نرم افزار مدیریت پروژه پریماورا (Primavera) چیست؟
تاریخچه نرم افزار پریماورا (Primavera) :
سرآغاز نرم افزار پریماورا (Primavera) در سال 1983 و در فیلادلفیای آمریکا، شرکت Primavera Systems توسط جوئل کوپلمن و همجنین دیک فاریس رقم خورد.
پس از گذشت 15 سال از تاسیس شرکت، در سال 1998 رویکرد شرکت به سمت ایجاد نرم افزاری مبتنی بر سرور، جهت مدیریت و کنترل پروژه ها شتافت.
در همین سال (1998) این نرم افزار به سوی بازار عرضه شد و با استقبال فراوانی رو به رو شد.
یکی از دلایل استقبال کاربران از این نرم افزار، تحت سرور بودن نرم افزار پریماورا می باشد؛ چرا که این قابلیت کاربران را قادر می سازد تا مدیریت پروژه ها، هم به صورت مستقل و هم به صورت سازمانی قابل انجام باشد.
یکی دیگر از تاریخ های تاثیر گذار در سرگذشت نرم افزار پریماورا (Primavera) مربوط به سال 2008 است که این نرم افزار توسط شرکت اوراکل (Oracle) خریداری شد و این اتفاق زمینه ساز ورود نرم افزار پریماورا به بازار های جهانی شد.
امکانات بسیار زیاد نرم افزار پریماورا باعث شده تا از این نرم افزار، برای مدیریت و کنترل پروژه های ساختمانی، داروسازی، نفت و گاز، پالایشگاه و … استفاده شود.
نرم افزار پریماورا Primavera چیست؟
نرم افزار پریماورا، یکی از بهترین نرم افزار های مدیریت پروژه می باشد و مهم ترین کاربرد نرم افزار پریماورا (Primavera) ، تسهیل امر مدیریت و کنترل پروژه می باشد.
گستره امکانات پریماورا سبب شده تا حضور Primavera در پروژه های ساختمانی، صنعتی، نرمافزاری و … بسیار پررنگ باشد.
اساس کار نرم افزار پریماورا آن است که در ابتدا، فعالیت ها (Task) را در نرم افزار وارد نموده و سپس با مشخص کردن ارتباط بین فعالیت ها و تعریف و تخصیص منابع به فعالیت های مذکور، مدیریت و کنترل پروژه را به بهترین شکل انجام می دهیم.
یکی دیگر از اقدامات قابل انجام با نرم افزار پریماورا، پیش بینی و برآورد بودجه و مدت زمان اتمام پروژه می باشد.
کاربرد های پریماورا
همان طور که اشاره شد، نرم افزار پریماورا (Primavera)، به علت کاربرد های ویژه خود توسط مدیران پروژه مورد استفاده قرار می گیرد.
به عبارتی هر فرد درگیر با پروژه، از جمله مهندسان و برنامه ریزان می توانند از امکانات نرم افزار پریماورا بهره مند شوند.
Team Members : به هنگام سازی وضعیت فعالیت توسط مدیران پروژه
Reporting : گزارش پیشرفت پروژه ، گزارش های مبتنی بر هزینه ،گزارش های تفصیلی ، گزارش های ارزش کسب شده (EV) ، گزارش های مبتنی بر زمان
Project Management : برنامه زمانی پروژه ، مدیریت اسناد مربوط به پروژه ، بودجه ریزی ، مدیریت فعالیت ها ، مدیریت ریسک، به هنگام سازی ، کنترل پروژه
Portfolio Managements : ایجاد Portfolio برای پروژه ، تحلیل وضعیت Portfolio ها ، تعیین الویت برای پروژه ها ، کنترل اهداف استراتژیک
Progress Reporter : محاسبه روند مصرف منابع ، کنترل وضعیت مصرف منابع ، پایش کارکرد منابع
کاربرد های جزئی : پیش بینی ریسک ، تبدیل مستقیم اطلاعات پروژه به HTML و مشخص نمودن فعالیت هایی که تا 1 ماه آینده بایستی انجام گیرند از امکانات نرم افزار پریماورا محسوب می شود.
سطوح مختلف پروژه در پریماورا
اطلاعات کلیدی و بنیادین پروژه (Project Information) : اطلاعات این سطح، شامل مشخصات پروژه، هزینه برآورد شده برای پروژه، قرار داد ها و … می باشد.
مکاتبات و ارتباطات پروژه (Communication) : این مکاتبات شامل، ثبت و پیگیری صورت و دستور جلسات، مکالمات تلفنی، نامه ها، دست نویس ها، مدارک و … می باشد.
قابلیت های پریماورا چیست؟
1- ساماندهی و فیلترینگ : اگر تعداد فعالیت ها یا منابعتان زیاد باشد و قصد تحلیل پروژه های خود را داشته باشید، می توانید از بخش فیلترینگ پریماورا کمک بگیرید.
2- تعریف منابع : منابع در پروژه شامل نیرو های انسانی، ماشین آلات، مصالح و به طور کلی مواردی می شوند که قصد به کارگیری آن ها را در پیشبرد پروژه داریم.
3- گزارش گیری : قابلیت گزارش گیری را در اغلب نرم افزار های مدیریت پروژه خواهید یافت و نرم افزار محبوب پریماورا نیز از این قاعدع مستثنی نیست.
4- تقویم های شخصی سازی شده : اگر ساعات و روز های تعطیلی پروژه با تقویم رسمی کشور متفاوت است می توانید تقویم شخصی سازی شده ای را در نرم افزار ایجاد و از آن بهره بگیرید.
5- مدیریت ریسک
6- ویرایش گروهی
7- به هنگام سازی
8- بودجه ریزی پروژه
9- ترسیم منحنی منابع
10- مدیریت همزمان پروژه
11- تعریف چارت سازمانی
12- تعریف و تخصیص وظایف
13- تعریف شبکه فعالیت ها
14- تعریف و تخصیص تورم ها
15- مدیریت مسائل و مشکلات
16- تعریف محدودیت های زمانی
17- مدیریت همزمان چندین پروژه
18- مناسب برای پروژه های بزرگ
19- تعریف واحد پولی های گوناگون
20- تعریف، تخصیص و تسطیح منابع
21- تخصیص منحنی های مصرف منابع
22- تعریف دوره های مختلف های مالی
23- تعیین ساختار شکست پروژه (WBS)
24- شاخص های ارزش کسب شده (EV)
25- تعریف چند نوع وابستگی برای فعالیت ها
26- تعریف چند محدودیت زمانی برای فعالیت ها
اوت های MSP و Primavera
همانطور که می دانید، هر دو نرم افزار MSP و پریماورا به منظور مدیریت و کنترل پروژه ها طراحی شده اند؛ البته این دو نرم افزار تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
پریماورا قدرتمند تر : علی رغم این که هر دو نرم افزار پریماورا و ام اس پروجکت برای مدیریت پروژه های عظیم ایجاد شده اند، نرم افزار پریماورا عملکرد مناسب تری در پروژه های بسیار سنگین دارد و همین باعث شده تا از نرم افزار MSP در پروژه های کوچک استفاده و در پروژه های سنگین و عظیم از پریماورا بهره گرفته شود.
Baseline ها : امکان تعریف Baseline ها در نرم افزار MSP محدود به 11 تا است و این محدودیت در پریماورا وجود نداشته و می توانید به تعداد نامحدود Baseline تعریف نمایید.
تجربه یک همکاری دلنشین با پریماورا : یکی از بهترین مزیت های پریماورا نسبت به MSP ، قابلیت همکاری همزمان چندین کاربر بر روی یک پروژه می باشد؛ این در حالی است که با ورود یک کاربر به پروژه موجود در MSP، امکان ورود کاربر جدید به پروژه مسدود می شود.
تعیین دسترسی : در نرم افزار پریماورا (Primavera) می توانید برای کاربران، دسترسی های مشخصی ایجاد نمایید.
تقویم حرفه ای با MSP : هر دو نرم افزار مدیریت پروژه MSP و Primavera قابلیت تعریف تقویم شخصی سازی شده را در پروژه ها دارند؛ ولی امکانات بسیار تقویم ها در نرم افزار MSP، مزیت این نرم افزار نسبت به پریماورا محسوب می شود.
آموزش پذیری : یکی از مواردی که در انتخاب نرم افزار های مدیریت پروژه بایستی مورد ارزیابی قرار گیرد، سهولت در آموزش نرم افزار می باشد.
نرم افزار MSP به علت رابط کاربری ساده خود و همچنین شباهت با سایر نرم افزار های شرکت Office باعث شده تا فرایند آموزش MSP بسیار آسان گردد.
آموزش نصب پریماورا
اگر به نرم افزار پریماورا علاقه مند شده اید؛ شاید بهتر است با نصب نرم افزار پریماورا آغاز کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تغییرات فهرست بها ابنیه 1403
شیوه نامه تشخیص صلاحیت اشخاص حقوقی نظام مهندسی + اصلاحیه
اکسل حداکثر حق الزحمه مناسب 1402 مشاوران [رایگان]
مدیریت ساخت ، پرطرفدار ترین گرایش عمران
آموزش ترسیم خط چین در اتوکد [تصویری و گام به گام]
دانلود سوالات کنکور ارشد مهندسی عمران 1402 + پاسخ تشریحی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطلب کاملی بود.ممنون
سلام امید عزیز
از این که توانسته ایم رضایت شما را جلب کنیم بسیار خرسندیم.