آموزش لوله کشی آب ساختمان (دانلود رایگان)
در این مقاله با نحوه صفر تا صد لوله کشی ساختمان آشنا میشوید. ابتدا با مراحل لوله کشی شروع میکنیم.
اگر قصد دارید آموزش لولهکشی آب را یاد بگیرید و کلی اطلاعات مطلب رایگان و همچنین فیلم آموزش لوله کشی مشاهده کنید با ما همراه باشید…
روش لوله کشی آب با لولههای تک لایه سفید و لولههای 5 لایه همچنین لولهکشی پکیج و گرمایش ساختمان و نیز لولههای فنکویل را میتوان در این فایل دانلود نمود.
دانلود کتاب لوله کشی ساختمان فنی حرفه ای
جهت دانلود PDFکتاب لوله کشی می توانید وارد سایت کتاب های آموزش و پرورش شوید و به صورت رایگان این کتاب را دانلود نمائید. همچنین برای دانلود مبحث 16 مقررات ملی ساختمان از سایت وزارت مسکن و شهر سازی اقدام نمائید.
شغل لوله کشی در کانادا
یکی از مشاغل پر درآمد در خارج کشور رشته لوله کشی ساختمان می باشد که شما می توانید برای اخذ مدرک لوله کشی از طریق شرکت در آموزش لوله کشی ساختمان موسسه دانش تاسیسات اقدام نمائید و گواهینامه معتبر بین المللی بگیرید سپس مدرک خود را ترجمه کنید و به سفارت ارسال کنید.
لولهکشی آب
لوله کشی آب ساختمان و به طور کلی تاسیسات ساختمان بخش بسیار مهمی از ساختمان را تشکیل میدهند. شاید بتوان ساختمان را بدون اجزا دیگر تصور کرد ولی تصور ساختمان بدون لوله کشی آب و فاضلاب و تاسیسات غیر قابل تصور است.
لولههای آب، آب را از شیرآلات اصلی به دستگاههای مصرفی انتقال میدهند. این لولهها معمولاً از مواد پلیمری یا فلزی ساخته میشوند. رعایت استانداردهای بهداشتی و فنی در اجرا، از آلودگی آب و افزایش میکروبها جلوگیری میکند. لازم به ذکر است که اجرای مراحل لوله کشی ساختمان یک طبقه به موقعیت اولیه کنتور یا منبع آب و پمپ بستگی دارد.
ساختمانها معمولاً دارای یک یا دو سرویس بهداشتی و یک آشپزخانه هستند. یک لوله اصلی به قطر 3/4 یا ۱ اینچ از موتورخانه یا آبگرمکن به سمت ساختمان حرکت میکند و پس از ورود به آن، از طریق پکیج یا آبگرمکن بین سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه توزیع میشود.
فیلم آموزش لوله کشی پکیج با لوله سفید
در فیلم آموزش لوله کشی ساختمان نحوه اجرای لوله کشی در ساختمان نمایش داده می شود و شما می توانید با مشاهده فیلم آموزش لوله کشی پکیج با لوله سفید در منزل خود آنرا انجام دهید. فقط لازمه آن خرید یک عدد دستگاه اتو لوله می باشد.
دوره لوله کشی مجتمع فنی تهران
برای یادگیری آموزش لوله کشی می توانید در دوره لوله کشی مجتمع فنی تهران یا در آموزشگاه همکار همانند دانش تاسیسات شرکت نمائید و یا با شماره تماس این مجموعه تماس حاصل فرمائید.
شعبه تهران : 02133372675 – 09030770446
شعبه اصفهان : 03132722459 -09909516260
آموزش لوله کشی ساختمان pdf
به طور خلاصه و سریع برای لوله کشی لوله تک لایه با اتو مراحل زیر را دنبال کنید:
قدم اول پس از انتخاب سایز لوله و اتصالات روشن کردن اتو تا زمان گرم شدن آن می باشد تا بتوان لوله و اتصال را داغ نموده و در هم جا بزنیم.
قدم دوم بریدن لوله به اندازه ای که لازم داریم در نظر داشته باشید لوله باید کمی بلند تر ( در حد 2 سانتی متر) بلند بریده شود تا وقتی در اتصال فشرده می شود طول آن کوتاه تر از مقدار لازم نشود.
آموزش لوله کشی ساختمان با لوله سفید
قدم سوم لوله و اتصال را در دو طرف دستگاه اتو فشار می دهیم تا داغ شود و پلی اتیلن نرم شود تا بتواند به قطعه دوم جوش بخورد ولی دقت کنید بیش از اندازه آنرا داغ نکنید چراکه باعث دفرمه شدن لوله ها و اتصالات می شود.
قدم چهارم لوله و اتصال گرم شده را داخل یکدیگر فشار دهید و این فشار همراه با چرخش چند درجه ای باشد تا به خوبی به یکدیگر بچسبد ولی دقت کنید لوله و اتصال را خارج از محور حرکت ندهید چراکه باعث نشتی آب و گشاد شدن لوله ها می شود.
نقشه لوله کشی پکیج ایران رادیاتور
انواع روش های لوله کشی آب
لوله کشی سنتی آب:
لوله کشی آب به روش سنتی از قدیم در ساختمان سازی کاربرد داشته و می توان گفت بیشتر ساختمان ها را در گذشته به این روش لوله کشی می کردند. در آن زمان بیشتر از لوله های فلزی برای انجام لوله کشی آب ساختمان استفاده می شد.
لوله کشی انشعابی:
در لوله کشی آب به طریق انشعابی لوله آب در تمام ساختمان از رایزر اصلی انشعاب پیدا میکند. شکل استفاده از رایزر اصلی آب در داخل ساختمان در روش انشعابی به این صورت است که برای هر محل مصرف یک انشعاب از سر لوله گرفته شده و در انتها کل مسیر لوله کشی به یکدیگر وصل می شوند.
به همین دلیل است که به این نوع از لوله کشی، انشعابی می گویند. لوله کشی انشعابی را امروزه بعد از منسوخ شدن استفاده از لوله های فلزی با کمک لوله های پلیمری انجام می دهند.
بهترین روش لوله کشی ساختمان
بهترین روش لوله کشی ساختمان روش کلکتوری می باشد که از نظر جلوگیری از نشتی آب و کنترل جریان آب برای بخش های مختلف ساختمان کاربرد بیشتری دارد.
لوله کشی کلکتوری:
دلیل نام گذاری این نوع لوله کشی به صورت کلکتوری به خاطر استفاده از وسیله ای به نام کلکتور در این مدل لوله کشی آب در ساختمان است.
این نوع لوله کشی مدرن و پیشرفته است و از قوانین لوله کشی سنتی و انشعابی تابعیت نمی کند. چرا که بر خلاف لوله کشی انشعابی می توان این مدل از لوله کشی را در یک ساختمان به صورت جداگانه نیز اجرا کرد.
کدام لوله کشی سریع تر اجرا می شوند؟
به طور کلی در بین روش های لوله کشی ذکر شده اگر به دنبال سریع ترین روش لوله کشی آب در ساختمان هستید ما به شما لوله کشی آب به شیوه انشعابی و به صورت روکار را پیشنهاد می دهیم، مخصوصا اگر ساختمان در حالت سکونت باشد.
صفر تا صد لوله کشی ساختمان چگونه انجام می شود؟
لوله کشی ساختمان به طور کلی از چهار مرحله اصلی تشکیل شده که عبارتند از:
- نقشه کشی لوله کشی ساختمان
- انتخاب کردن نوع، جنس لوله ها و اتصالات
- گذاشتن لوله و نصب اتصالات
- تست سیستم لوله کشی
مرحله اول: نقشه کشی لوله کشی ساختمان
در این مرحله مسیر لوله کشی ها از ورودی شهری تا تمام خروجی ها طراحی و نقشه لوله کشی و همچنین محل خم ها، شیب لوله ها، نوع، تعداد و محل اتصالات و موارد دیگر در این مرحله مشخص می شود. این مرحله از مهمترین مراحل لوله کشی ساختمان است و اگر اشتباهی در این مرحله اتفاق بیفتد نتیجه نهایی لوله کشی ساختمان دچار مشکل خواهد شد که بازسازی آن نیز مخصوصا در نوع لوله گذاری توکار بسیار سخت، زمانبر و هزینه بر است.
مرحله دوم: انتخاب کردن نوع، جنس لوله ها و اتصالات
لوله های آب و فاضلاب انواع مختلفی دارند. انتخاب نوع و جنس لوله خود یک تخصص مهم است که باید با دقت صورت بگیرد.
مرحله سوم: گذاشتن لوله و نصب اتصالات
اصلی ترین مرحله اجرای لوله گذاری و انجام اتصالات است. لوله کشی ساختمان برای بخش های مختلف از جمله حمام و دستشویی، آشپزخانه، شوفاژ، کولر و … باید با رعایت تمام استاندار ها انجام شود. مهارت های مورد نیاز برای یک لوله کش متخصص شامل لوله کشی آب گرم و سرد، لوله کشی فاضلاب، لوله کشی پکیج، لوه کشی وان، لوله کشی ظرفشویی و … می باشد. یک لوله کش متخصص باید قادر باشد تمام این موارد را به شکل اصولی انجام دهد.
اجرای شبکه اصلی
گام بعدی در مراحل اصولی لوله کشی ساختمان یک طبقه، اجرای شبکه اصلی است. شبکه اصلی آبرسانی شامل لولههایی است که آب را از منبع به داخل ساختمان منتقل میکنند. در این مرحله، حفر کانال برای لولهها ضروری است و عرض کانال باید به اندازهای باشد که لولهها و اتصالات به راحتی در آن قرار گیرند. نصب لولهها با دقت و اجرای ساپورتها برای نگهداری لولهها در کانال نیز انجام میشود. در انتها، کانالها با خاک پر شده و به طور کامل پوشانده میشوند.
اجرای شبکه انشعاب
برای رساندن آب به نقاط مختلف ساختمان، شبکه انشعاب آبرسانی با استفاده از لولههایی از شبکه اصلی به داخل ساختمان منتقل میکند. در این مرحله، حفر کانال برای لولههای انشعاب ضروری است. لولههای انشعابی باید به شکلی نصب شوند که محکم باشند و حرکت نکنند. نصب ساپورتها و نصب شیرآلات مورد نیاز نیز در این مرحله انجام میشود.
مرحله چهارم: تست سیستم لوله کشی
برای تست لوله آب 5 لایه لازم است مدت 24 ساعت فشار 10 بار داخل لوله ها قرار گیرد تا نشتی خودش را نشان دهد برای لوله های فاضلاب هم به صورت سر پر به مدت یک ربع کل لوله کشی زیر تست قرار میگیرد.
نکات کلیدی در اجرای مراحل اصولی لوله کشی ساختمان
لولهکشی ساختمانی یکی از مراحل بحرانی در فرآیند ساخت و ساز ساختمان است و نقش بسیار حیاتی در ایمنی و عملکرد بهینه ساختمان دارد. از این رو، اجرای صحیح و اصولی آن امری حیاتی و پیچیده است که نیازمند دقت و تخصص فنی متخصصان است. از این رو، در ادامه به بررسی نکات مهم فنی در لولهکشی ساختمانی پرداخته شده است.
- پاکسازی مسیر لولهکشی و لولهها از مصالح مختلف ساختمانی
- جلوگیری از قرار گرفتن رول لوله مستقیماً بر روی کف ساختمان در حال ساخت با استفاده از کارتن یا مقوا به عنوان محافظ از لوله
- استفاده از فوم لوله برای ایجاد مقاومت برابر نور خورشید و جلوگیری از آسیب و تغییر شکل آن به دلیل تماس طولانی مدت با نور خورشید
- ایجاد مسیرهای افقی فقط در قسمت کف ساختمان در لولهکشی توکار و سپس اتصال آنها به شیرآلات
- استفاده از اورینگهای اصلی جهت جلوگیری از نشتی و خسارتهای مالی و نگهداری به موقع لولهها
- پوشاندن لولههای در معرض سرما با لایههای مناسب به منظور جلوگیری از یخزدگی و ترکیدگی آنها
- استفاده از لوله فلزی استاندارد به عنوان واسطه برای ارتباط مهره ماسوره نیوپایپ با رزوه آبگرمکن به منظور جلوگیری از مشکلات احتمالی
انواع لوله های غیر فلزی عبارتند از:
- پی وی سی (PVC) برای لوله کشی ساختمان
- لوله های پلی اتیلن مشبک
- لوله های پلی اتیلنی دولایه یا چند لایه
همچنین انواع اتصالات لوله ها عبارتند از:
- زانویی ها
- سوپاپ ها
- کوپلینگ ها
- سه راهی ها
ابزار و تجهیزات لوله کشی ساختمان
برای انجام لوله کشی ساختمان مانند هر حرفه دیگری به ابزار و تجهیزات خاصی احتیاج است. شاید بتوان بخشی از لوله کشی ساختمان را با ابزار دم دستی انجام داد اما به هیچ وجه نمی توان صفر تا صد لوله کشی ساختمان را بدون ابزار مخصوص لوله کشی با دقت به پایان رساند. مهمترین و رایج ترین ابزار لوله کشی ساختمان عبارتند از:
کمان اره
لوله برها
گیره های لوله
برقوها
خم کاری لوله
حدیده زنی
لوله کشی های فاضلاب
لوله کشی فاضلاب جهت فاضلاب های صنعتی، خانگی، آب های سطحی و آب باران مورد استفاده قرار می گیرند. برای لوله کشی فاضلاب معمولا از لوله پولیکا استفاده می شود. در لوله کشی فاضلاب از پمپ استفاده نمی شود و هدایت جریان لوله فاضلاب فقط با استفاده از جاذبه زمین صورت می گیرد. به همین دلیل شیب لوله های فاضلاب باید به شکلی انتخاب شوند که مسیر جریان دچار انسداد نشود.
جمع بندی
در این مقاله صفر تا صد لوله کشی ساختمان از مراحل انجام کار تا ابزارهای مورد استفاده را بررسی کردیم. همانطور که اشاره کردیم لوله کشی ساختمان یک شغل فنی و کاملا تخصصی است. مجری لوله کشی ساختمان باید روی انجام تمام مراحل مسلط باشد و تمام نکات و جزئیات فنی را هنگام انجام کار رعایت کند.
رعایت استاندارها لوله کشی بدون آموزش امکان پذیر نیست. یک لوله کش حرفه ای باید برای بدست آوردن مهارت های خود آموزش های لازم ببیند. یکی از آموزشگاه هایی که دوره آموزش صفر تا صد لوله کشی ساختمان را برگزار می کند آموزشگاه دانش تاسیسات است.
شعبه تهران
شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی ، سرای محله شهید غیوری
تلفن: 09104130636-09030770446
02136657315 – 02133372675
شعبه اصفهان
هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران
تلفن: 03132722459
09909516260
09030770446
دیدگاهتان را بنویسید