نحوه انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه
اگر می خواهید به محض ورود به آشپزخانه دلتان باز شود و در انجام اموری مانند آشپزی خسته نشوید، باید در انتخاب رنگ کابینت دقت کافی داشته باشید. به طور کلی کابینت تأثیر بسزایی در جلوه و دکوراسیون کلی آشپزخانه دارد. بنابراین بسیار مهم است که رنگ انتخابی آن، چشم ها را نوازش دهد و به زیبایی بخش های مختلف دکوراسیون لطمه وارد نکند. اگر شما هم چالش انتخاب رنگ برای کابینت را دارید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با انتخابی صحیح، فضا و دکوراسیونی بسیار شیک و زیبا را خلق کنید.
چگونه بهترین رنگ را برای کابینت انتخاب کنيم؟
این مسئله به خصوص برای خانم ها بسیار اهمیت دارد که بهترین ترکیب رنگی را در گوشه گوشه خانه خود داشته باشند و همه مهمانان از خوش سلیقه بودن آنها تعریف و تمجید کنند. یکی از مهمترین قسمت هایی که جذابیت رنگ آن به دکوراسیون آشپزخانه جلوه ای زیبا می دهد، کابینت ها هستند. بنابراین برای انتخاب رنگ آنها نباید تنها به سلیقه بسنده کرد و باید موارد مختلفی را در نظر داشت. کابینت ها بخش اعظم یک آشپزخانه را به خود اختصاص می دهند و بسیار در چشم هستند، بنابراین نباید از زیبایی رنگ آنها غافل شد. فاکتورهای مختلفی در انتخاب رنگ کابینت مؤثر هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
انتخاب رنگ کابینت با توجه به نوع و سبک طراحی
یکی از مواردی که به شما در انتخاب رنگ کابینت کمک می کند، توجه به سبک و نوع طراحی فضای داخلی است که در ادامه به این موضوع می پردازیم.
- سبک کلاسیک: اگر آشپزخانه خود را با سبک کلاسیک مزین کردهاید، حتما به سراغ رنگ های سنگین و خنثی بروید، زیرا به ندرت می توان شاهد رنگ های شاد برای طرح های کلاسیک بود. این نوع کابینت ها بیشتر برای آشپزخانه های بزرگ مناسب هستند، چون طرح و منبت کاری زیادی روی آنها وجود دارد و در صورت مناسب بودن رنگ آنها می توان شاهد آشپزخانه ای بسیار زیبا و جذاب بود. بهترین رنگ ها برای طرح و سبک کلاسیک، رنگ های خنثی مانند کرم، سفید، قهوه ای، شیری، بژ، مشکی، خاکستری روشن و ترکیب سفید و طلایی و کرم و طلایی می باشد.
- سبک مدرن: طیف گسترده تری از رنگ ها برای آشپزخانه های با طراحی و سبک مدرن وجود دارند. به دلیل اینکه کابینت های مدرن طراحی ساده تری دارند و نقوش کمتری روی آنها دیده می شود، قابل استفاده در همه آشپزخانه های کوچک و بزرگ هستند. برای انتخاب رنگ کابینت فضای مدرن بهتر است به سراغ رنگ های خنثی و روشن بروید. همانطور که گفته شد این کابینت ها از سادگی پیروی می کنند و با این نوع رنگ ها همخوانی بیشتری دارند. بنابراین رنگ های قهوه ای روشن، بژ، خاکستری روشن، سفید، کرم و ترکیب سفید و مشکی، بهترین گزینه برای سبک مدرن به شمار می روند. پس با انتخاب آنها می توان آشپزخانه ای زیبا و جذاب را تحویل گرفت.
انتخاب رنگ کابینت با توجه به جنس آن
در انتخاب رنگ کابینت، توجه به جنس آن نیز بسیار کمک کننده خواهد بود. در واقع هر رنگی بر روی جنس و متریال خاصی، زیبایی اش را بهتر نمایان می کند. برای تصمیم گیری بهتر جهت انتخاب رنگ انواع کابینت، توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه می دهیم.
- کابینت وکیوم و ممبران: کابینت هایی از جنس وکیوم یا ممبران، دارای اسکلت MDF هستند و روکشی از جنس PVC یا ممبران با استفاده از دستگاه وکیوم روی آنها پرس شده است. این نوع کابینت ها در حال حاضر طرفداران زیادی دارند و به دلیل طراحی و ظاهر زیبا، فضای هر آشپزخانه ساده و شلوغی را جلا می دهند. برای انتخاب رنگ کابینت وکیوم و ممبران باید به سادگی یا شلوغ بودن طرح آن دقت کرد. به عنوان مثال برای طرح های ساده، رنگ روسی بهترین گزینه خواهد بود. رنگ های قهوه ای تیره و روشن، طوسی، سفید صدفی و سفید طلایی نیز برای این کابینت ها محبوبیت دارند.
- کابینت چوبی: همه ما آشپزخانه های زیادی را دیده ایم که کابینت های آنها چوبی هستند، اما تمام این کابینت ها جلوه زیبایی ندارند و دلیل این امر نیز، عدم انتخاب رنگ مناسب برای آنها می باشد. کابینت های تمام چوب معمولا برای آشپزخانه های بزرگ کاربردی هستند. پس رنگ هر کدام با توجه به چوبی که برای ساخت آنها استفاده شده متفاوت خواهد بود. در انتخاب رنگ برای کابینت چوبی، باید به سایر ترکیبات رنگی دکوراسیون توجه کرد و با توجه به سلیقه خود نوع روشن یا تیره را برای آنها برگزید.
- کابینت فایبر گلاس: در بسیاری از آشپزخانه هایی که به سبک مدرن طراحی شده اند از کابینت های فایبر گلاس استفاده می شود که با انتخاب بهترین رنگ برای آنها می توان دکوراسیونی بی نظیر را پدید آورد. به دلیل اینکه کابینت های فایبر گلاس تنوع رنگی بالایی داشته و قابلیت استفاده در آشپزخانه های کوچک و بزرگ را دارند، به محبوبیت زیادی رسیده اند. طرح کابینت های فایبر گلاس کاملا ساده بوده و بر روی دیواره و درب آنها المان و طرح خاصی وجود ندارد. رنگ سفید یکی از محبوب ترین و بهترین رنگ ها برای کابینت های فایبر گلاس محسوب می شود. البته علاوه بر این، ترکیب رنگ سفید با رنگ های دیگری مانند طوسی تیره و روشن نیز بسیار زیبا خواهد شد. برخی از افراد ترجیح می دهند که از رنگ های غیر معمول تری مانند سبز، آبی، مشکی، زرد و قرمز نیز بهره ببرند.
انتخاب رنگ کابینت با توجه به میزان نور آشپزخانه
در انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه نباید از تناسب رنگ با میزان نور فضا غافل شد. در نتیجه باید رنگی را برگزید که زیبایی دکوراسیون را تحت شعاع قرار ندهد. برای آشپزخانه هایی که نور آنها کم است، رنگ های روشن بهترین جلوه را خواهد داشت، به خصوص اگر با نور پردازی نیز همراه باشد. همچنین برای آشپزخانه های با نور زیاد بهتر است که کابینت هایی با رنگ تیره را استفاده کرد تا فضا خیلی روشن و زننده نشود.
انتخاب رنگ کابینت با توجه به روانشناسی رنگ ها
روانشناسی رنگ ها و تاثیری را که بر روحیه افراد دارد، نباید دست کم گرفت. در واقع باید با توجه به فضا، سلیقه و راحتی خود رنگی مناسب را برای کابینت انتخاب کرد که در ادامه هر کدام از آنها را معرفی می کنیم.
- رنگ های گرم: رنگ های گرم القا کننده حس صمیمیت و گرمی در فضا هستند و با انتخاب آنها آشپزخانه ای دوستانه تر و صمیمی تر خواهید داشت. رنگ هایی مانند سبز و قهوه ای در این طیف قرار دارند.
- رنگ های سرد: رنگ های سرد باعث می شوند که محیط رسمی تر جلوه کند و در انتخاب رنگ برای کابینت باید به این مسئله توجه نمود و در صورت عدم علاقه به این نوع فضا، از اجرای آن صرف نظر کرد. رنگ های آبی و بنفش در دسته رنگ های سرد قرار می گیرند و در دکوراسیون های مدرن بیشتر به چشم می خورند.
- رنگ های خنثی: رنگ های خنثی به راحتی با سایر رنگ ها ترکیب می شوند و تأثیری خنثی بر محیط می گذارند. برای مثال رنگ های سفید و کرم خنثی بوده و خیلی سریع با محیط تطبیق پیدا می کنند.
انتخاب رنگ کابینت با توجه به اندازه فضای آشپزخانه
اگر به فکر داشتن آشپزخانه ای هستید که از حضور در آن نهایت لذت را ببرید و خسته نشوید، بهتر است که برای انتخاب رنگ کابینت، میزان اندازه و فضای آشپزخانه را نیز در نظر بگیرید. به صورت کلی بهتر است برای آشپزخانه هایی که فضایی کوچک دارند از رنگ های روشن مانند کرم و سفید استفاده کنید تا فضا دلگیر و خفه نباشد و دلباز تر جلوه کند. همچنین می توان از ترکیب دو رنگ آبی و سفید بهره گرفت. خانه هایی که آشپزخانه بزرگی دارند، برای انتخاب رنگ کابینت دست شما را باز تر می گذارند. بنابراین می توانید رنگ های سرد و گرم را با توجه به سلیقه و طراحی دکور انتخاب نمایید. بهترین رنگ ها برای آشپزخانه های بزرگ، رنگ قهوه ای، خاکستری، طوسی و مشکی هستند.
انتخاب رنگ کابینت با توجه به رنگ دیوار و کفپوش
برای داشتن آشپزخانه ای دلنشین و زیبا باید هنگام انتخاب رنگ کابینت، به رنگ دیوارها و کفپوش ها نیز دقت کرد. البته با وجود اینکه بخش زیادی از دیوار آشپزخانه با کابینت پوشش داده می شود، اما همان قسمت محدودی که دیده می شود نیز در زیبایی دکوراسیون موثر خواهد بود. رنگ کابینت آشپزخانه باید با رنگ کفپوش و دیوار هماهنگ و همخوان باشد و بهتر است که در تضاد با یکدیگر نباشند.
شرکت نیک افرا به عنوان طراح، سازنده و مجری انواع سبک های کابینت مدرن و کلاسیک، درب و کمد دیواری آماده ارائه خدمات تخصصی به مشتریان عزیز خواهد بود. همچنین کاربران می توانند از خدمات مشاوره این شرکت در رابطه با محصولات مختلف آن بهره مند شوند.
نتیجه گیری
برای تجربه زندگی در خانه ای زیبا و چشم نواز، نباید از ترکیب صحیح رنگ ها به خصوص در دکوراسیون آشپزخانه غافل شد. از آنجایی که کابینت ها بخش اعظمی از آشپزخانه را فرا می گیرند و بسیار خودنمایی می کنند، باید رنگی مناسب و زیبا برای آنها انتخاب کرد تا دکوراسیون شیکی را به ارمغان آورند. از جمله مواردی که در انتخاب رنگ کابینت باید به آنها توجه کرد، عبارتند از: نوع و سبک طراحی آشپزخانه، جنس کابینت ها، اندازه فضای آشپزخانه، میزان نور آشپزخانه، روانشناسی رنگ ها و رنگ دیوار و کفپوش.
دیدگاهتان را بنویسید