آرش فردوسی؛ یک ایرانی موفق دیگر در آمریکا
آرش فردوسی؛ یک ایرانی موفق دیگر در آمریکا
آرش فردوسی یک ایرانی متولد آمریکا و موسس شرکت دراپ باکس است. فردوسی برنامهنویس و جزء کسانی است که توانسته یک طرح و ایده را از صفر به اوج برساند. او فردی ثابت قدم و حرفهای است. هرچند که فعالیت آرش در فضای مجازی کم است و در رابطه با زندگی شخصی خود در فضای مجازی صحبت چندانی نمیکند؛ با اینحال زندگی شغلی و حرفهای او بسیار جالب توجه است. در ادامه به معرفی آرش فردوسی این کارآفرین موفق که اصالت ایرانی دارد پرداختهایم.
اگر به کارآفرینی و موضوعات مرتبط با آن علاقمند هستید توصیه میکنیم حتما سری به وبسایتهایی مانند فرچون، فوربز، دانشگاه کسب و کار، بیزینس اینسایدر و هاروارد بیزینس ریویو بزنید و اطلاعات خودتان را در موضوعات کارآفرینی، استارتاپ، سرمایهگذاری و توسعه فردی بالا ببرید.
آرش فردوسی کیست؟
آرش فردوسی جوان موفق ایرانی است که در آمریکا متولد شده. این شخص یکی از کارآفرینان شناخته شده در سطح جهانی است. به طوری که در سال 2011 توانسته است در لیست کارآفرینان برتر معرفی شده توسط مجله INC قرار بگیرد. مجلهی فورچون هم در 2011 نام آرش فردوسی را در شمار 40 کارآفرین برتر دنیا قرار داد. فردوسی و همکارانش یک سال بعد یعنی در 2012 توانستند عنوان کارآفرین نمونه را در مجله تک کرانچ به خود اختصاص دهند. اینها تنها بخشی از موفقیتهای آرش فردوسی هستند. این جوان نام آشنای ایرانی موسس شرکت دراپ باکس (Drop Box) است و در حال حاضر سرمایهی او بیش از 500 میلیون دلار است.
با آرش فردوسی بیشتر آشنا شویم
تاریخ تولد آرش فردوسی 7 اکتبر سال 1985 است. وی در اورلند پارک (Overland Park) یکی از شهرهای ایالت کانزاس آمریکا متولد شده است. آرش ملیت ایرانی – آمریکایی دارد. دورهی دبیرستان او در همان شهر و در مدرسهی لو ولی نورث وست طی شد. او به تحصیل در دانشگاه MIT علاقه داشت. به همین دلیل به محض اینکه دورهی دبیرستان را گذراند، تصمیم گرفت در این دانشگاه درس بخواند.
آرش فردوسی و برنامهنویسی
علاقهی آرش فردوسی به برنامهنویسی موجب شد که به موازات تحصیل به یادگیری برنامهنویسی مشغول شود. او به کمک پدرش توانست زبان برنامهنویسی کیوبیسیک را یاد بگیرد و بر آن تسلط یابد. حضور آرش در کلاسهای آموزش زبان برنامهنویسی از جمله C++ و غیره نشان داد که او به شدت به این کار علاقهمند است و میخواهد این راه را ادامه دهد. او گفته بود که به الگوریتمها، کدهای برنامهنویسی و روشهایی که بتواند نرم افزارها را بهینه کند بسیار علاقهمند است.
یکی دیگر از موارد مطرح در مورد علاقهی آرش فردوسی به برنامهنویسی توجه ویژهی او به کلاسهای 6046 است. کلاس 6046 یک دورهی آموزشی برای آموزش طراحی و پیاده کردن الگوریتمهاست. به عقیدهی آرش دانشگاه ام آی تی راه ورود او به این کلاسها بوده و به نوعی به ایجاد مهارت برنامهنویسی در وی کمک کرده است. او علاقه داشت که الگوریتمهایی را برای کم کردن زمان اجرای برنامهها پیاده کند. و به قول خودش در کلاسهای 6046 این مهارت در وی ایجاد شد و زمینه ساز استارت برنامهنویسی دراپ باکس موضوعاتی بوده که در این کلاسها یاد گرفته است.
شروع فعالیت حرفه ای آرش فردوسی
رویای تأسیس یک شرکت همیشه در ذهن آرش بود. اما با این اندیشه که برای تأسیس شرکت حتما باید مدرک مدیریتی داشته باشد، جدیتی آنچنانی برای شروع چنین کاری نداشت. دوستان آرش در دانشگاه تصورات او را تغییر دادند. بدین ترتیب مسیر زندگی او به تبدیل شدن به کارآفرین موفق و تأسیس معروفترین شرکت دنیا یعنی شرکت دراپ باکس سوق داده شد.
فعالیتهای حرفهای
- ابداع سرویس BookX@mit (سرویسی برای قرض دادن کتاب)
- کار برای شرکت Facebook ( گذراندن دورهی کارآموزی در فیس بوک)
- توسعهی برنامه نرم افزار Drop Box
دراپ باکس از کجا شروع شد
فردی که جرقههای توسعهی نرم افزار DropBox را در فردوسی برنامهنویس ایجاد کرد، درو هوستون بود. هوستون که پیش تر فارغالتحصیل شده بود با آرش دوست شدند. توسعهی یک نرم افزار که فایلها را در فضای ابری ذخیرهسازی کند؛ این ایده را برای اولین بار هوستون در 2007 مطرح کرد و سپس آن را به فردوسی داد. آرش فردوسی هم پس از مخالفتهای اولیه بالاخره قبول کرد که چنین طرحی را پیاده کند. بدین ترتیب فردوسی سختکوشانه بر روی طراحی و پیادهسازی این نرم افزار کار کرد. بهطوری که از اتمام واحدهای باقیمانده درس در سال آخر دانشگاه صرف نظر کرد.
به گفتهی فردوسی دانشگاه MIT راهی برای موفقیت هر فرد سخت کوشی است. او میگوید دورههای این دانشگاه در مدیریت پروژههای شخصی هم به شما کمک خواهد کرد. فردوسی عقیده داشت اولویت را باید به پروژههای شخصی بدهید زیرا حتی اگر موفق هم نشدید میتوانید دوباره به دانشگاه برگردید و به نقل از آرش فردوسی «راه برگشت به دانشگاه همیشه باز است».
دراپ باکس در حال حاضر
بالاخره فردوسی و هوستون به عنوان دو دوست، دو همکار و دو نفر که دانش و ایدههایشان به نوعی مکمل هم بود توانستند استارت پروژهی دراپ باکس را بزنند. دفتر مرکزی دراپ باکس واقع در سان فرانسیسکو است. دراپ باکس در حال حاضر در 13 شهر دفتر دارد. و سرمایهگذارانی همچون پژمان نوزاد در آن سرمایه گذاری کردهاند.
در حدود 500 میلیون نفر از بیش از 200 کشور دنیا کاربر نرم افزار Drop Box هستند. شرکتهای معروف از جمله آندرامور و نشنال جئوگرافیک مشتری شرکت دراپ باکس هستند. شرکت مذکور با ارزشی حدود 10 میلیارد دلار یکی از پروژههای با ارزش در دنیا محسوب میشود.
رد پیشنهاد وسوسه برانگیز؛ تصمیم درست یا اشتباه
موضوع مهمی در رابطه با شرکت دراپ باکس وجود دارد. اکثر کسانی که به زندگینامه کاری و شغلی کارآفرینان موفق علاقهمندند از این موضوع خبر دارند و آن پیشنهاد استیوجایز اسطوره برای خرید شرکت دراپ باکس و رد این پیشنهاد از سوی فردوسی و همکارش بود.
جابز این پیشنهاد را زمانی که هنوز پروژه در سالهای ابتدایی خود بود و شهرت چندانی نداشت به موسسان آن ارائه کرد. در آن زمان این پیشنهاد وسوسه انگیز و رد آن که گفته میشود عددی 9 رقمی بوده قدرت ریسک پذیری بالایی میخواست. موسسان قدرتمند دراپ باکس این پیشنهاد را رد کرده و ترجیح دادند خودشان شرکتشان را توسعه دهند.
به عقیدهی برخی از منتقدان این تصمیم آرش فردوسی و همکارش اشتباه بوده است؛ زیرا امروزه شرکتهای بزرگی همچون اپل، گوگل، مایکروسافت چنین سرویسهایی را ارائه کردهاند. به همین دلیل اکنون جذب مشتری و موفقیت در بازار کار برای شرکت دراپ باکس دشوارتر شده است؛ اما با اینحال این شرکت هنوز هم در حال فعالیت است و در جهت پیشرفت و گستردگی امکانات و قابلیتهای خود تلاش میکند.
بسیاری از شرکتهای معروف و مشهور مثل شرکت تنسنت چین همواره در تلاشاند که قابلیتها و امکانات خود را به حدی گسترش دهند که کنترل بازار را در اختیار خود بگیرند. شواهد و فعالیتهای دراپ باکس نشان میدهد که این شرکت هم این پتانسیل را دارد که همچنان در عرصه باقی بماند.
سخن آخر؛ همه در چند قدمی موفقیت
در زندگی آرش فردوسی بهخصوص زندگی کاری و حرفهای او چند مورد برجسته وجود دارد. در حقیقت قدرت تصمیمگیری، ریسک پذیری و ارتباطات دوستانه و منطقی او در زندگی حرفهای باعث شده که او امروز به یکی از کارآفرینان موفق در دنیا تبدیل شود. همانطوری که گفتیم فردوسی تجربه استارتاپ را نداشت. اما مهارتهای او به همراه دانش و تجربهی مدیریتی دوستش هوستون به نحوی مکمل هم شدند؛ به طوری که توانستند در کنار هم برای تحقق و پیشرفت ایدههایشان تلاش کنند.
پتانسیل تبدیل شدن به کارآفرین موفق در همهی افراد بهخصوص کسانی که در یادگیری پیگیر و خستگی ناپذیرند وجود دارد. کافیست انگیزه داشته باشید و در راه رسیدن به موفقیت از هیچگونه تلاشی فروگذار نکنید. برای گذاشتن اولین گام حتما سری به دانشگاه کسب و کار با آدرس اینترنتی http://businessuni.net بزنید. دانشگاه کسب و کار رسانهای تخصصی در حوزه کارآفرینی است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش میدهد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
فهاب بتن به عنوان واحد نمونه استاندارد کشور انتخاب شد
مزایای استفاده از آسانسور هیدرولیکی در ساختمانها
مراحل دریافت مجوز ساخت ویلا در لواسان
مصالح مورد نیاز برای نمای ساختمان
بزرگترین پروژه اداری تجاری چیتگر چیست؟
قیمت تجهیزات کارخانه بتن آماده در سال 1403
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
آدم وقتی داستان زندگی چنین افرادی رو میخونه که تونستن در اسکیل بین المللی بدرخشن واقعا به آینده امیدوار میشه