصولی تنظیم کنند.
برخی از عناصر غذایی در خاک قلیایی بلاکه میشوند و نیاز است که آنها را به صورت محلول پاشی مورد استفاده قرار داد و در غیر این صورت کمبود مزمن آنها میتواند منجر به خشک شدن درختان پسته شود.
پسیلومایسز پسته چیست؟
بیماری قارچی دیگری که میتواند منجر به خشک شدن درختان پسته شود بیماری سرخشکیدگی پسیلومایسزی پسته است، انواع نهال پسته پالیز نهال مقاوم به این بیماری وجود دارند اما درختانی که دچار ضعف غذایی باشند به این بیماری بیشتر مبتلا میشوند و در واقع این بیماری یک بیماری فرصت طلب است.
سرشاخه درختان بیمار خشک شده و روی شاخهها پوست درخت به صورت عرضی شکاف بر میدارد و زیر پوست لایه قارچی سیاه رنگ شکیل میشود، این بیماری بیشتر در بین درختان ضعیف و از طریق باد، باران و ابزار هرس آلوده انتقال پیدا میکند و هر چه درخت ضعیفتر باشد احتمال خشک شدن کل درخت افزایش پیدا میکند.
نماتد پسته دلیل رایج دیگر بر خشک شدن درخت پسته
نماتدها موجودات کرمی شکل و بسیار ریزی هستند که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند، مقاومت انواع نهال پسته پالیز نهال نسبت به بیماری نماتد پسته متفاوت است و باغداران باید در زمان انتخاب رقم دقت بیشتری داشته باشند، این بیماری میتواند از طریق نهال آلوده وارد باغ شود و یا اینکه از قبل در باغ وجو داشته باشد.
توصیه میشود پیش از احداث باغ از سالم بودن خاک اطمینان حاصل کنید و نهال پسته را از نهالستانی خریداری کنید که گواهی سلامت و عاری بودن از نماتد را ارائه کند، بیماری نماتدی به دلیل حمله به ریشه میتواند منجر به خشک شدن درخت شود و از علائم بارز این بیماری خشک شدن برگ درخت پسته از حاشیه به سمت مرکز است.
گموز پسته دلیل رایج دیگر در خشک شدن درختان پسته
بیماری گموز پسته بیماری دیگری است که میتواند منجر به خشک شدن درختان پسته حتی انواع نهال پسته پالیز نهال شود، این بیماری هم میتواند همراه با نهال آلوده وارد باغ شود و یا اینکه از قبل در باغ وجود داشته باشد، شناسایی سریع و به موقع درخت بیمار و جدا کردن آبیاری درخت بیمار از سایر درختان اهمیت بسیار زیادی در کنترل این بیماری دارد.
توجه داشته باشید که در صورت استفاده از سیستم آبیاری قطرهای این بیماری نمیتواند خسارت زیادی وارد کند اما استفاده از سیستم آبیاری سطحی با حجم زیاد آب به طوری که طوقه همواره خیس باشد به بیماری کمک میکند تا منجر به خشک شدن درختان شود.
کلام آخر
دانستید که دلایل محیطی و غیر محیطی بسیاری در خشک شدن درختان پسته دخیل هستند و شناخت درست و به موقع آنها و همچنین استفاده از نهال پسته سالم و مقاوم میتواند تا حد زیادی از خشک شدن درختان پسته جلوگیری کند، در صورت وجود هر گونه سوال و ابهام در مورد دلیل خشک شدن درختان باغ خود میتوانید با مشاوران ما در نهالستان پالیز نهال از طریق شماره تماسهای قید شده در تماس باشید.
تماس با پالیز نهال:
09144501007
09144501008
دیدگاهتان را بنویسید