0 تا 100 اجرای سوله با اعتماد سازه
سوله ازجمله مهمترین سازههای کاربردی در دنیای امروز محسوب میشود. سولهها کاربردهای مختلفی در زمینههای مختلف دارند. به همین دلیل آشنایی با نحوه پیادهسازی آنها ضروری است. اجرای سوله باید صحیح و با توجه به اصول مهندسی باشد. در غیر این صورت با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. برای ساخت اصولی انواع سوله به 6 مرحله نیاز دارید. این مراحل باید به ترتیب انجام شوند تا پروژه موفقیتآمیز باشد.
6 گام اصولی برای پیادهسازی و اجرای سوله
طراحی و پیادهسازی سوله از مهمترین عملیاتهای سازهای در عمران به حساب میآید. امروزه سولهها کاربردهای زیادی، ازجمله نظامی، صنعتی، ورزشی، کشاورزی و … دارند. برای پیادهسازی یک سوله استاندارد باید برخی اصول و استانداردها رعایت شوند. در ادامه 6 مرحله اصلی اجرای انواع سولهها را مورد بررسی قرار میدهیم.
1. مشاوره مناسب
قبل از اجرای هر پروژهای به یک برنامهریزی و هدفگذاری مشخص نیاز است. اجرای سوله هم از این قاعده مستثنی نیست. قبل از شروع مراحل ساخت و پیادهسازی سوله، انتخاب مشاوره مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. مشاوران و کارشناسان خبره زیادی در این زمینه وجود دارند. این مشاوران میتوانند شما را در ساخت و تولید سولهها کمک کنند. مشاوران همچنین میتوانند به شما در اخذ مجوزهای لازم و مراحل قانونی کمک کنند. برای انواع سوله با توجه به زمینه فعالیت، نیاز به اخذ مجوز خواهید داشت.
2. طیکردن روند اداری و قانونی
هر سازه مهندسی که اجرا میشود، نیاز به اخذ مجوزهای قانونی از مراجع ذیصلاح دارد. با توجه به زمینه فعالیت، ممکن است از نهادهایی، مثل صنعت، وزارت بهداشت، سازمان ورزش، جهاد کشاورزی و … مجوز دریافت کنید. بعد از اخذ مجوزهای لازم، میتوانید اجرای سوله را آغاز کنید.
تهیه زمین ازجمله فعالیتهای قانونی دیگری است که باید انجام دهید. زمین انتخاب شده توسط شما، باید مشخصات لازم برای سوله سازی را داشته باشد. هر منطقه جغرافیایی، ممکن است شرایط خاص خود را دارا باشند. معمولا این شرایط و ضوابط خاص را نظام مهندسی اعلام میکند. سازمانهای مربوطه با توجه به ضوابط هر منطقه، اقدام به ارائه مجوزهای لازم میکنند.
3. اجرای عملیات ساختمانی
این مرحله از اجرای سوله، بعد از اخذ مجوزهای لازم آغاز میشود. با شروع این مرحله، اساسا کار ساختمانی یا فیزیکی سوله سازی هم آغاز میشود. خاکبرداری اولین اقدامی است که در مراحل نخستین با اصول خاص خود صورت میگیرد. برای خاکبرداری باید از متخصصین و مشاوران کاربلد استفاده شود. شرکتهای مهندسی و معتبر در زمینه سازه، آماده همکاری با شما در زمینه پیادهسازی و ساخت سوله هستند. یکی از این شرکتها اعتماد سازه است. این شرکت مهندسی با استفاده از متخصصان این حوزه، اقدام به پیادهسازی 0 تا 100 سوله میکند.
اجرای صحیح خاکبرداری از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر این مرحله به خوبی اجرا نشود، فونداسیون با مشکل مواجه خواهد شد. بعد از خاکبرداری اصولی، آزمایش خاک برای تعیین شرایط ایدهآل فونداسیون آغاز میشود. خاک باید از لحاظ ایمنی و اصولی شرایط نگهداری سوله را داشته باشد.
4. اجرای مراحل مربوط به فونداسیون
در ساخت هر سازهای، مرحله فونداسیون بسیار حیاتی است. در این مرحله از اجرای سوله، باید بسترها و زیرسازیهای مناسب انجام شوند. اگر فونداسیون به صورت صحیح اجرا نشود، سایر مراحل ساخت سوله هم با مشکل مواجه میشوند. بعد از انجام آزمایشهای مربوط به خاک، تناژ کل سازه را هم مشخص میکنند. نوع سازه و زمینه کاربری آن، نقش مهمی در انتخاب نوع فنداسیون دارند.
به طور کلی فنداسیونها در سه حالت، نواری، منفرد و گسترده اجرا میشوند. فنداسیونهای نواری و گسترده، معمولا در مناطقی با مقاومت خاک کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین اگر وزن کلی سازه کم باشد از فنداسیونهای نواری و گسترده استفاده میشود. انتخاب فنداسیون مناسب، باید توسط کارشناسان زبده صورت بگیرد. هر گونه اشتباه در این مرحله، باعث تحت الشعاع قرار گرفتن کل پروژه میشود. چرا که کل سازه روی فنداسیون قرار خواهد گرفت.
5. ساخت و نصب سوله
بعد از اجرای صحیح و اصولی فنداسیون، نوبت به نصب سوله روی آن میرسد. در این مرحله از اجرای سوله، باید تجهیزات مربوط به سوله، روی فنداسیون سوار شوند. قطعات تولیدشده به محل فنداسیون منتقل میشوند. نصب ستونهای مربوط به سوله برعهده جرثقیلهای مخصوص است. بعد از نصب ستون، نوبت به نصب سقف، پرلین، بادبند و … میرسد. بعد از اجرای این مراحل، نوبت به زیباسازی و پوشش سوله میرسد.
6. نصب و راهاندازی تجهیزات
در آخرین مرحله از اجرای سوله، نوبت به پوشش میرسد. پوشش سوله، شامل سقف، پنجرهها، دربها و … میشود. با انجام این پوششها، اسکلت سازه سوله به یک ساختمان قابل استفاده تبدیل میشود. نکته مهم در خصوص پوشش سقف سوله، رعایت ضوابط مربوط به هر منطقه جغرافیایی است. استفاده از ساندویچ پنل و ورقهای گالوانیزه در پوشش سقفهای سوله بسیار رایج است.
حالا ساختمان کلی سوله به نصب تجهیزات برای بهرهبرداری نهایی نیاز دارد. در این مرحله باید تجهیزات مربوط به برق و تاسیسات انجام شوند. باید توجه داشت که مراحل نصب تجهیزات برعهده افراد متخصص در این زمینه گذاشته شود. در صورتی که از افراد بیتجربه در این زمینه استفاده شود، خسارات جبرانناپذیری به سوله وارد خواهد شد. بعد از نصب تجهیزات، نوبت به تحویل پروژه به کارفرما میرسد.
کلام پایانی
ساخت، پیادهسازی و اجرای سوله، یکی از مهمترین فعالیتها در زمینه سازه محسوب میشود. برای ساخت اصولی و صحیح سوله، باید مراحلی را طی کنید. قبل از شروع به ساخت سوله، باید مجوزهای مورد نیاز اخذ شوند. بعد از اخذ مجوز نوبت به خاکبرداری، اجرای فنداسیون، پیادهسازی تجهیزات روی فنداسیون و نصب تجهیزات میرسد. تمامی این مراحل باید با حساسیت و دقت بالایی انجام شوند. اعتماد سازه یکی از بهترین شرکتهایی است که در زمینه اجرای 0 تا 100 سازههای مختلف فعالیت میکند. شما میتوانید ساخت و اجرای انواع سولههای خود را به این شرکت بسپارید.
منبع : اعتماد سازه (https://etemadsazeh.com/)
دیدگاهتان را بنویسید