گرایش مهندسی سازه چیست؟
در بین رشته های مهندسی، یکی از رشته های بسیار پر طرفدار و پر کاربرد مهندسی سازه می باشد.
در این محتوا قصد داریم شما را با دروس مهندسی سازه، بازارکار ، دانشگاه ها و کاربرد های آن آشنا کنیم تادید بسیار خوب و واقعی نسبت به این رشته به دست آورید.
اگر در میان رشته های مهندسی جستجو کنیم، میبینیم که مهندسی سازه از گرایش های مهندسی عمران می باشد؛ در صورتی که قصد دارید با گرایش های زیر نیز آشنا شوید بر روی آن ها کلیک نمایید :
در حالت کلی و به زبان ساده در رشته مهندسی سازه سعی میشود تا مهندسین تمام علم و دانش و نکات مهندسی را به کار ببرند تا بتوانند بار یک سازه را به نقاط قابل تحمل آن انتقال دهند و بتوانند یک سازه پایدار داشته باشند ،تا در طول مدت زمان این سازه خراب نشود.
در گرایش سازه ، مهندسین سعی می کنند تا ابتدا تمام اطلاعات و ویژگی های سازه زمین و محل مورد نظر را بررسی کرده و سپس با توجه به نوع و ویژگی های ساختمان و یا حتی پروژه غیر ساختمانی ، میزان بار و انرژی را به یک سازه و تکیه گاه ایمن انتقال دهند.
با توضیحاتی که داده شد می دانید که مهندسی سازه در سازههای ساختمانی ، غیر ساختمانی و حتی ماشین آلات استفاده میشود و در ساخت تمام پروژه هایی که حفظ ایمنی و تعادل برای آنها بسیار اهمیت دارد از دانش گرایش مهندسی سازه استفاده می کنند.
دروس رشته مهندسی سازه
دروس مهندسی سازه به ۹ واحد دروس اختیاری و ۱۳ واحد دروس الزامی تقسیم می شود.
دروس اختیاری از جمله دروسی هستند که دانشجویان می توانند به اختیار خود آنها را انتخاب و در آن حوزه تحقیق کنند و به علم و دانش آن برسند.
از جمله دروس اختیاری :
- پایداری سازهها
- سازههای فلزی پیشرفته
- سازههای بتن آرمه پیشرفته
- مهندسی زلزله
- اصول طراحی سازههای دریایی
- طراحی غیر ارتجاعی سازهها
- بتن پیش تنیده
- اثر زلزله بر سازههای ویژه
- طراحی ساختمانها در برابر زلزله
- بهینهسازی در مهندسی عمران
- تئوری صفحات و پوستهها
- سدهای بتنی
- نگهداری و ترمیم سازهها
- آزمایشگاه سازه
- مهندسی پل
- تئوری پلاستیسیته
- سازههای فضایی
- تکنولوژی عالی بتن
- ایمنی در سازهها
- مهندسی پی پیشرفته
- طراحی هیدرولیکی سازهها
- اندرکنش خاک و سازه
- دینامیک خاک
- اندرکنش سازه و آب
- بهسازی سازههای آسیب دیده در زلزله
دروس الزامی از جمله درس هایی می باشند که هر دانشجوی رشته مهندسی سازه باید آنها را طی کند و علم مربوط به آن را یاد بگیرد و از اساس کار مهندسین گرایش سازه می باشد.
دروس الزامی رشته مهندسی سازه به شرح ذیل است :
- ریاضیات عالی مهندسی
- دینامیک سازهها
- تئوری الاستیسیته و پلاستیسیته
- روش اجزاء محدود
تمامی این دروس علم اولیه و مورد نیاز برای یک مهندس سازه می باشند و افرادی که می خواهند در این رشته فعالیت داشته باشند، بایستی تمامی موارد بالا را خوبی بلد باشند.
بازار کار گرایش ساززه
به طور کلی رشته مهندسی سازه یکی از رشته های بسیار پرطرفدار و پرکاربرد در میان رشته های مهندسی در کشور ایران می باشد که قدمت بسیار دیرینه ای دارد به گونهای که هر پروژهای بخواهد افتتاح شود ، از مراحل قبل از ساخت آن از جمله نقشه کشی سازه و تا مرحله ساخت نیاز به بررسی مهندسین سازه دارد.
تمامی پروژه های ساختمانی و غیر ساختمانی حتی شهرسازی و طبیعت و سازه هایی که قرار است برای شهر به عنوان نماد استفاده شوند نیز باید ابتدا مورد تایید مهندسین سازه قرار بگیرند.
برج ایفل یکی از هنرمندان ترین و علمی ترین سازه هایی می باشد که برای ساخت آن زحمات بسیاری کشیده شده است.
اگر بخواهیم یک جمعبندی کلی داشته باشیم می توانیم به شما بگوییم که حتی فعالیت و بازار کار مهندسی سازه برای مهندسین در کشور ایران بسیار وسیع می باشد چرا که شهر ها در حال پیشرفت می باشند و برای داشتن بناهای مقاوم ، به مهندسین سازه مجرب نیاز فراوانی وجود دارد.
دانشگاه های ارائه دهنده مهندسی سازه
رشته مهندسی سازه و گرایش سازه در اکثر دانشگاه ها تدریس می شود و به جذب دانشجو میپردازند همچنین اگر شما می خواهید برای کارشناسی ارشد این رشته را انتخاب کنید، می توانید به راحتی از هر رشته ای که هستید و با هر مدرک لیسانس با دادن کنکور این رشته را به عنوان رشته مورد نظر برای فوق لیسانس انتخاب کنید.
در حالت کلی اگر قصد ورود به رشته مهندسی سازه را دارید و می خواهید در این رشته موفق شوید و بتوانید فوق العاده عمل کنید، حتما به شما توصیه می کنیم دروس دانشگاهی خود را بسیار با دقت بخوانید و روی سازههای بسیار معروف و پیشرفته جهان بسیار تحقیق کنید تا بتوانید به یک مهندس سازه خبره تبدیل شوید.
دیدگاهتان را بنویسید