مزایا و معایب ورق فومیزه
یکی از پرکاربردترین محصولات تولید شده با مواد اولیه پی وی سی سبک که قابلیتهای متنوعی دارد و به صورت گستردهای در صنایع ساختمانسازی، مبلمان، تبلیغات و … به کار میرود، ورق فومیزه است. قیمت ورق فومیزه نسبت به سایر ورقها نسبتا پایینتر بوده و از مزایای فراوانی برخوردار است. به همین دلیل توانسته طرفداران زیادی را به خود جذب کند. انواع ورق فومیزه عبارتاند از: ورق فومیزه تک لایه یا خام، ورق فومیزه سه لایه براق، ورق فومیزه رنگی، ورق فومیزه روکشدار و ورق فومیزه طرحدار یا امباس. انواع ورق فومیزه در ضخامتهای گوناگون تولید میشوند و ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی مزایا و معایب ورق فومیزه بپردازیم و عوامل موثر در قیمت ورق فومیزه را مورد بررسی قرار دهیم.
ورق فومیزه چه مزایایی دارد؟
همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم ورق فومیزه دارای انواع مختلفی است و در ضخامتهای گوناگونی تولید میشود. استفاده از ورقهای فومیزه مزایای زیادی به همراه دارد که در ادامه با مهمترین مزایای این نوع ورق آشنا خواهید شد.
مناسب بودن قیمت ورق فومیزه
قیمت ورق فومیزه مانند ورقهای ام دی اف مناسب است و تولید این نوع ورق نسبت به چوب هزینههای کمتری به همراه دارد. به طور کلی با خرید ورق فومیزه میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد.
مقاومت بالا در برابر حرارت، رطوبت و حشرات
یکی دیگراز مزایای ورق فومیزه مقاومت بالای این محصول در برابر حرارت، رطوبت و حشرات است. ضد آب بودن این نوع ورق آن را به یک محصول مناسب برای استفاده در محیط آشپزخانه، حمام و دستشویی تبدیل کرده است. مواد اولیهای که در تولید این ورق به کار رفته مواد ترموپلاستیکی به نام پی وی سی است. به همین دلیل حشرات به هیچ وجه نمیتوانند در آن نفوذ کنند. این نوع ورق با مقاومت بالا در برابر حرارت میتواند مانع از انتشار و شعلهور شدن آتش شود.
سازگاری با محیط زیست
مواد اولیه به کار رفته در تولید ورق فومیزه کاملا غیر سمی هستند و هیچ ضرری به همراه ندارند. این نوع ورق کاملا با محیط زیست سازگار است و هیچ آسیبی به آن وارد نمیکند. مزیت سازگاری با محیط زیست باعث شده است که ورق فومیزه یک محصول قابل بازیافت باشد.
دوام، طول عمر و ماندگاری بالا
ورقهای فومیزه دوام، طول عمر و ماندگاری بالایی دارند و به مدت سی الی چهل سال میتوان از آنها استفاده کرد، بدون اینکه تغییری در کیفیت اولیه آنها به وجود آید. یکی از دلایل ماندگاری و طول عمر ورق فومیزه مقاومت بالای آن در برابر مواد اسیدی و بازی، رطوبت، آتش و … است.
امکان استفاده راحت و صرفهجویی در زمان
استفاده از ورقهای فومیزه برای کاربردهای مختلف بسیار راحت است و به سادگی میتوان آنها را با ابزارهای مختلف برش داد و پردازش کرد. علاوه بر اینکه قیمت ورق فومیزه به اندازه ورق چوبی گران نیست، در زمان تولید و برش دادن نیز به اندازه چوب باعث ایجاد گرد و خاک نمیشود، به اندازه آن خشک و شکننده نیستند.
ورق فومیزه چه معایبی دارد؟
- تغییر رنگ ورقهای فومیزه در برابر تابش مستقیم نور خورشید
- محدود بودن تنوع رنگ ورقهای فومیزه پی وی سی
- نیازمند بودن به دستگاههای پیشرفته برای اجرای طرحها و مدلهای مختلف روی ورق
- مناسب نبودن این نوع ورق برای استفاده در آشپزخانههای سنتی و کلاسیک
معرفی کاربردهای مهم ورق فومیزه
- کاربرد در آزمایشگاهها، دفاتر کار و فروشگاهها
- کاربرد در داخل کشتیها، قطارها و قایقها
- کاربرد در تولید مبلمان اداری و منزل
- کاربرد در طراحی و ساخت کابینتهای آشپزخانه
- کاربرد در حمام و سرویسهای بهداشتی
- کاربرد در طراحی و اجرای سقفهای ساختمانها
- کاربرد در ساخت تابلوهای تبلیغاتی مانند چلنیوم، تابلوهای اطلاعرسانی و ساخت بیلبورد تبلیغاتی
- کاربرد در ساخت کابینت زیر سینک ظرفشویی
عوامل موثر در قیمت ورق فومیزه کداماند؟
قیمت ورق فومیزه نیز مانند هر محصول دیگری به عوامل متعددی بستگی دارد. در ادامه با مهمترین عوامل موثر در قیمت ورق فومیزه آشنا خواهید شد.
نوسانات قیمت دلار
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار روی قیمت ورق فومیزه نوسانات قیمت دلار در بازار ارز است. قیمت دلار علاوه بر ورقهای فومیزه قیمت تمام اجناس و محصولات موجود در بازار را تحت تاثیر قرارمیدهد. با افزایش قیمت دلار قیمتها افزایش و با کاهش آن قیمتها نیز کاهش مییابد. در طول سالهای 92 الی 96 که دلار قیمت نسبتا با ثباتی داشت، قیمت ورقهای فومیزه تغییر چندانی نداشت. اما در ماههای اخیر شاهد نوسانات شدید قیمت دلار هستیم. هر چه قیمت دلار بالا میرود، کارخانههای تولیدکننده برای تولید ورق فومیزه به هزینههای بیشتری نیاز دارند و برای جبران هزینهها مجبورند که قیمت انواع ورق را افزایش دهند.
میزان عرضه و تقاضا در بازار
عامل دیگری که در تعیین قیمت ورق فومیزه یا قیمت صفحه کابینت نقش دارد، میزان عرضه و تقاضای این محصول در بازار است. با بالا رفتن قیمت دلار مردم تقاضای بیشتری برای خرید دارند؛ چون تصور میکنند قیمتها از این که است نیز بیشتر خواهد شد. با کاذب شدن میزان تقاضا قیمتها افزایش مییابد.
کاهش مواد اولیه به دلیل تحریمها
زمانی که میزان عرضه و تقاضا افزایش مییابد، کارخانههای تولیدکننده با کمبود مواد اولیه مواجه میشوند. این مواد از خارج از کشور وارد میشود و به دلیل تحریمهای موجود هزینههای تولید افزایش پیدا میکند. در نتیجه قیمت ورق فومیزه اصفهان نیز گرانتر میشود.
میزان صادرات و واردات ورق فومیزه
گاهی اوقات با افزایش میزان صادرات ورق فومیزه به خارج از کشور، بازار داخلی با کمبود مواجه شده و میزان عرضه و تقاضا با مشکل برخورد میکند. همین امر موجب بالا رفتن قیمت ورق فومیزه اصفهان و قیمت صفحه کابینت خواهد شد. با متعادلسازی صادرات و واردات میتوان قیمت ورقهای فومیزه را تاحدودی در بازار کنترل کرد.
قیمت تولیدکنندههای رقیب
یکی دیگر از عوامل موثر در قیمت ورق فومیزه قیمتی است که تولیدکنندههای رقیب این محصول تعیین میکنند. مجموعههای مختلفی در ایران وجود دارد که در زمینه تولید ورق فومیزه مشغول فعالیت هستند. به همین دلیل قیمتهای موجود در بازار ایران قیمتهایی واقعی هستند.
جمعبندی
در این مقاله راجع به مزایا، معایب، کاربردها و عوامل موثر در قیمت ورق فومیزه صحبت کردیم. برای خرید آنلاین این نوع ورق با مناسبترین قیمت به وب سایت ایرانیان کالای چوب مراجعه کنید. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، کمال تشکر را داریم.
دیدگاهتان را بنویسید