طراحی ویلا
1. بررسی طراحی ویلا
طراحی ویلا اولین قدم برای رسیدن به ویلایی ایدهآل برای زندگی یا گذراندن اوقات فراغت است اما اینکه طراحی و ساخت ویلا چگونه انجام شود، به عوامل متعددی وابسته است؛ از سلیقه مشتری گرفته تا موقعیت جغرافیایی ویلا. سبک های مختلف (کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن و …) برای طراحی و اجرای ویلا در تاریخ معماری معرفی شدهاند که هر کدام ویژگیهای خود را دارند. ما در این مطلب سعی داریم طراحی تخصصی ویلا در مهمترین سبکها را بررسی کنیم و به شما بگوییم باید چه انتظاری از خدمات طراحی ویلا داشته باشید.
2. ویژگیهای طراحی تخصصی ویلا
طراحی ویلا امری تخصصی است و بدون داشتن دانش و تجربه کافی امکانپذیر نخواهد بود. از جمله ویژگیهایی که یک طراحی تخصصی ویلا دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خلاقیت در ایدهپردازی و توجه به زیبایی و منحصربهفرد بودن طرح
- در نظر گرفتن تمام جزئیات و بیرون کشیدن زیبایی از دل آنها
- تناسب بین اجزا در هر بخش از طراحی و ایجاد احساس گرمی و آرامش
- توجه به زمین از نظر متراژ، موقعیت جغرافیایی، نوع خاک، فرهنگ محیط و …
- انتخاب بهترین سبک طراحی ویلا با توجه به سلیقه مشتری، متریال در دسترس، فضای شهری/روستایی و …
- بودجهبندی دقیق و مدیریت منابع مالی
- انتخاب بهترین متریال به تناسب ایدهها و کارکرد آنها
- و …
3. سبک های طراحی و ساخت ویلا
برای طراحی و ساخت ویلا طیف متنوعی از سبکها تعریف شده است که هر کدام سابقه تاریخی و کارکردهای خود را دارند. مهمترین سبک های ساخت و اجرای ویلا عبارتند از:
- سبک طراحی ویلا کلاسیک:
بسیاری از مهمترین بناهای تاریخی جهان، سبک کلاسیک دارند و قدمت این سبک به روم و یونان باستان میرسد. در طراحی ویلا کلاسیک عناصری مانند نظم، تقارن، هماهنگی و شکوه، کلیدی هستند و از مجموعه متریالها، ایدهها، رنگها و … برای طراحی و ساخت یک ویلای غالباً اشرافی استفاده میشود.
- سبک طراحی ویلا مدرن:
طراحی مدرن که عموماً با طراحی مینیمال همراه میشود، سعی در کاهش تجملات و رسیدن به سادگی در عین زیبایی دارد. استفاده از خطوط متعدد در این سبک رواج دارد و عموماً تلاش بر ایجاد فضایی آرام با توسعه پنجرهها و رنگهای روشن یا یکدست است. زیباییشناسی یکی از کلیدیترین اصولی است که در طراحی ویلا مدرن در نظر گرفته میشود.
- سبک نئوکلاسیک طراحی ویلا:
این سبک در تلاش است تا سادگی را با تجلل ترکیب کند و طرفداران بسیاری دارد. از قرن هجدهم میلادی، معماران به استفاده از این سبک طراحی روی آوردهاند و برای ساخت ویلا از اِلِمانهایی همچون دیوارهای بزرگ اما خالی، ستونهای بلند اما ساده، تزئینات محدود اما زیبا و مجلل استفاده کردهاند. این سبک مناسب برای کسانی است که به دنبال سبکی بین سبک طراحی ویلای کلاسیک و مدرن میگردند.
- سبک سنتی طراحی ویلا:
در این سبک نگاه بر سنتها و فضای فرهنگی یک منطقه است. به عبارت دیگر تلاش معمار در این سبک استفاده از ریشهها به شیوهای نوین است. هر شهر و کشوری سنتهای خود را دارد و به عنوان مثال در سبک معماری سنتی ایران در شمال از سقفهای شیروانی و در مناطق کویری از سقفهای گنبدی استفاده میشود.
یکی از خدمات طراحی ویلا به مشتریان، معرفی انواع سبک و پیدا کردن نزدیکترین سبک طراحی ویلا به سلیقه آنها است.
4. مراحل طراحی و اجرای ویلا
طراحی ویلا از کجا شروع میشود و چگونه به پایان میرسد؟ به فهرست زیر دقت کنید تا با صفر تا صد طراحی ویلا آشنا شوید:
- بررسی زمین و کسب اطلاعات اولیه
- طراحی اتودهای اولیه برای نقشه فضای داخلی ویلا
- طراحی نمای بیرونی ویلا با توجه به فضای داخلی
- طراحی فضای باز و محوطهسازی ویلا
- طراحی داخلی ویلا در تمام قسمتها (نشیمن، آشپزخانه، اتاقها و …)
- دریافت تاییدیه از مشتری و اعمال تغییرات لازم
- دریافت مجوزهای لازم برای شروع کار ساخت
- برنامهریزی پروژه، تهیه متریال لازم و اجرای کار
هر یک از این مراحل به تنهایی میتوانند از مجموعهای از مراحل دقیق و جزئی تشکیل شوند.
5. اصول طراحی ویلا
نکتهای که نباید فراموش کنید این است که مراحل مذکور باید بر اساس اصول علمی دقیق پیش بروند و حداکثر تلاش را برای حفظ محیط زیست داشته باشند. اگر به دنبال مهمترین اصول برای طراحی ویلا میگردید، به فهرست زیر دقت کنید:
- اصول طراحی بخشهای مختلف ویلا:
معماران و مهندسان باید با در نظر گرفتن کارایی هر بخش از ویلا، آن را طراحی کنند و به عنوان مثال همزمان که بخش پذیرایی و نشیمن را با فضای کافی و مناسب برای مهمانی طراحی میکنند، به خصوصی بودن فضای اتاقها دقت نمایند.
- اصول طراحی هر سبک ویلا:
هر معمار باید شناخت کامل و جامع نسبت به سبک انتخابی برای طراحی و ساخت ویلا داشته باشد و به عنوان مثال بداند که در طراحی ویلای مدرن از تجملات و فضاهای شلوغ استفاده نمیشود.
- اصول طراحی نقشه ویلا، نمای ویلا و معماری داخلی ویلا:
معماران باید تمامی بخشهای درونی و بیرونی ویلا را به درستی و به صورت مجزا طراحی کنند و این طراحی باید به گونهای باشد که همزمان یک کل واحد را بسازد. یعنی اگر یک طراحی مدرن برای ویلا در نظر گرفتهایم، در هنگام طراحی و ساخت نما نیز باید سنگهای روشن و یکدست را جانشین ستونهای اشرافی کنیم یا در طراحی داخلی مدرن به جای استفاده از مبلمان بزرگ و مجلل و طلایی، سراغ مبلهای ساده مینیمال برویم.
- اصول محیط زیستی طراحی و ساخت ویلا:
طراحی ویلا باید به گونهای باشد که بهینهترین استفاده از منابع صورت گیرد و همزمان ضربهای به محیط زیست وارد نشود. به عنوان مثال با طراحی پنجرههای مناسب در زاویههای درست، بیشترین بهره را از نور خورشید ببریم. در بسیاری از کشورهای پیشرفته حتی طراحی به گونهای است که بتوان از پنلهای خورشیدی استفاده کرد.
اصول طراحی تخصصی ویلا صرفاً به این بندها محدود نمیشود و برای شناخت مجموعه اصول باید آشنایی کامل با علم مهندسی و هنر معماری داشته باشید.
6. هزینه طراحی ویلا
هزینه طراحی و اجرای ویلا را نمیتوان به صورت دقیق گفت چرا که به عوامل متعددی وابسته است. به عنوان مثال سبک انتخابی برای طراحی ویلا، کیفیت و نوع مصالح مورد استفاده و … میتوانند هزینه طراحی و ساخت ویلا را تغییر دهند. همچنین در نظر داشته باشید که میزان تخصص و تجربه طراح و معمار نیز میتواند بر هزینه طراحی بیفزاید.
اگر به دنبال قیمت دقیق هستید، با شرکتهای معتبر طراحی تخصصی ویلا در تماس باشید و اطلاعات بیشتر را از آنها بخواهید.
7. خدمات طراحی ویلا
شرکتهای معماری بسیاری خدمات طراحی ویلا را ارائه میکنند. مهمترین خدماتی که میتوانید از این شرکتها انتظار داشته باشید، به شرح زیر هستند:
- معرفی سبکهای مختلف به همراه نمونه جهت انتخاب متقاضی
- ارائه راهنمایی کامل در خصوص طراحی ویلا با توجه به زمین، موقعیت مکانی، بودجه مالی و …
- طراحی نقشه ویلا بر اساس اهداف و سلایق مشتری
- زمانبندی و ارائه ددلاینهای مهم مانند تاریخ طراحی و ساخت ویلا به مشتری
- تهیه و فراهم کردن مواد و مصالح مورد نیاز برای طراحی و اجرای ویلا بر اساس بودجه
- تخمین هزینه های طراحی و ساخت ویلا و باقی ماندن روی مبالغ توافقشده با مشتری
شما در صورت عقد قرارداد با شرکتهای ویلاسازی، از تمامی خدمات طراحی ویلا برخوردار خواهید شد و در مقابل باید صبوری و همراهی را لازم را با شرکت داشته باشید. دقت داشته باشید که تمامی خدمات طراحی ویلا باید بر اساس قوانین و پس از کسب مجوزهای لازم ارائه شوند.
دیدگاهتان را بنویسید