صفر تا صد چگونگی عملکرد آسانسور هیدرولیک
صفر تا صد چگونگی عملکرد آسانسور هیدرولیک
در حال حاضر انواع آسانسور هیدرولیک به عنوان ایمن ترین آسانسور جهان شناخته می شوند. این امر به خاطر نحوه عملکرد این دستگاه ها در مواقع ضروری، مثل قطع شدن ناگهانی برق ساختمان و یا بروز حوادثی مثل آتش سوزی و زلزله است. امنیت بالای این سیستم در کنار ویژگی هایی مانند مقرون به صرفه بودن و یا کاهش میزان مصرف انرژی موجب شده است که امروز در بسیاری از ساختمان های مسکونی، اداری و یا تجاری از سیستم های هیدرولیک به جای آسانسور کششی استفاده کنند.
اجزای تشکیل دهنده آسانسور هیدرولیک
به طور کلی آسانسور هیدرولیک کاربردهای مختلفی در ساختمان های گوناگون دارد. به همین دلیل دارای اجزای متفاوتی می باشد. با این حال همه این آسانسورها دارای اجزای مشابهی هستند. برای مثال همگی دارای سیستم سیلندر هیدرولیک می باشند که درون آن روغن قرار می گیرد. معمولا سیلندر در قسمت اتصال به کابین آسانسور وصل می شود وقتی که آسانسور شروع به کار می کند، سیلندر هم به صورت عمودی حرکت خواهد کرد.
یکی دیگر از اجزای مشترک همه انواع آسانسور هیدرولیک، پمپ آن می باشد. پمپ هیدرولیک به گونه ای طراحی شده است که بتوان از آن برای پمپاژ کردن روغن درون سیلندر استفاده کرد. به این ترتیب مقدار فشاری که برای جابجا شدن سیلندر لازم است، به وجود می آید. باید توجه داشت که معمولا پمپ با استفاده از برق راه می افتد، بنابراین به یک موتور برقی که بتوان انرژی لازم را تامین کند، نیاز دارد.
به غیر از اینها هر سیستم آسانسور هیدرولیک نیازمند یک صفحه کنترل می باشد تا به وسیله آن سرعت و حرکت کابین را کنترل کند. محل نصب این صفحه کنترل، پنل کابین آسانسور می باشد. دقت داشته باشید که آسانسورهای هیدرولیک به گونه ای طراحی می شوند که همه استانداردهای لازم برای ایمنی در آنها رعایت شده باشد. سیستم ایمنی این دستگاه ها معمولا شامل سیستم ضد سرقت، ضد سقوط، سیستم آتش نشانی، سیستم ایمنی درب ها و غیره می شود.
نحوه عملکرد
به طور کلی انواع آسانسور هیدرولیک دارای سیستم عملکردی جالبی هستند. اول از همه باید بدانیم که یکی از تجهیزات اصلی این سیستم موتور الکتریکی است. این موتورها به جای پمپ فشار روغن به کار برده می شوند و بسیار هم قدرتمند می باشند. در واقع سیستم جک هیدرولیکی و کادر وزنه ای که به همراه آن به کار برده می شود، نیازمند موتورهای قدرتمند هستند.
معمولا نحوه عملکرد آسانسور هیدرولیک به گونه ای تنظیم می شود که ابتدا موتور در قسمت پاور یونیت بالابر شروع به چرخیدن کند. در چنین حالتی دستگاه تلمبه می تواند روغن را از مخزن دریافت کرده و به سمت سیلندر پمپاژ کند. این کار تا جایی انجام می گیرد که ظرفیت سیلندر پر شود. با رخ دادن چنین اتفاقی پیستون جک به کاراسلینگ وصل می شود. در نتیجه کابین آسانسور به سمت بالا جابجا می شود. پس از این که آسانسور به طبقه مورد نظر نزدیک شد، سیستم مرکزی برای موتور سیگنالی ارسال می کند و به این ترتیب پمپاژ روغن قطع می گردد.
برای حرکت کابین آسانسور به سمت پایین، سیستم مرکزی سیگنالی را برای دریچه های فرمان می فرستد. این کار باعث می شود که سوپاپ باز شده و روغن شروع به حرکت کند. در این زمان وزن کابین به کمک نیروی جاذبه، شروع به انتقال نیروی جدیدی به سیلندر و جک آسانسور هیدرولیک می کند. روغن سیلندر خارج می شود و کابین به سمت پایین حرکت می کند. برای ایستادن کابین در طبقه مورد نظر به سمت پایین نیز، دوباره فرمانی از سوی سیستم مرکزی صادر می شود که موجب بسته شدن سوپاپ می گردد. در چنین حالتی کابین آسانسور در تراز با در آسانسور متوقف می شود.
آسانسورهای هیدرولیک
نحوه نصب آسانسور هیدرولیک
برای نصب آسانسور هیدرولیک باید به نکات متعددی توجه داشت. از جمله مهم ترین این نکات فراهم کردن فضای کافی است. درست است که آسانسورهای هیدرولیکی به گونه ای طراحی شده اند که جای چندان زیادی نگیرند، ولی به هر حال برای نصب آن باید برخی استانداردها و ابعاد را در نظر گرفت. این ابعاد مربوط به چاهک آسانسور، ابعاد کابین، موتورخانه و غیره می باشند.
به طور کلی کار نصب و اجرای هر آسانسور هیدرولیک، دارای مراحلی است که باید قدم به قدم آنها را پیش برد. به غیر از کندن چاهک آسانسور و سیم کشی که باید به صورت ایمن و کاملا استاندارد انجام گیرند، مراحلی مثل نصب ریل و یا جک آسانسور را نیز باید در نظر داشت. همچنین مراحلی مانند نصب کارسلینگ، وصل کردن شلنگ، نصب انواع قطعات مکانیکی، نصب پاور یونیت، سنسورهای مربوط به چاه آسانسور، تابلو فرمان و غیره نیز وجود دارند. مثلا قبل از هر کاری باید کف چاهک آسانسور را به سکوی ضربه گیر مجهز کرد.
هر کدام از این مراحل دقت زیاد و تخصص و مهارت فنی می طلبند. بنابراین همیشه برای انجام آنها باید به سراغ افراد متخصص و باتجربه رفت تا از رعایت همه استانداردهای موجود و حفظ ایمنی سیستم مطمئن شد.
هزینه نصب و اجرا
با همه این نکات باید توجه داشت که آسانسورهای هیدرولیک بسیار مقرون به صرفه می باشند. ضمن اینکه در صورت استاندارد بودن ساختمان، زمان نصب و اجرای آنها کوتاه است و در نتیجه در وقت شما نیز صرفه جویی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت می توانید با ما در شرکت هیدروفرکو تماس بگیرید.
یکی از سوالاتی که در حین تحقیق و بررسی انواع آسانسور هیدرولیک برای افراد به وجود می آید، این است که هزینه این سیستم ها چقدر است؟ واقعیت این است که نمی توان به راحتی در این باره سخنی گفت، زیرا قیمت نهایی هر سیستم هیدرولیک بستگی به شرایط متعددی دارد که باید در نظر گرفت. برای مثال محل نصب آسانسور و هزینه هایی که احتمالا به خاطر تجهیزات مربوط به اجرای چاه آسانسور و سیم کشی به وجود می آیند را نمی توان نادیده گرفت. در برخی ساختمان ها از قبل فضایی برای آسانسور در نظر گرفته شده است، ولی در برخی ساختمان ها چنین فضایی وجود ندارد. ضمن اینکه انواع تجهیزاتی که مطابق با سلیقه مشتری ارائه می شوند، می توانند بر روی قیمت آسانسور هیدرولیک تاثیرگذار باشند.
دیدگاهتان را بنویسید