مدیریت ساخت ، پرطرفدار ترین گرایش عمران
مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های مختلفی دارد یکی از گرایش های رشته عمران در مقطع کارشناسی عمران مدیریت ساخت می باشد و در این مقاله این گرایش را مورد بررسی قرار می دهیم.
اگر قصد دارید با سایر گرایش های رشته عمران آشنا شوید کلیک کنید؛ یا در صورتی که قصد دارید با گرایش های زیر نیز آشنا شوید بر روی آن ها کلیک نمایید :
تا سالیان سال تصور می شد که مهارت و تخصص فنی مهندسین در پیشبرد پروژه های عمرانی کفایت می کند ؛ شاید هم در پروژه های کوچکی که در گذشته احداص می شد این مورد کافی بود.
ولی در پروژه های بزرگ امروزی صِرف مهارت و دانش فنی ، ضامن موفقیت پروژه نیست و اینجاست که نیاز مبرم به مهندسین مدیریت ساخت احساس می شود.
سوالی که مطرح می شود این است : مهندسین مدیریت ساخت فقط بر مبانی مدیریتی مسلط هستند ؟
پاسخ منفی است چرا که مدیریت پیشبرد یک ساختمان نیاز به دانش فنی هم دارد و این دلیلی است بر این که رشته مدیریت ساخت در مقاطع بالاتر از کارشناسی ارائه می شود و دانشجویان در مقطع لیسانس با مباحث فنی و پایه آشنا شده اند.
بنابراین گرایش مدیریت ساخت به وجود آمد تا کارشناسان عمران توانایی و مهارت های مدیریتی خود را در اجرا و انجام پروژه هایشان تقویت کنند.
در ادامه با این گرایش پر طرفدار بیش تر آشنا می شویم.
آشنایی و معرفی بیشتر گرایش مدیریت ساخت عمران
می توان گفت که هدف اصلی از ایجاد رشته مدیریت ساخت تربیت و پرورش مهندسین و کارشناسانی است که از توانایی دانش کافی در جهت مدیریت و کنترل پروژه ها و همچنین برنامه ریزی های صحیح و اصولی برخوردار باشند.
همانگونه که از نام این رشته یعنی مدیریتساخت پیداست، فقط شامل مدیریت نمی شود، بلکه ساختن رانیز که همان مهندسی است شامل می شود.
انتظاری که از فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی می رود ، مهارت لازم و کافی در مدیریت امور زیر است :
- عقد قرارداد ها
- مدیریت و رهبری کنترل منابع انسانی و مالی
- برنامه ریزی و کنترل پروژه
البته مهندسین این رشته باید با اجرای سازه های مهم عمرانی از جمله پل ها و سدها و ساختمان ها و برج های مسکونی و اداری و همینطور مصالح ساختمانی آشنا باشند چرا که این رشته صرفا یک رشته مدیریتی نیست ، بلکه یک رشته مهندسی – مدیریتی است.
بازار کار رشته مدیریت ساخت مهندسی عمران
تقریباً در همه رشته های دانشگاهی و از جمله مدیریت ساخت و رشته عمران پاس کردن دروس و گرفتن مدرک دانشگاهی ضمانت و تضمین کننده پیدا کردن کار و شغل نیست و نخواهد بود.
درست است که بازار کار این رشته هم در کشور ما هم در اغلب کشورهای در حال توسعه بسیار خوب و مناسب است اما صرف داشتن مدرک به معنی پیدا کردن کار نخواهد بود.
اگر قصد تحصیل در این رشته دانشگاهی را در مقطع کارشناسی ارشد دارید باید بدانید که مهارت های این رشته را باید به خوبی کسب کنید و مهمتر از همه آنها را در کارگاه های ساختمانی به کار بگیرید.
به طور کلی بازار کار گرایش مدیریت ساخت مهندسی عمران در اغلب پروژه های ساختمانی و عمرانی وجود دارد ؛ از جمله می توان به پل ها و سدها و ساختمان ها و بناها و برج ها و تونل ها و راه ها و جاده سازی و موارد متعدد دیگری اشاره نمود اگر شما توانایی و مهارت کافی را کسب کنید به هیچ عنوان نگران نخواهید بود.
دیدگاهتان را بنویسید