آشنایی با انواع پروفیل های ساختمانی
پروفیل ها جزو مقاطع فولادی پرمصرف و محبوب در بازار هستند که در انواع متنوعی تولید می شوند و از آن ها در بخش های مختلف ساختمانی و صنعتی استفاده می شود. پروفیل ها دارای سطوح مقطع گوناگون باز یا بسته هستند و در سایزهای متفاوتی تولید و عرضه می شوند. از پرکاربردترین انواع پروفیل ها می توان به پروفیل های زد، پروفیل های سی، پروفیل های آبرو، پروفیل های طرح دار و پروفیل های در و پنجره اشاره نمود. این پروفیل ها دارای طراحی و ظاهری متمایز از یکدیگر هستند و هر یک برای مقاصدی خاص بکار گرفته می شوند. برای آشنایی بیشتر با انواع پروفیل های ساختمانی و کاربردهای مختلف آن ها در ادامه با ما همراه باشید.
پروفیل زد و کاربردهای آن
پروفیل های زد به عنوان پروفیل هایی پرکاربرد با سطح مقطع باز، ظاهری شبیه به حرف Z در زبان انگلیسی دارند. از نظر طراحی ظاهری می توان این پروفیل های ساختمانی را به صورت پروفیل های زد ساده، پروفیل های زد پانچ دار و پروفیل های ضد لبه دار تقسیم بندی نمود و بر اساس سایز نیز آن ها را در چهار دسته Z16، Z18، Z20 و Z22 قرار داد. این پروفیل ها کاربردهای متعددی دارند که برخی از آن ها به شرح زیر است:
– پروفیل زد به دلیل وزن کم و استحکام زیاد، گزینه مناسبی برای ساخت سقف سازه های نظیر سالن های ورزشی، انبار، سوله و یا گلخانه است.
– از این پروفیل های ساختمانی به وفور در مناطق زلزله خیز استفاده می شود. دلیل این مسئله آن است که این مقاطع فولادی به افزایش قابل ملاحظه مقاومت سازه ها کمک می کنند.
– با توجه به استحکام، مقاومت بالا و قیمت پروفیل زد از این مقاطع فولادی برای نرده کشی اتوبان ها و پل های شهری استفاده می شود.
– در صنعت ساختمان سازی از این نوع پروفیل های ساختمانی در کنار دیوارها، تیرچه های سقف و همچنین چارچوب های فلزی ساختمان بهره گرفته می شود.
پروفیل سی و کاربردهای آن
پروفیل های سی به دسته ای از پروفیل های ساختمانی گفته می شود که از سطح مقطعی باز برخوردار هستند و از نظر طراحی و شکل ظاهری، به حرف C در زبان انگلیسی شباهت دارند. این نوع از پروفیل ها غالبا در شاخه های 6 متری و در ضخامت ها و ارتفاع های متنوع تولید می شوند. این پروفیل ها کاربرد گسترده ای در صنعت ساختمان سازی دارند که برخی از متداول ترین موارد استفاده آن ها شامل موارد زیر می شود:
– بهره گیری از این پروفیل ها در دیوارهایی که وزن اصلی ساختمان بر روی آن قرار دارد، موجب بالا رفتن میزان مقاومت دیوار می شود.
– پروفیل سی به دلیل داشتن طراحی خاص، در سقف های شیب دار به ویژه سقف سوله ها و سازه های مشابه کاربرد دارد و به بالا رفتن ایمنی سقف کمک شایانی می نماید.
– استفاده از این پروفیل های ساختمانی در اسکلت فلزی ساختمان، باعث می شود تا مقاومت ساختمان در مقابل زلزله دوچندان گردد.
– از دیگر موارد استفاده از این پروفیل ها می توان به کاربرد آن ها در صنعت ساخت خودرو و چارچوب های درب اشاره نمود.
پروفیل آبرو و کاربردهای آن
این مدل از پروفیل های ساختمانی به دلیل داشتن سطح مقطع باز در زمره پروفیل های باز جای می گیرند و از نظر ظاهری به حرف U در زبان انگلیسی شبیه هستند. این پروفیل ها از نظر ضخامت و ارتفاع متفاوت هستند و در طول های 6 متر به بازار عرضه می شوند. پروفیل های آبرو دارای انواع گوناگونی هستند که از جمله آن ها می توان به پروفیل های جعبه ای آبرو، پروفیل های فتیله ای آبرو و پروفیل های لندنی آبرو اشاره کرد. این پروفیل های دارای کاربردهای زیر هستند:
– این پروفیل های ساختمانی به دلیل داشتن طراحی خاص به آسانی می توانند آب باران را از داخل خود هدایت کنند و به همین جهت نیز گزینه مناسبی برای استفاده در سقف های شیروانی منازل در مناطق پر باران به حساب می آیند.
– پروفیل های آبرو برای پوشاندن سقف هایی نظیر سقف پارکینگ، انبار و سوله نیز کاربرد دارند و در هنگام بارندگی از باقی ماندن آب بر روی سقف و آسیب رسیدن به آن جلوگیری می کنند.
پروفیل طرح دار و کاربردهای آن
این دسته از پروفیل های ساختمانی دارای ظاهری زیبا و کاربردی غالبا تزئینی هستند که از آن ها عمدتا در سبک های معماری جدید و در بخش هایی همچون نمای ساختمان ها بهره گرفته می شود. پروفیل طرح دار با داشتن مقاومت بالا، در طرح های زیبا و متنوعی از جمله پروفیل های کنگره دار، پروفیل های بیضی و پروفیل های مثلثی ساخته می شود و هر یک برای کاربردی متفاوت به ویژه در صنعت ساختمان سازی به کار گرفته می شود که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:
– از این پروفیل ها علاوه بر نمای خارجی ساختمان، در نمای داخلی و در قسمت هایی همچون نرده پله ها به وفور بهره گرفته می شود.
– پروفیل های طرح دار گزینه مناسبی برای استفاده در بخش های داخلی و خارجی چارچوب های پنجره و در محسوب می شوند و به زیبایی هرچه بیشتر این بخش های کمک می کنند.
– این نوع از پروفیل های ساختمانی به دلیل طراحی ظاهری زیبا، در تولید مبلمان های اداری و خانگی نیز کاربرد دارند.
پروفیل در و پنجره و کاربردهای آن
پروفیل های درب و پنجره جزو پروفیل های ساختمانی پرطرفدار هستند که به دلیل کاربرد فراوان آن ها در چارچوب های پنجره و در، با این نام شناخته می شوند. این پروفیل ها از نظر جنس دارای گوناگونی نظیر پروفیل های آلومینیومی در و پنجره، پروفیل های کامپوزیتی در و پنجره، پروفیل های پی وی سی در و پنجره و پروفیل های فولادی در و پنجره هستند که هر یک از مزایا و معایبی خاص برخوردار اند. این پروفیل ها دارای کاربردهای زیر هستند:
– در صنعت ساختمان سازی از پروفیل های در و پنجره در قسمت چارچوب درب اتاق ها و قاب دور درها استفاده می شود.
– کاربرد دیگر پروفیل های در و پنجره، ساخت و اجرای چارچوب های پنجره ساختمان ها از جمله قاب پنجره ها در ساختمان های سراسر شیشه ای است.
دیدگاهتان را بنویسید