راهنمای خرید کفپوش اپوکسی
با توجه به امکان سفارشی سازی کفپوش اپوکسی، متناسب با نیازهای کاربری و کارفرما؛ داشتن یک راهنمای جامع برای خرید، ضروری بنظر میرسد. با داشتن اطلاعات صحیح و دریافت مشاوره خرید کفپوشهای اپوکسی، میتوان کفپوشی با دوام بالا، قیمت مناسب و ظاهر زیبا داشت.
این مقاله راهنمای جامع بساپلیمر برای انتخاب و خرید کفپوش اپوکسی است. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
کفپوش اپوکسی چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف ساده از کفپوش اپوکسی ارائه کنیم، میتوان گفت کفپوشی است شامل چند لایه، که به ضخامت 2 تا 3 میلی متر روی هر سطحی از جمله: بتن، سرامیک، سنگ و… اجرا میشود.
کفپوش اپوکسی بصورت دو جزئی، از مخلوط رزین اپوکسی و یک عامل سخت کننده تشکیل میشود و پس از اجرای لایهها و خشک شدن، پوششی شبیه به سنگ روی سطح ایجاد میکند. این کفپوش؛ سطحی با دوام بالا، ساده تمیز شونده، مقاوم در برابر فشار مکانیکی و شیمیایی ایجاد میکند.
بسته به نوع و حجم ترافیک رفت و آمد، وهمچنین نحوه نظافت و نگهداری؛ کفپوش اپوکسی شما 5 تا 20 سال دوام خواهد داشت.
از دیگر مزیتهای این کفپوش میتوان به سرعت بالای نصب و اجرای آن در متراژهای بالا اشاره کرد. متریال کفپوش اپوکسی، بصورت مایع بوده و نصب آن بصورت یکپارچه انجام میگیرد. بنابراین در متراژهای بالا، مشکلاتی نظیر برش دادن کفپوش یا تراز کردن کف وجود ندارد.
مزیت دیگر این کفپوش؛ سفارشی سازی طرح و رنگ متناسب با نیازهای فضای کاربری شما است.
همچنین انواع مختلفی از کفپوش اپوکسی وجود دارد که بسته به نیازهای کاربری، قابلیت ادغام و اجرا دارند. درواقع با استفاده از افزودنیهای مختلف، میتوان کفپوشی با ویژگیهای متفاوت ایجاد کرد.
در این قسمت با مهمترین انواع کفپوش اپوکسی آشنا میشوید:
انواع کفپوش اپوکسی
همانطور که اشاره کردیم، وقتی صحبت از کفپوش اپوکسی به میان میآید، میتوانید انواع مختلفی را انتخاب کنید. انتخابهای شما عبارتند از:
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک (ضد الکتریسیته ساکن) برای کاهش خطر در فضاهای حساس که وسایل الکترونیکی وجود دارد استفاده میشود.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک بساپلیمر دارای ترکیب رسانایی است که مانع از تجمع الکتریسیته ساکن بر سطح خود شده و بار الکتریکی ساکن را به چاه ارت ساختمان هدایت کرده، بدینوسیله مانع هرگونه تخلیه ناگهانی بار الکتریکی میشود.
پیشنهاد میشود در فضاهایی که: حاوی مواد قابل اشتعال است، وسایل الکترونیکی حساس وجود دارد، یا فضاهایی که از گاز یا مایعات قابل اشتعال استفاده میکنند؛ از این نوع کفپوش استفاده شود.
کفپوش اپوکسی بیمارستانی
برخلاف سایر محیطهای سازمانی، بیمارستانها از استانداردهای ایمنی و بهداشتی بالایی برخوردار هستند تا از رفاه بیماران خود اطمینان حاصل کنند. برای جلوگیری از گسترش بیماری، کنترل بهداشت و کنترل عفونت، الزامات بهداشتی دقیق باید رعایت شود. سیستم کفپوش بیمارستانی باید سازگار با تحرک، مقاوم در برابر لغزش بوده و رشد کپک و باکتری را به حداقل برسانند یا از آن جلوگیری کنند.
کفپوش بیمارستانی بساپلیمر از پرکاربردترین سیستمهای کف سازی در بیمارستانها است زیرا تمام مشخصات بالا را برآورده میکند. بیشترین خطر در بیمارستان ها سر خوردن و سقوط است. پوششهای کف اپوکسی با افزودن مقاومت در برابر لغزش این خطر را کاهش میدهند. این نوع کفپوش همچنین محیطی عاری از میکروب و عفونتهای بیمارستانی را فراهم میکند. پوششهای کف اپوکسی در اتاقهای عمل و بخشها، حمامها و فضاهای مشترک عملکرد خوبی دارند، به راحتی نظافت میشوند و در برابر مواد شوینده مقاومت بالایی دارند.
همچنین استفاده از کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در قسمتهایی مثل اتاق عمل، رادیولوژی و… پیشنهاد میشود.
کفپوش اپوکسی صنعتی
در بسیاری از محیطهای صنعتی، مانند آشیانههای هواپیما، تأسیسات توزیع، و کارخانههای مونتاژ؛ کفپوش میتواند مقدار قابل توجهی از سایش و پارگی را متحمل شود (از تماس با مواد شیمیایی و روغنهای خشن و خورنده گرفته تا خراشها و ساییدگیهای ناشی از قطعات سنگین ماشین آلات مانند هواپیما و لیفتراک.) ضروری است که پوشش کف صنعتی شما بادوام و ماندگار باشد تا بتوانید به عملکرد موفق و کارآمد خود ادامه دهید .
با نصب کفپوش اپوکسی صنعتی بساپلیمر، نه تنها ظاهری مرتب و صیقلی را برای فضای خود تضمین میکنید، بلکه یک محل کار ایمن برای کارمندان خود نیز ایجاد میکنید. در محیطهای کاری صنعتی اغلب قطعات متحرک زیادی وجود دارد که مواد سنگین را به عقب و جلو میبرند. بدون کشش مناسب پوشش کف صنعتی، لغزش و سقوط زیاد میشود و کارگران را در معرض آسیب جدی قرار میدهد. یک پوشش کف صنعتی مقاوم در برابر لغزش میتواند از وقوع چنین حوادثی جلوگیری کند و به کار اجازه میدهد تا طبق معمول و بدون نگرانیهای ایمنی ادامه یابد.
کفپوش اپوکسی پارکینگی
علاوه بر افزایش جذابیت و زیبایی پارکینگ، سیستم کفپوش اپوکسی برای تشکیل پوششی سخت، صاف و بادوام اعمال میشود که مقاومت کف بتنی را در برابر تردد وسایل نقلیه و عابران پیاده، سایش، ضربه، لکههای روغن، علائم لاستیک، نشت مایع بنزین و ترمز و همچنین بسیاری از تنشهای شیمیایی و مکانیکی دیگر که میتواند به طور قابل توجهی به بتن آسیب برساند افزایش میدهد. هنگامی که سیستم اپوکسی مناسب به طور حرفهای بر روی بتن با ساختاری سالم و به درستی آماده شده نصب می شود، به شدت به بستر می چسبد و برای چندین دهه در شرایط آب و هوایی مختلف، از جمله گرمای شدید، رطوبت بالا و باران دوام میآورد.
کفپوش اپوکسی دارای ویژگیهای ضد لغزش بوده و ذاتاً در برابر رطوبت و آب مقاوم است. این دو ویژگی آن را به یکی از بهترین گزینهها برای پارکینگ و سایر فضاهایی که در معرض آب باران و رطوبت بالا هستند تبدیل میکند.
هنگام مقایسه هزینه کفپوشهای مختلف برای پارکینگ، فقط به هزینه نصب نگاه نکنید. برخی از سایر گزینههای کفپوش که نصب آنها نسبتاً ارزان است ممکن است منجر به هزینههای بالاتر در طول عمر آنها شود. به عنوان مثال، کف های بتنی خالی باید در فواصل منظم بازرسی شوند، به طور کامل تمیز شوند تا گرد و غبار آزاردهنده بتن از بین برود و بیش از آنچه بسیاری از صاحبان ساختمان انتظار دارند تعمیر شوند. برعکس، کفپوش اپوکسی بساپلیمر سطحی صاف و براق ایجاد میکند که تمیز کردن را تسهیل میکند. علاوه بر این، پوششهای اپوکسی با بازتاب بالا نور را در مناطق بزرگتر منتقل میکنند و نیاز به وسایل روشنایی اضافی را کاهش میدهند و قبض برق شما را کاهش میدهند.
خرید کفپوش اپوکسی به چه عواملی بستگی دارد؟
همانطور که پیشتر اشاره شد؛ با توجه به امکان سفارشی سازی و وجود طرحها و انواع مختلف کفپوش اپوکسی، خرید آن به عوامل مختلفی بستگی دارد.
اولین و مهمترین عامل، بررسی کاربری و محل اجرا است تا بتوان کفپوشی با طول عمر بالا و بیشترین کارایی را پیشنهاد کرد.
کیفیت (میزان نواقص و شکستی های سطح)، استحکام و رطوبت سطح قبلی، از جمله عواملی هستند که در خرید کفپوش باید به آن ها توجه شود.
نوع و میزان ترافیک رفت و آمد بر سطح کفپوش، ویژگی دیگری است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
طرحهای کفپوش اپوکسی
1.از کفپوش اپوکسی خودتراز برای اعمال بر روی کفهای بتنی جدید، قدیمی، ترکخورده یا آسیبدیده استفاده میشود تا بافتی صاف، بادوام و یکدست بر روی سطح کف ایجاد کند.
کفپوش های اپوکسی خودتراز نه تنها ظاهری براق و بدون درز را ارائه میدهند، بلکه در رنگهای مختلفی وجود دارد که برای فضاهای تجاری، صنعتی و مسکونی جذاب است.
محل استفاده از کفپوشهای اپوکسی خود تراز شونده: ساختمانهای تولیدی، انبارها، نمایشگاهها، گاراژهای تجاری، آشپزخانهها، امکانات ورزشی و موارد دیگر.
- کفپوش های ملات اپوکسی: این کفپوش اپوکسی 100% جامد از ماسه درجه بندی شده یا کوارتز تشکیل شده است. سیستمهای ملات برای فضاهایی که نیاز به کفی بسیار مقاوم در برابر مواد شیمیایی دارند و می توانند ضربههای زیادی را تحمل کنند، ایده آل هستند.
این کفپوش را میتوان برای ترمیم ترکها قبل از اجرای روکش اپوکسی خودتراز نیز استفاده کرد.
- کفپوشهای اپوکسی طرح کوارتز: کفپوش اپوکسی کوارتز ترکیبی از رزین پلیمری اپوکسی با کارایی بالا و دانههای کوارتز رنگ شده است. این اپوکسی باید برای فضاهای تزئینی که نیاز به ویژگیهای بهداشتی و ضد لغزش دارند استفاده میشود.
- کفپوش اپوکسی کالر فلیک: این نوع کفپوش حاوی مواد پوسته پوسته رنگی است که برای ایجاد ظاهری چند رنگ در اپوکسی قرار میگیرد. تکهها نه تنها ظاهری یکپارچه را ارائه می دهند، بلکه شیارهای ظریفی را برای هر سطح ایجاد میکنند تا هرگونه لغزش و سقوط را کاهش دهد. کفپوش طرح فلیک در انواع مختلف (اندازه، رنگ، سبک و بافت) وجود دارند که برای هر فضایی قابل تنظیم هستند.
- کفپوش اپوکسی متالیک یک سیستم پوشش کف اپوکسی چند لایه ویژه است که با استفاده از افزودنی فلزی در یک پوشش شفاف اپوکسی برای ایجاد جلوههای جدید ترکیب میکند. این نوع کفپوش اپوکسی بادوام بوده و جلوه بصری دارد که با استفاده از رنگ معمولی قابل ایجاد نیست. رنگدانه های متالیک منحصر به فرد قادر به ایجاد حس حرکت و عمق در کف هستند.
نصب کفپوش اپوکسی
همانطور که قبلاً گفته شد، کفپوش اپوکسی قابل اجرا بر انواع سطوح (بتنی، سنگ، موزاییک و…) است.
از متداولترین شرایطی که کارفرما به نصب کفپوش اپوکسی بر سطح اقدام میکند، پروژههای بازسازی و یا تغییرات در طراحی دکوراسیون داخلی و تغییر کاربری محل است. در چنین پروژههایی استفاده از کفپوش رزینی اپوکسی به دلیل عدم نیاز به حذف کفپوش قدیمی، عدم تحمیل وزن زیاد به سازه و امکان ایجاد طرحهای خلاقانه و ایجاد تغییرات قابل توجه در فضاسازی داخل بسیار محبوب است.
اگرچه استفاده از کفپوش اپوکسی در پروژههای بازسازی، امکانات بسیاری را فراهم میکند، اما باید به نکات فنی الزامی در زمان نصب توجه ویژه نمود تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود.
نصب کفپوش باید توسط متخصصان با تجربه انجام شود تا از نظر ظاهری، مقاومت و دوام کیفیت لازم را داشته باشد. به طور کلی نصب و اجرای آن بر روی انواع سطح (بتن، سنگ، سرامیک، کاشی و…) در 4 مرحله انجام میشود. قبل از اجرا نیز باید از عدم رطوبت کف اطمینان حاصل شود.
راهنمای نظافت و نگهداری از کفپوش اپوکسی
همانطور که اشاره شد، یکی از مهمترین ویژگیهای این کفپوش دوام و طول عمر بالای آن است. این ویژگی مستقیماٌ با نوع نگهداری و نظافت کفپوش در ارتباط است.
کفپوش اپوکسی باعث ایجاد گرد و غبار نمیشود ولی، ممکن است گرد و غبار ناشی از منابع دیگر روی سطح کفپوش بنشیند. این ذرات گرد و غبار در صورت تردد میتواند بصورت عامل ساینده عمل کند به خصوص اگر ماشین آلات یا وسایل نقلیه را روی زمین و خارج از آن جابجا می کنید. کثیفی و گرد و غبار اگر روی کفپوش اپوکسی باقی بماند موجب خراشیدگی می شود.
بهترین راه برای انجام این کار استفاده از جاروبرقی فروشگاهی با اتصال برس نرم است. اینکه چند وقت یکبار جاروبرقی بکشید بستگی به میزان آلودگی و شن روی زمین دارد. وقتی زمان جابجایی ماشین آلات سنگین روی زمین فرا می رسد، اقدامات احتیاطی بیشتری را انجام دهید تا مطمئن شوید که سطح بدون گرد و غبار و سنگ ریزه است.
هنگام ریخته شدن یا نشت مایعات، بهتر است در اولین فرصت محل را با یک دستمال و آب گرم تمیز کنید. اجازه ندهید هر گونه ریخت و پاش برای مدت طولانی روی سطح زمین بماند.
بطور کلی رعایت الگوی صحیح کار با کفپوش اپوکسی و طراحی یک برنامهی نظافت و شستشوی متناسب با کاربری کفپوش اپوکسی نکتهی کلیدی در حفظ کیفیت و نگهداری آسان آن است. با توجه به تنوع طرح و انواع کفپوش رزینی آشنایی با روشهای شستشو و همچنین شویندههای مناسب کفپوش رزینی در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
دیدگاهتان را بنویسید