بررسی نکات مثبت و نکات منفی اجرای سبک کلاسیک در نمای ساختمان
سبک کلاسیک، عموما انتخاب اول افرادی است که علاقه بسیاری به تجملات و بناهای اشرافی دارند. اما انتخاب این سبک در طراحی نما برای همه ساختمان ها مناسب نیست و بهتر است قبل از اینکه برای طراحی و اجرای نمای کلاسیک هزینه کنید با مزایا و معایب این سبک از طراحی نما آشنا شوید.
نمای کلاسیک
نمای کلاسیک از سبکهای محبوب طراحی نما است که در سالهای اخیر خصوصا در ایران طرفداران خاص خود را پیدا کردهست، امکان ندارد که در خیابانی قدم بزنید و حداقل یکی از ساختمانهای آن به سبک کلاسیک اجرا نشده باشد. این سبک از طراحی نما ویژگی های خاص خود را دارد که اگر بخواهیم به آنها اشاره کنیم باید بگوییم:
- عمده متریال استفاده شده در سبک کلاسیک، متریال گران قیمتی مانند سنگ است.
- در سبک کلاسیک از خطوط متقارن و منحنی استفاده میشود.
- در نمای کلاسیک به دلیل اینکه الهام گرفته از سبک روم و یونان باستان است، از المانهای آن زمان مانند ستون های بلند و سرستون های کار شده استفاده میشود.
- نورپردازی نمای کلاسیک مانند نمای رومی برای تاکید بر المانهای به کار رفته در نما، عموما به شکل اغراق شده صورت میگیرد.
تا به اینجا با ویژگیهای کلی نمای کلاسیک آشنا شدیم؛ مزایا و معایب این سبک از معماری در نما عبارت است از:
مزایای نمای کلاسیک
- بالا بردن ارزش اقتصادی بنا
همانطور که گفتیم سبک کلاسیک به عنوان یک سبک تجملاتی شناخته میشود، بنابراین مطمئنا به دلیل تزئینات و جزئیات بسیار، هزینه اجرای نمای کلاسیک از سبک مدرن یا سایر سبکها بیشتر خواهد بود.
اما هزینه کردن برای نمای کلاسیک سبب میشود تا به همان نسبت ارزش اقتصادی ساختمان شما افزایش پیدا کند. خصوصا زمانی که طراحی و اجرای نمای ساختمان شما نسبت به سایر ساختمانهای اطراف خاص تر باشد، ساختمان تبدیل به بنایی شاخص میشود که این موضوع تا مقدار زیادی به ارزش مالی ساختمان میافزاید.
- استحکام و دوام بالا
از آنجایی که نماهای کلاسیک با متریالی مقاوم مانند سنگ اجرا میشوند، مقاومت نسبتا بالایی دارند و تا سالهای سال اتفاقی برای آن نمیافتد. این نما در برابر عوامل جوی مانند باد و باران مقاوم است و با استفاده از آن میتوانید اطمینان داشته باشید که نمای ساختمانتان استقامت بسیار زیادی دارد و خطری شما را تهدید نخواهد کرد.
نکته: لازم به ذکر است که استحکام نمای کلاسیک تا میزان بسیاری به کیفیت متریال و نحوه اجرای آن بستگی دارد، در صورتی که اجرای نمای کلاسیک با رعایت ضوابط و اصول و توسط تیمی با تجربه صورت نگیرد پس از اجرا ممکن است خطراتی قبیل سقوط مصالح مالک را تهدید کند و هم از لحاظ مالی و هم جانی به او ضرر برساند.
- زیبایی
نمای کلاسیک نمای باشکوهی است که اجرای درست آن، زیبایی بسیاری به ساختمان میبخشد. این نما به واسطه المانها و تزئیناتی که در آن به کار رفته، به عنوان نمایی منحصر به فرد شناخته میشود که جلوه گر عظمت و بزرگی بناهای رم باستان است.
معایب نمای کلاسیک
هر سبکی مزایا و معایب خود را دارد و سبک کلاسیک نیز از این موضوع مستثنی نیست. هر چند که مزایای نمای کلاسیک بیشتر از معایب آن است اما آشنایی هم با معایب هم با مزایای این سبک از طراحی نما برای شخصی که قصد دارد از این سبک برای نمای ساختمان خود استفاده کند، ضروری است. برخی از معایب سبک کلاسیک عبارت است از:
- هزینه بالاتر نسبت به سایر سبکها:
همانطور که احتمالا تا به اینجا متوجه شدهاید؛ هزینه نمای کلاسیک، به علت تزئینات پیچیده و متریال سنگ از سایر سبکها بیشتر است اما جای نگرانی وجود زیرا با نمای کلاسیک ارزش مالی بنای شما تا چندین برابر بالاتر خواهد رفت و این هزینه به شما باز خواهد گشت.
- وزن بالای نما
به علت تزئینات بسیار و متریال سنگین، وزن نمای کلاسیک نسبتا زیاد است که با اجرای به روش خشک میتوان تا حدودی وزن را کنترل کرد.
طراحی و اجرای نمای کلاسیک با نمادیزاین
نمادیزاین یکی از شرکتهای مطرح در زمینه طراحی و اجرای نما است که با بیش از ده سال سابقه فعالیت، توانسته است اجرای نمای ساختمان های بسیاری با کاربری تجاری، مسکونی و ویلایی در سبک کلاسیک به پایان برساند.
این شرکت با استراتژی توجه به بودجه مالی کارفرما همواره در تلاش بوده است تا پروژههای خود را با بالاترین کیفیت و بهینهترین قیمت در کوتاهترین زمان ممکن به پایان برساند؛ به همین علت راهکارهایی مانند تهیه نقشه به صورت متناسب با متریال و تهیه متریال به صورت مستقیم از کارخانه و حذف واسطه ارائه داده است که تا میزان زیادی از هزینه نهایی طراحی و اجرای نمای کلاسیک جلوگیری میکند.
همچنین کارشناسان نمادیزاین پس از مشاوره رایگان دو پیش فاکتور در اختیار کارفرما قرار خواهند داد که در آن هزینه حدودی طراحی و اجرای نمای کلاسیک (با استفاده از دو متریال با کیفیت خوب و متوسط) برآورد شده است و کارفرما میتواند متناسب با پروژه خود یکی از این متریالها را انتخاب کند.
برای اطلاعات دقیق و دریافت مشاوره رایگان میتوانید به وب سایت ما به آدرس https://nama.design/ مراجعه کنید و از طریق شمارههای ذکر شده با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید