تفاوت سقف وافل با تیرچه بلوک چیست؟
یکی از موضوعاتی که در زمان اجرای سازههای بتنی باید در مورد آن تصمیمگیری شود؛ نوع سقفی است که قرار است از آن برای جدا کردن طبقات استفاده شود. سقف وافل و سقف تیرچه بلوک در حال حاضر دو نوع سقف بسیار پرکاربرد در صنعت ساختمان هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. ما در این مقاله این دو نوع سقف را از جهات مختلف با یکدیگر مقایسه کرده و به شما کمک کردهایم که بتوانید بر اساس این تفاوتها تصمیم بگیرید که میخواهید چه سقفی را برای پروژه خود اجرا کنید.
عمدهترین تفاوتهای موجود بین سقف تیرچه بلوک و سقف وافل
به طور کلی این دو نوع سقف از دو جهت با یکدیگر تفاوتهای عمده دارند. اول اینکه در سقفهای تیرچه بلوک، تیرچههای مورد نیاز از قبل آماده و به محل پروژه منتقل میشوند. اما برای اجرای سقف وافل باید تیرچه در محل آرماتوربندی شود. فضای بین تیرچهها در سقفهای تیرچه بلوک با بلوکهایی به نام یونولیت سقفی پر میشود. این در حالی است که برای پر کردن این سقف در سقفهای وافل از قالبهای معمولی پلاستیکی استفاده میشود که بعد از چند روز قابل جدا کردن هستند. علاوه بر این موارد این دو مدل سقف از جهات دیگری نیز با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه به بررسی آنها پرداختهایم.
سرعت در اجرا
آماده بودن تیرچهها از قبل و عدم نیاز به آرماتوبندی در محل اجرای پروژه به همراه قابلیت تحمل وزن بتن تازه و عدم نیاز به زیرسازی آنچنانی دو دلیلی هستند که باعث میشوند سقفهای تیرچه بلوک به مراتب سریعتر از سقفهای وافل اجرا شوند.
ضخامت سقف
قالبهایی که برای اجرای سقف وافل کاربرد دارند معمولا دارای 28 سانتی ضخامت هستند. علاوه بر این 28 سانت، یک لایه بتن 7 سانتیمتری نیز روی آنها را میپوشاند. به این ترتیب ضخامت سقف وافل در مجموع به 35 سانتیمتر میرسد. اما ضخامت نهایی سقفهای تیرچه بلوک معمولا ۳۰ سانتیمتر است.
نوع قالبها
همانطور که اشاره شد برای اجرای سقف وافل از قالبهای موقت پلاستیکی استفاده میشود. برای کار گذاشتن این قالبها در بین تیرچه باید دقت زیادی کرد تا قالب دچار شکستگی نشود. اکثر این قالبها بعد از تمام پروژه ترک میخورند و دیگر نمیتوان از آنها استفاده کرد. پلاستیکی که در تولید قالب سقف وافل استفاده میشود قابل بازیافت و بازگشت به چرخه تولید است. قالبهای مورد استفاده در سقف تیرچه بلوک سر جای خود میمانند و روی آنها بتن ریخته میشود. به همین خاطر دیگر قابل استفاده نیستند. در اکثر ساختمانهای بتنی از بلوکهای یونولیت سقفی به عنوان قالب سقف تیرچه بلوک استفاده میشود.
داشتن عملکرد یک طرفه یا دو طرفه
در سقفهای تیرچه بلوک، با دلیل وجود تیرچه، عملکرد سقف یک طرفه است؛ اما در سقفهای وافل تیرچهها در دو جهت اجرا میشوند و توزیع بار دو جهته است. البته استثنا نیز در این مورد وجود دارد. اگر نسبت طول به عرض دهانهها از ۲ متر بیشتر باشد؛ سقف عملکرد یکطرفه خواهد داشت. در این شرایط با وجود اینکه سقف از نوع وافل است؛ تیرچهها در یک جهت اجرا میشوند.
برای دیدن قیمت یونولیت سقفی اینجا کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید