چسب های ساختمانی با کیفیت
چسب ایرانی صنعتی و ساختمانی دارای انواع متعددی است که بنا بر مواد بهکاررفته در آن، کاربردهای منحصربهفردی دارند. معمولا چسبهای صنعتی نسبت به سایر روشهای اتصال مزیتهای بیشتری دارند. این مزایا شامل قابلیت اتصال مواد مختلف به یکدیگر، توزیع کارآمد تنش، فرایند مکانیزهشدن آسان و انعطافپذیری بالا در طراحی است.
با تکامل سریع فناوری، چسبهای مختلف و قدرتمندی روی کار آمدند و جایگاه ویژهای در ساختوسازهای صنعتی و ساختمانی یافتند. در این مقاله بر آن هستیم تا به معرفی رایجترین این مواد اتصالدهنده بپردازیم.
اتصالات قوی و مقاوم با چسب ایرانی ساختمانی و صنعتی
چسبهای صنعتی وساختمانی به گروهی از مواد گفته میشود که ضمن چسبندگی قوی، برای استفادههای سنگین و حرفهای مناسب است. پلیمرهای مصنوعی مانند فنولی، سیلیکونی، پلیسولفیدها، پلیوینیل استات، پلیآکریلیت، پلیاورتان و اپوکسی، رایجترین مواد تولید چسب هستند.
در واقع پلیمرهای استفادهشده در این چسبها، با یکدیگر پیوند کوالانسی مستحکمی برقرار کرده و ساختاری فوقالعاده استثنایی میسازند. به همین دلیل است که خاصیت چسبندگی اتصالدهندههای صنعتی و ساختمانی خیلی بالاست.
چسبهای ساختمانی دارای مدلهای متنوعی هستند و هریک سازوکار متفاوتی برای اتصال سطوح به یکدیگر دارند. متاسفانه همه افراد با این اتصالدهندهها آشنایی ندارند و تنوع بالای این محصولات، ممکن است آنها را کمی گیج کند. پس اگر تمایل به دانستن اطلاعات بیشتری دارید، در این خصوص پیشنهاد میکنیم مطالعه ادامه مقاله را از دست ندهید.
انواع چسب ایرانی ساختمانی و صنعتی
با پیدایش چسبهای سنتزی ساختهشده در صنعت پلیمر، چسبهای سنتی گیاهی یا حیوانی کاربردهای خود را از دست دادند چراکه پلیمرها و بسپارها با داشتن گروههایی با جاذبه قدرتمند، اتصال بهتری میان قطعات برقرار میسازد.
در ادامه این بخش، قصد داریم معرفی مفیدی از رایجترین چسبهای ساختمانی داشته باشیم تا به این موضوع پی ببرید که میتوانید برای اتصال هر قطعه یا مواد خاص، از چسبهای مخصوصی استفاده کنید.
حلقه اتصال سریع و محکم با چسب ایرانی فوری
چسب فوری که آن را با نام 123 نیز میشناسند، نخستین بار در سال 1985 تولید و روانه بازار شد. این چسب با عنوان شیمیایی سیانو آکریلات، ساختهشده از ترکیبات پلیمری است و بهدلیل داشتن آنتیاکسیدان، به کالا آسیبی نمیزند.
تولید چسب های ساختمانی ایرانی بهخصوص نوع فوری آن بهگونهای است که برای چسباندن سطوح مختلفی اعم از سرامیک، سنگ، شیشه، پلاستیک، فلز و چوب بهخوبی عمل میکند. تنها چند قطره از آن برای داشتن اتصالی محکم بین قطعهها کافی است.
این چسب دربرابر رطوبت، اسید و بازها مقاومت ویژهای دارد و درمقابل پارهشدن، برش و سایش، استقامت بالایی از خود نشان میدهد. خشکشوندگی سریع، از دیگر ویژگیهای بارز چسبهای فوری است.
انتخابی هوشمند برای بستن شکافها با چسب ایرانی درزگیر
همانطور که از نام این چسبهای لاستیکی پیداست، اغلب برای پرکردن شکاف درزها و گاهی هم اتصال سطوح به یکدیگر بهکار میروند. شکافهای بین سرامیک، شیشه، چرم، پارچه، چوب و پلاستیک مستعد استفاده از درزگیرها هستند.
درزبندهای لاستیکی، ساختهشده از ترکیبات رزینهای پلاستیکی مشتقشده از نفت، الاستومرهای لاستیکی و مواد افزودنی هستند. درزگیرهای چسبی بسته به ترکیبات خود در انواع پلیکلروپران، بوتیل، بوتادین، پلیاورتان، پلیسولفید و سیلیکون وجود دارند.
ماستیکهای پلیاورتانی، همراهی مطمئن در مواجهه با چالشهای چسبندگی
ماستیک پلیاورتان یا پلییورتان، یک محصول استثنائی با فرمولاسیون ویژه، عملکرد بالا و خاصیت ضدآب است که تقریبا در تمام اتصالات سازهای مورد استفاده واقع میشود.
این محصول بر پایه رزینهای پلییورتان هیدروفوبیک الاستومتریک ساخته شده و بر همین اساس مقاومت مکانیکی، شیمیایی و حرارتی بالایی دارد.
ماستیکها در درزهای عمودی و افقی سازههای بتنی، آببندی لولههای عبوری از دیوارها و دالها، آببندی لولههای بتنی، فاضلاب، درزهای مابین قطعات پیشساخته و شکاف دیوارها و پنجرهها بهشکل گستردهای بهکار میروند.
علت کاربردهای شایان این ماستیکهای پلیمری، ویژگیهای منحصربهفرد این محصول از قبیل مقاومت دربرابر هوازدگی و فرسایش، الاستیسیته بالا، خاصیت جمعشدگی، خاصیت ضدزنگ، قیمت اقتصادی و نصب آسان آن است.
چسب ایرانی رزین، هنر ترکیبی چسبندگی و زیبایی رزین
این ماده اتصالدهنده بهصورت پودر، اسپری، امولسیون و مایع تولید میشود و قدرت چسبندگی آن حرف ندارد. همچنین این محصول دربرابر ریزنشتهای باکتریایی مقاومت خوبی از خود بر جای میگذارد.
شما میتوانید چسب رزین را در اتصال مصالح متعددی همچون چوب، فلز، شیشه و سرامیک بهکار ببرید اما حواستان باشد که این ماده درصورت قرارگرفتن در معرض رطوبت میتواند خاصیت چسبندگی خود را بهسرعت از دست بدهد.
اتصالاتی بادوام با چسب ایرانی اپوکسی
این چسب در 2 نوع یک جزئی و 2جزئی تولید میشود که بهعلت چسبندگی قدرتمند خود، در محدوده وسیعی از ساختوسازها کاربرد دارد. مهمترین ویژگی که سبب محبوبیت این ماده در دنیای اتصالدهندهها شده، مقاومت آن دربرابر محیطهای شیمیایی و فشار بارهای ساختمانی است.
چسبهای اپوکسی را میتوان در اتصال ورقههای فولاد به بتن، اتصال ورقههای کامپوزیتی به فولاد و قطعههای چوبی، سنگی و سرامیکی به یکدیگر بهکار برد. همچنین این ماده در ترمیم حفرهها و شیارهای موجود در سطح مصالح ساختمانی نیز کاربرد دارد.
برند چسب ایرانی بهتر است یا چسبهای خارجی؟
چسبها در دنیای امروز ما، بهطور چشمگیری مشاهده میشوند. بدون تردید همه شما حداقل یک مرتبه برای نیازهای شخصی یا مشاغلی که با آنها سروکار دارید، از چسبها استفاده کردهاید. در واقع همه افراد جامعه از جمله دانشآموزان، کارکنان کارخانه.جات، کارگاههای صنعتی و مشاغل فنی، از مواد اتصالدهنده برای تولید محصولات استفاده میکنند.
گذشته از این مسائل، یکی از سوالات پرتکرار افراد این است که آیا چسب ایرانی کیفیت بهتری دارد یا چسبهای خارجی؟ باید بگوییم که خوشبختانه کشور ما در سالهای اخیر در زمینه تولید اتصالدهندههای باکیفیت عملکرد خوبی داشته؛ بهطوری که این مواد از لحاظ درجه مرغوبیت قابل رقابت با تولیدات خارجی است.
ازاینرو اکثر کارخانهها بهدلیل حمایت از کالای ایرانی بهدنبال شناخت مراکز معتبر تولید چسب داخلی و استفاده از محصولات آنها هستند. گسترش فناوری و امکان مقایسه برندها و خرید آسان را در بستر اینترنت برای کاربران فراهم کرده است.
ما نیز در ادامه برندی را معرفی کردهایم که با داشتن نماد اعتماد، قیمتهای مقرونبهصرفه و همچنین امکان خرید بهصورت خرده و عمده، توجه مشتریان بسیاری را به خود جلب کرده است. برای شناخت این برند، به عنوان بعدی مقاله رجوع کنید.
ایمنی و استحکام با تولید چسب ایرانی در شرکت مانا مهر شیمی
کارخانه چسب مانا مهر شیمی با بهرهگیری از بهترین تکنولوژی و دانش نوین، محصولات بسیار باکیفیتی را تولید و روانه بازار کرده است. سابقه درخشان این شرکت، پشتوانهای قوی در تولیدات مرغوب و جلب رضایت مشتری است.
تنوع بالا در کنار کیفیت فوقالعاده ایدهآل تولیدات مانا مهر شیمی، هر نوع سلیقهای را راضی میکند. به همین دلیل این برند، در گروه بهترینهای ایران در زمینه تولید چسب قرار میگیرد.
این کارخانه با هدف تولید محصولات باکیفیت، رضایتمندی مشتریان، رفع نیازهای گسترده بازار و خودکفایی کشور، بهکمک متخصصان حرفهای ترکیهای، در تلاش است تا جایگاه خود را بهعنوان تولیدکنندهای برتر تثبیت کند.
جمعبندی
با تفصیلاتی از انواع چسب ایرانی ساختمانی و صنعتی خواندید، باید بگوییم که این اتصالدهندهها از قدیمیترین و فراگیرترین موادی هستند که از کاردستیهای خانگی تا صنایع مبلمان، نجاری، کارخانهجات اتومبیلسازی و پروسههای ساختمانسازی را پوشش میدهند.
چسبهای اولیه از کلاژنهای استخراجشده از حیوانات ساخته میشدند. این کلاژن بعد از جوشاندهشدن، خاصیتی چسبناک به خود میگرفت اما درحالحاضر روند تولید این محصولات زمین تا آسمان با گذشته فرق کرده است.
چسبهای صنعتی امروز، عموما از ترکیبات پلیمری، آب، اتانول، استون و دیگر مواد افزودنی شیمیایی ساخته میشوند که هرکدام بسته به میزان و نوع مواد بهکاررفته درون خود، خاصیتهای متفاوتی ارائه میدهند و متقابلا در زمینههای مختلفی هم نقش کاربری خود را ایفا میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید