انواع توری پرسی را بشناسید!
هرگاه صحبت از چگونگی ایجاد و ساخت محافظ های امنیتی برای اماکن مختلف به میان می آید، اولین و بهترین گزینه پیش رو، توری ها هستند. همه ما کم و بیش با توری ها آشنایی داریم و حتی اگر از نزدیک با آن در تماس نبوده باشیم، حتما تصاویر آن را در تلویزیون و سریال های مختلف تماشا کرده ایم. توری ها از گستره تنوع بالایی برخوردار هستند که هر یک کاربری مخصوص به خود را دارد. یکی از انواع پرکاربرد آن، توری پرسی می باشد. این توری ها به علت حالت تار و پود مفتول در آن ها، علاوه بر انعطاف پذیری، استحکام بالایی دارند. همین امر، منجر به کاربردهای گسترده توری پرسی می گردد. برای استعلام قیمت توری پرسی و دریافت مشاوره خرید، می توانید همه روزه با کارشناسان آیرونید در تماس باشید. (برای اطلاعات بیشتر به آیرونید مراجعه کنید)
توری پرسی چیست؟
توری پرسی یکی از محصولات کاربردی محبوب به شمار می رود که برای استفاده از آن احتیاج به تخصص و زمان بسیار زیادی نخواهد بود. یکی از توری فلزی های پرکاربرد، توری های پرسی هستند که با نام های فنس پرسی و توری مشبک هم شناخته می شوند. این توری ها از مفتول های آهنی، فولادی و غیره تولید می گردند. در توری مشبک، مفتول ها به حالت تار و پود به یک دیگر بافته میشوند و یک شبکه توری به وجود می آورند. توری پرسی، از چشمه های مربع و مستطیلی شکل برخوردار است. به همین علت از لحاظ شکل ظاهر شبیه به توری جوشی است و گاها با آن اشتباه گرفته می شود. این درحالی است که این دو توری از یک دیگر مجزا بوده و تفاوت دارند.
در محل تقاطع تار و پود در این توری برخلاف توری جوشی، هیچ گونه جوش کاری مشاهده نمی شود. عدم وجود جوش، علت مقاومت بالای این توری می باشد. افزون بر آن، توری پرسی بیش ترین گردش هوا را ایجاد می کند و خللی در جریان آب شیلنگ به هنگام آتش سوزی به وجود نمی آورد. به همین علت کاربرد مهمی در ایمن سازی اماکن دارد. علاوه بر این موارد، شاخصه مهم فنس پرسی مقاومت بالای آن در برابر ضربه و تغییرات دمایی می باشد. در بعضی موارد، بر روی این توری، خراش هایی را به وجود می آیند تا از لیز خوردن آن بکاهند.
مشخصات فنی توری پرسی
توری مشبک مشخصه های مخصوص به خود را دارد که از استانداردهای از پیش تعیین شده تبعیت می کند و شامل موارد زیر می شود:
- قطر مفتول: مابین 3 تا 6 میلی متر
- جنس مفتول: فلز، آهن، گالوانیزه، برنز، آلومینیوم یا برنج
- ابعاد چشمه توری: 2 تا 8 سانتی متر
- ابعاد طول: مابین 1 تا 4 متر
- ابعاد عرض: حداکثر 2 متر
ویژگی های توری پرسی چیست ؟
مقاومت بالای این نوع در برابر ضربه، فشار و سرما و گرمای شدید، بهترین ویژگی آن است. سهولت در نصب و حمل و نقل نیز از ویژگی های توری پرسی است. توری های پرسی نسبت به ورق های فلزی به سادگی برش خرده و فرم پذیری بالایی نیز دارند. از دیگر ویژگی های توری پرسی می توان به تاثیر آن در ایمن سازی اماکن اشاره کرد؛ چراکه هنگام وقوع آتش سوزی، جریان آب به راحتی از این توری ها عبور کرده و به محل حریق می رسد. همچنین باید بدانید که توری های پرسی از زیبایی ظاهری نسبی نیز برخوردار هستند.
انواع توری پرسی کدام است؟
انواع مدل های توری پرسی از 3 لحاظ دسته بندی می شوند که در ادامه به معرفی هر یک خواهیم پرداخت:
انواع توری پرسی بر اساس روش بافت
توری های پرسی بر اساس بافتی که دارند، در سه نوع توری پرسی موج دار عادی، حصیری و هلندی تولید و عرضه می شوند.
انواع توری پرسی بر اساس روش ساخت
در دسته بندی دیگری، این توری را از لحاظ نوع ساخت و چگونگی قرارگیری لبه و حاشیه ها تقسیم می کنند. این تنوع شامل 3 نوع توری پرسی با لبه های برش داده شده، توری با لبه های 180 درجه خم شده و توری با لبه های پوشیده شده با فویل می شود.
انواع توری پرسی بر اساس وزن
بسته به ماده اولیه مصرف شده، این توری به انواع توری پرسی سبک و سنگین تقسیم می شود.
توری پرسی چگونه تولید می شود؟
توری پرسی به کمک دستگاهی به نام دستگاه توری پرسی تولید می شود. این دستگاه به حفظ بافت مفتول ها در کنار یک دیگر کمک می کند. قابل توجه است که امکان ساخت فنس پرسی با عرض های مختلف با این دستگاه وجود دارد. نکته قابل توجه آن است که بعضی از انواع این دستگاه، صرفا برای جنس های خاصی از مفتول مورد استفاده قرار می گیرد. روش دیگر تولید آن، غوطه وری می باشد. برای به کارگیری این روش، ابتدا یک وان مذاب با دمای 450 درجه سانتی گراد ایجاد می گردد. سپس قطعه قرار داده شده در وان ذوب می شود. بعد از خروج آن از وان مذاب، در معرض واکنش با کربن و اکسیژن قرار داده می شود. در وهله آخر یک لایه مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی بر روی آن ایجاد می کنند.
جنس توری پرسی فلزی
جنس توری پرسی فلزی می تواند از سیم آهن کربنی، سیم گالوانیزه، سیم فولادی ضدزنگ یا سیم مسی باشد. هر کدام از این فلزات خواص و ویژگی های مخصوص به خود را دارند. سیم گالوانیزه و سیم فولادی ضد زنگ هر دو در برابر دلایل بروز خوردگی و رطوبت، مقاوم هستند. اما سیم گالوانیزه قیمتی پایین تر و سیم فولادی ضد زنگ دوام، استحکام و زیبایی بیشتر و بالاتری دارد.
توری پرسی فلزی ساخته شده از سیم مسی، امروزه رواج کمتری دارد. سیم مسی بسیار شکل پذیر، زیبا و در عین حال مستحکم است. همچنین وزن کمی دارد و حمل و نقل و نصب آن نیز بسیار آسان تر است. در کل می توان گفت توری های فلزی از جنس فولاد گالوانیزه و آهن کربنی سیاه از رواج بیشتری برخوردار هستند. این دو بسیار مقرون به صرفه می باشند و در عین حال از عمر مفید بالایی نیز بهره می برند.
توری پرسی فلزی از سیم آهن کربنی نیز می تواند در مناطق گرم و خشک به کار رود. این توری هزینه کمتری نیز خواهد داشت. استفاده از این نوع توری در مناطق پر رطوبتی مانند شمال و جنوب کشور توصیه نمی شود. زیرا مستعد خوردگی است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت از خود نشان نمی دهد.
کاربرد توری پرسی
توری پرسی یکی از انواع توری های کاربردی و مهم است که به طور گسترده در صنایع و حتی در خانه و اطراف ما مورد استفاده قرار می گیرد. در معادن و کارخانه های زغال سنگ، از توری با قطر بالا استفاده می شود. در مقابل برای کباب کردن و ساخت ابزار باربیکیو توری هایی که قطر کم دارند، مورد مصرف قرار می گیرند. ساخت محافظ در ارتفاعات برای کارگرانی که مشغول به کار هستند، توسط فنس توری صورت می گیرد و از وقوع حادثه جلوگیری می کنند. به طور کلی کاربرد توری های پرسی شامل موارد زیر می شود:
- ساخت پانل های سه بعدی
- کاربرد در صنایع شیمیایی، نفت، پزشکی و متالورژی
- مسلح کردن بتن فونداسیون کف و دیوارها
- حفاظ در و پنجره
- ساخت قفس برای حیوانات
- حصارکشی زمین های وسیع همچون مزارع
- کاربرد در تولید ساخت سیستم های گرمایشی
مزایای استفاده از توری پرسی کدام است؟
این توری به علت مزایای بسیاری که دارد، از محبوبیت زیادی برخوردار است. این مزایا به شرح زیر است:
- قیمت مناسب
- مقاومت و استحکام بالا در برابر ضربه، آسیب و خوردگی
- برخورداری از وزن پایین
- آسانی نصب و حذف آن
قیمت توری پرسی
اولین و مهم ترین عامل در تعیین قیمت توری پرسی، جنس توری است. قطعا قیمت خرید توری از جنس آلومینیوم با قیمت توری فلزی از جنس فولاد پر کربن متفاوت خواهد بود. مورد دوم نوع بافت توری پرسی است که باید به آن دقت شود. عامل سوم که در تعیین قیمت توری پرسی موثر است، کشور سازنده مفتول های به کار رفته در توری است. در صورتی که توری پرسی از مفتول های وارداتی ساخته شده باشد، با قیمت بالاتری به فروش می رسد. عامل بعدی، ضخامت توری پرسی است. هر مجموعه ای با توجه به نوع استفاده خود از توری پرسی، به ضخامت خاصی از این محصول نیاز دارد و هرچه ضخامت توری بیشتر باشد، طبعاً قیمت آن ها بالاتر خواهد بود. مورد بعدی ابعاد فنس فلزی است. ابعاد توری با قیمت آن رابطه مستقیم دارد. به این صورت که هرچه ابعاد توری بیشتر باشد، قیمت آن هم بیشتر خواهد شد. وزن توری هم مانند ضخامت و ابعاد آن است. در صورتی که به توری پرسی با وزن بالا نیاز دارید، باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید