برای راه اندازی کارواش به چه ابزاری نیاز داریم ؟
آمارها ثابت کردهاند که امروزه با افزایش تعداد خودروها، نیاز به نگهداری تمیز آنها در بازههای زمانی منظم، افزایش یافته است. همچنین به دلیل مشغله کاری زیاد، افراد دیگر زمان کافی و یا حتی مکان مناسب برای شستشوی خودروی خود را نداشته و از این رو، کارواش به یکی از مشاغل پرمتقضی و موفق تبدیل شده است. البته لازم است اشاره کنیم که متاسفانه آلودگی هوا نیز این مسئله را پررنگتر از قبل کرده و همواره تاثیر چشمگیری در آن دارد.
قصد داریم به یکی از مهمترین سوالات شما پاسخ داده و توضیح دهیم که “برای راه اندازی کارواش به چه ابزاری نیاز داریم؟” و تجهیزات کارگاهی موردنیاز برای تاسیس یک کارواش موفق و حرفهای را به شما معرفی کنیم؛ بنابراین، اگر شما هم دغدغه راهاندازی این کسبوکار پرتقاضا را دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم.
تجهیزات ضروری برای کارواش
همچون هر کسبکار دیگری، راه اندازی کارواش نیز نیازمند تجهیزات متعددی که است که شما باید بسته به نوع کارواش خود، آنها را تهیه کنید. در این بخش تمامی وسایل لازم برای 3 نوع کارواش (اتوماتیک، دستی، سیار) متنوع را در اختیارتان قرار میدهیم. قبل از آن، اگر هیچ اطلاعاتی در مورد این نوع کارواشها ندارید، اجازه دهید بطور خلاصه شما را با تفاوت آنها آشنا کنیم.
- کارواش اتوماتیک: در این نوع کارواش، خودروی شما با استفاده از دستگاههای پیشرفته و کاملا خودکار از بین سیستمهای فوم پاش، شستوشو، آب کشی و در نهایت خشک کردن عبور کرده و بدون دخالت نیروی انسانی، تمیز خواهد شد. لازم است اشاره کنیم که معمولا از این نوع کارواش در شهرهای بزرگ استفاده میکنند؛ چرا که برای مکانهای پرجمعیت با رفتوآمد زیاد، سودمندتر است.
- کارواش دستی: همانطور که از نام این کارواش مشخص است، برعکس مورد قبلی، نیازمند نیروی انسانی میباشد. این روش همان روش کارواش سنتی و قدیمی است؛ با این تفاوت که امروزه با استفاده از دستگاههای فشار قوی و سایز ابزارآلات، خودرو را بصورت دقیق تمیز میکنند. این نوع کارواش، برای فضاهایی که نیاز به شستشوی تخصصی دارند، مناسبتر است.
- کارواش سیار: در چند سال اخیر، کارواش سیار بسیار مرسوم شده و برای افرادی که زمان کافی برای مراجعه به کارواش حضوری را ندارند، مناسب است. کارواش سیار یک سرویس در دسترس و متحرک است که به درخواست مشتری به مکانهای مختلف رفته و با تجهیزاتی که همیشه به همراه دارد، خدمات شستوشو را برای آنها انجام میدهد.
حالا که با انواع کارواش آشنا شدید، وقت آن است به سراغ اصل مطلب برویم!
تجهیزات لازم برای راه اندازی کارواش اتوماتیک
- دستگاه کارواش اتوماتیک: شاید خودتان این دستگاه را از نزدیک دیده باشید که چطور بطور خودکار تمام مراحل مربوط به شستشوی یک خودرو را انجام داده و با کمک سنسورهایی که دارد، خودرو را بصورت اتوماتیک به مرحله بعد میفرستد. مراحل این دستگاه شامل: فوم پاشی، شستوشو، آب کشی و خشک کردن است.
- کمپرسور باد: از این کمپرسور باید برای خشک کردن ماشین استفاده کنید تا این پروسه با سرعت بیشتری طی شود. این دستگاه، هوای فشرده را به تمامی قسمتهای خودرو به ویژه درزها و رینگها پمپاژ میکند؛ تا آب باقیمانده خشک شود.
- سیستم فوم پاش تمام اتومات: فوم شستشویی که برای شستن سطح خودرو نیاز است، توسط این دستگاه پاشیده شده و تمامی آلودگیها را پاک خواهد کرد. استفاده از این سیستم، نیاز شما به نیروی انسانی را رفع کرده و روند کارتان را سریعتر و بهتر خواهد کرد.
- پمپ آب فشار بالا: وظیفه این دستگاه، تامین آب با فشار مناسب برای حذف آلودگیهای بدنه خودرو است. البته به یاد داشته باشید که فشار آب این دستگاه دقیق تنظیم شده و قرار نیست آسیبی به سطح خودرو وارد کند.
- سیستم بازیافت و تصفیه آب: به منظور کاهش هزینهها و مصرف آب، شما نیاز به سیستم دارید که آب مصرفیتان را ابتدا فیلتر کرده و بعد از تصفیه، برای استفاده مجددتان آماده کند. بدین ترتیب، در این شرایط کم آبی کشور، شما به کاهش مصرف آب کمک شایانی خواهید کرد.
- نازلهای خودکار: این نازلها کاملا اتوماتیک میزان فشار آب یا فوم را براساس نیاز هر خودرو تنظیم کرده و سبب بهبودی نتیجه کار شما خواهند شد.
- جاروبرقی صنعتی: جاروبرقی صنعتی پایه ثابت هر نوع کارواشی است که شما قصد دارید راه اندازی کنید! این وسیله آلودگی، خاک و هر نوع گردوغباری را از سطوح داخلی خودرو پاک خواهد کرد. این دستگاه قدرت مکش بالا و همچنین ظرفیت مخزن بزرگی داشته و میتواند بطور همزمان آب و خاک را جمع آوری کند.
تجهیزات لازم برای راه اندازی کارواش دستی
- دستگاه کارواش فشار قوی دستی یا واتر جت: با استفاده از فشار بالای آب، کارواشهای دستی تمامی آلودگیها را از سطح خودرو پاک میکنند؛ این دستگاهها انواع مختلفی مثل :کارواش فشار قوی ۱۷۰ باردینامی محک دارند.
- فوم پاش دستی: احتمالا حدس میزنید که این دستگاه برای پاشیدن کف روی خودرو بطور دستی استفاده میشود. این فوم در جداسازی آلودگی و لکهای خودرو، بسیار موثر خواهد بود.
- پمپ آب دستی: وظیفه این پمپ آب، تامین فشار آب بصورت دستی است و شما میتوانید میزان فشار مورد نیاز را به راحتی تنظیم کنید.
- شلنگهای فشار قوی: برای آنکه بتوانید از پمپ، آب را با فشار بالا به سطح خودرو پمپاژ کنید، نیازمند شلنگهای بلندی خواهید بود تا بتوانید به راحتی تمامی اطراف خودرو را تمیز کنید.
- برسها و اسفنجها: برای شستشوی دقیق بدنه، رینگها و شیشهها به برس و برای شستشو با فوم و شویندهها، به اسفنج نیاز دارید.
علاوه بر این موارد، برای کارواش دستی شما به کمپرسور باد و جاروبرقی صنعتی نیز نیاز دارید که در بخش قبلی (کارواش اتوماتیک) بطور جامع آن را توضیح دادهایم.
تجهیزات لازم برای راه اندازی کارواش سیار
- دستگاه کارواش سیار: این نوع دستگاهها قابل حمل بوده و امکان استفاده در هر مکانی را برای شما ایجاد خواهد کرد. اگر جایی به شبکه آب یا برق ثابت دسترسی نداشت، این گزینه بهترین روش برای آن مکان خواهد بود.
- تانکر آب قابل حمل: در این مدل، شما ناچار به حمل آب هستید و برای این کار باید از تانکرهای بزرگ برای ذخیره آب و انتقال آن، بخصوص برای مناطقی که دسترسی به آب وجود ندارد، استفاده کنید.
- شویندههای مورد نیاز: فوم، شامپو، واکس بدنه، شویندههای مخصوص رینگ و تایر خودرو، از جمله مواردی است که باید آنها را تهیه کنید.
علاوه بر موارد مذکور، برای کارواش سیار نیز به کمپرسور باد، پمپ آب، شلنگهای فشار قوی و جاروبرقی صنعتی نیاز دارید؛ البته تنها تفاوت این تجهیزات نسبت به کارواشهای دیگر، قابل حمل بودن تمام این موارد است.
برای کارواش چقدر هزینه لازم است؟
همچون بسیاری از مشاغل، شما برای راهاندازی یک کارواش درآمدزا، نیاز به سرمایه اولیه دارید. هزینهی اولیه راهاندازی یک کارواش به عوامل مختلفی بستگی دارد:
نوع کارواش: طبیعتا هزینهی کارواش دستی، بسیار کمتر از کارواش تمام خودکار است؛ البته با توجه به سایر موارد، ممکن است کارواش سیار برای شما بهصرفهتر باشد، زیرا در این مورد نیاز به اجاره فضای بزرگ ندارید.
ابعاد محل کارواش: اگر برای خود ملکی نداشته باشید که کارواشتان را در آن به پا کنید، ناچار به اجاره هستید. بدیهی است که پرداخت هزینه این مورد، بسته به شهر و منطقهای که مدنظر دارید، متفاوت خواهد بود.
تجهیزات: همانطور که توضیح دادیم، نوع و کیفیت تجهیزات به صورت مستقیم بر هزینهها تأثیر میگذارند.
هزینههای جانبی: شما باید بودجهای را برای هزینههای مربوط به تأسیسات (برق، آب، گاز) و تبلیغات اولیه هم در نظر بگیرید.
به طور کلی، برای راهاندازی یک کارواش معمولی، باید حداقل 300 میلیون تومان بودجه در نظر گرفت. طبعا این هزینه در صورتی که بخواهید کارواش پیشرفتهتری داشته باشید، میتواند تا 1 میلیارد تومان افزایش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید