سطوح مختلف بیم (levels of BIM)
در ادامه مقاله ورود به دنیای مهندس مدرن با BIM میخواهیم به بررسی دقیق تری از بیم بپردازیم دراین مقاله به صورت مفصل درباره سطوح مختلف بیم(Levels of BIM) صحبت میکنیم.
سطوح بیم چیست؟
برای دستیابی به هر تغییری داشتن یک چشم انداز و تاریخچه در مورد آنچه که هدف آن است ، مفید است. سطوح بیم ، BIM را از نظر زمانی و تکامل تعریف می کند. هر سطح توسط استانداردهایی پشتیبانی می شود که جنبه های مدیریت و مدل سازی BIM را پوشش می دهد.
و به ۴ سطح یا Level تقسیم میشود که شما سطوح 0،1،2،3 هستند
Level 0:
در سطح 0 شروع تکامل BIM را نشان میدهد زمانی که خبری از مدل سازی ساختمان نبود و بیشتر طراحی های به صورت دستی انجام میشد. از سیستم CAD برای طراحی ها استفاده میشد و اگر ترسیمی به صورت نرم افزاری انجام میشد به صورت ۲ بعدی بود و خبری از مدل سازی نبود.
در سطح 0 هیچ همکاری بین طرفین جمع آوری اطلاعات در مورد دارایی ساخته شده وجود ندارد. بیشتر داده ها نقشه های 2D (CAD)بوده و هرگونه اطلاعاتی که رد و بدل می شد با استفاده از همان نقشه های دوبعدی انجام می شد.
Level 1:
در این سطح مدل سازی هم به صورت سه بعدی و هم دوبعدی انجام میشود ولی همچنان فایل های ما به صورت CAD است.
استانداردهای CAD طبق استانداردهای بریتانیا مدیریت می شود (BS 1192: 2007) ، و اشتراک الکترونیکی داده ها از یک محیط داده مشترک (CDE) انجام می شود که اغلب توسط پیمانکار مدیریت می شود.
این سطحی است که بسیاری از سازمان ها در حال حاضر در آن فعالیت می کنند ، اگرچه هیچ همکاری بین رشته های مختلف وجود ندارد – هر یک داده های خود را منتشر و نگهداری می کندو اطلاعات اشتراک گذاشته نمیشود.
برای اینکه شما BIM را یاد بگیرید باید قدم به قدم مانند همین سطح ها جلو بروید و نمیتوانید از سطح 0 بپرید به سطح ۲ یا۳ برای آموزش سیستم بیم در آموزش رویت ما سطح ۱ از سیستم بیم یعنی ترسیم و مدل سازی را به شما آموزش داده ایم برای خرید این دوره میتوانید روی تصویر زیر کلیک کنید:
Level 2:
با هماهنگی ایجاد مدل اطلاعاتی که عناصر هندسی یک پروژه را در سه بعد با اطلاعات مشخصه ای که معمولاً در برنامه ها ، صورتحساب مواد و مشخصات ذخیره می شوند ، ترکیب می کند ، BIM سطح 2 یک روش برای همکاری دارندگان و تامین کنندگان دارایی از طریق اطلاعات فراهم می کند تا اسناد. سطح BIM 2 به طور مساوی در طول پروژه های سرمایه ای و در کل عملیات با فرآیندهای تعریف شده برای پروژه ها و مدل های اطلاعات دارایی و تأکید بر واگذاری ، “تبادل اطلاعات” ، بین دو مورد اعمال می شود.
در این سطح برخلاف سطح قبلی اطلاعات اشتراک گذاری میشوند.و بین قسمت عمران معماری و تاسیسات پروژه همکاری ایجاد میشود.
Level 3:
چشم انداز BIM سطح 3 ، یک رویکرد کاملاً یکپارچه برای مدیریت دارایی و داده های مربوط به پروژه است. اطلاعات بصورت یکپارچه در اختیار کسانی که به آنها نیاز دارند در قالبی در دسترس خواهد بود. که به ذینفعان مختلف امکان استفاده مجدد از اطلاعات را برای اهداف مختلف می دهد. BIM سطح 3 شروع به ایجاد ارتباط با سایر نوآوری های دیجیتالی مانند سیستم های مدیریت ساختمان می کند.
در این سطح BIM بیشتر میخواهد علاوه بر مدیریت مالی و هزینه ایی پروژه ها به هوشمند سازی شهر و سازه ها می پردازد و به هوشمند سازی توجه به خصوصی دارد.
در آخر اگر بخواهيم تمام حرف هايي كه در اين مقاله گفته شد، را به صورت يك تصوير نمايش دهيم به صورت زير است:
همانطور که در بالا ملاحظه میکنید سطح ۰و۱ جزو سیستمBIMمحسوب نمیشوند , BIM از سطح ۲ به بعد شروع میشود.
دیدگاهتان را بنویسید