نرم افزار رویت (Revit) چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
نرم افزار رویت (Autodesk Revit) یکی از محبوب ترین نرم افزار های طراحی ساختمان محسوب می شود که از مهندسین معمار گرفته تا سازه و مکانیک و حتی تاسیسات از این محصول شرکت Autodesk استفاده می کنند.
با بیان تاریخچه نرم افزار رویت حوصله تان را سر نمیبریم فقط در جریان باشید که نرم افزار رویت در سال 1997 طراحی شد و در سال 2002 نیز شرکت اتودسک مالکیت معنوی این نرم افزار را خریداری کرد؛ پس اگر به تازگی اسم این نرم افزار را شنیده اید فکر نکنید که با یک نرم افزار تازه کار و پر از خطا سرکار دارید.
قدرت اصلی این نرم افزار در طراحی های سه بعدی مشخص می شود؛ درست زمانی که نقشه ای دوبعدی را در نرم افزار اتوکد طراحی کرده اید و قصد تبدیل آن به یک رندر سه بعدی را دارید.
ویژگی جالب توجه دیگر نرم افزار رویت، دسترسی به اطلاعات ساختمان در طول عمر سازه است و با استفاده از آن فرایند های تعمیر نگهداری از سازه بسیار آسان تر خواهد شد.
قابلیت های نرم افزار رویت (Revit)
تا به این جا به صورت کلی با نرم افزار رویت (Revit) آشنا شدیم؛ در ادامه برخی از قابلیت ها و کاربرد های نرم افزار رویت را نیز معرفی خواهیم کرد.
1- طراحی 3 بعدی
با نرم افزار رویت (Revit)، می توانید با استفاده از مجموعه Family ها، طرحی اولیه برای پروژه ای که در حال ساخت آن هستید ایجاد کنید (در بخش بعد در مورد family ها توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد).
این Family ها به کاربران در طراحی داخلی کمک میکنند و سرعت طراحی را بسیار افزایش می دهد و به کاربر اجازه میدهد تا از میان گزینههای متعدد، بهترین انتخاب را انجام دهد.
به عنوان مثال، آیا می خواهید در اتاق را بگذارید؟ فقط باید نوع درب مورد نظر خود را انتخاب کنید و نرم افزار می تواند آن را با تمام ویژگی های درب وارد پروژه کند. همین امر در مورد قرار دادن دیوارهای باربر، کف و سقف در اتاق نیز صدق می کند.
از آنجایی که نرمافزار رویت درب را می شناسد، دیگر نیازی به مدل کردن دستگیره و یا لولا نیست؛ این اطلاعات از قبل وجود دارد.
2- دسترسی به کتابخانه های آماده
کتابخانه های نرم افزار رویت (Revit) را با نام Family می شناسیم و تعدادشان نیز بسیار زیاد است.
Family ها حاوی اطلاعات مورد نیاز برای شبیه سازی عناصر ساختمانی در دنیای واقعی هستند.
- در طراحی خود به یک صندلی نیاز دارید؟ یک Family برای آن وجود دارد
- آیا به یک سنگفرش از جنس بتن نیاز دارید؟ یک Family برای آن وجود دارد.
- در مورد دیوارهای باربر ساخته شده از مواد مختلف چطور؟ یک Family برای آن نیز وجود دارد.
با نرم افزار رویت (Revit) نیازی به اختراع مجدد چرخ نیست زیرا همه چیز را در اختیار دارید.
نسخه های نرم افزار رویت (Revit)
نرم افزار رویت نسخه های گوناگونی را برای مصارف مختلف ارائه داده است؛ در ادامه برخی از آن ها را معرفی می کنیم.
1- نرم افزار Revit Architecture (رویت معماری)
این نسخه از نرم افزار رویت، اولین بار در سال 2006 و با نام تجاری Revit Building عرضه شد.
با استفاده از این نسخه نرم افزار رویت، طراحی های دو بعدی و سه بعدی نقشه های معماری انجام می شود و به علت سهولت و در عین حال کیفیت بالای رندرگیری محبوبیت بالایی را در بین مهندسان معمار کسب کرده است.
این نسخه از نرم افزار رویت برای معماران طراحی شده و به علت مزایای بالای این نسخه از نرم افزار، بسیاری از کشور ها نرم افزار رویت را در طراحی های سه بعدی، جایگزین نرم افزار اتوکد کرده اند.
2- نرم افزار Revit Structure (رویت سازه)
این نسخه از نرم افزار رویت در سال 2005 و با هدف طراحی و تحلیل سازه و فونداسیون سازه ها به بازار عرضه شد.
بر خلاف نرم افزار رویت معماری که پس از عرضه با استقبال فراوان کاربران مواجه شد، این نسخه به علت وجود نرم افزار های قدرتمندی مانند نرم افزار ایتبس (EABS) و یا نرم افزار سیف (SAFE) با استقبال بالایی رو به رو نشد؛ هرچند برخی از کاربران نرم افزار رویت سازه را به این نرم افزار های مشهور ترجیح می دهند.
تفاوت اتوکد و رویت
مقایسه دو نرم افزار رویت (Revit) و اتوکد (AutoCAD) بسیار ساده است.
نرم افزار اتوکد نرم افزاری عمومی است و برای طراحی ها (به ویژه طراحی های دوبعدی) استفاده می شود، به همین علت آموزش اتوکد برای دانشجویان رشته های مرتبط توصیه می شود؛ ولی نرم افزار رویت (Revit) بر خلاف نرم افزار اتوکد یک نرم افزار تخصصی است و با ابزار ها و قابلیت های خود طراحی های سه بعدی هوشمندی را ارائه می دهد.
به طور خلاصه، نرم افزار رویت (Revit) راه حلی نرمافزاری برای طراحی و مستندسازی ساختمانها، و اتوکد ابزاری ترسیمی برای مصارف عمومی و گسترده شناخته می شود.
آموزش رویت را از کجا آغاز کنیم؟
نرم افزار رویت، با این که قدمت کمتری نسبت به سایر نرم افزار های طراحی دارد، از محبوبیت بسیار بالایی بهره مند است و کاربرد این نرم افزار در BIM نیز به محبوبیت این نرم افزار افزوده است.
با این تفاسیر آموزش نرم افزار رویت (Revit) می تواند قدم بزرگی در پیشرفت شغلی شما داشته باشد؛ اگر می خواهید نرم افزار رویت را در کمترین زمان ممکن بیاموزید، آموزش رویت ساختمون 24 مناسب شما است.
در این دوره آموزشی و پروژه محور، پس از آموزش تمامی ابزار های رویت، طراحی یک ساختمان 3 طبقه از صفر تا صد آموزش داده شده است؛ برای دریافت این دوره آموزشی کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید