مشکلات رایج در لوله های فاضلاب و روش های حل آن
لوله های آب و فاضلاب در ساختمان مانند رگ در بدن انسان هستند و سیال ها را از بخش های مختلف در نهایت به کانال های فاضلاب شهری یا چاه فاضلاب انتقال می دهند. عملکرد این لوله ها ارتباط مستقیم با بهداشت ساختمان دارد و تا حد امکان باید از گرفتگی آنها جلوگیری شود. اما متاسفانه در بسیاری از ساختمان ها مشکلات لوله های فاضلاب اجتناب ناپذیر هستند! برخی از مشکلات رایج در لوله های فاضلاب و نحوه رفع آنها را در ادامه بررسی می کنیم.
گرفتگی لوله های فاضلاب
به جرأت می توان گفت که در تمام ساختمان ها تا بحال مشکل گرفتگی لوله های فاضلاب وجود داشته است. چون در لوله های فاضلاب پرز، مو، دستمال کاغذی، تکه های پلاستیک و غیره ممکن است وارد شوند و به مرور مانند سد در برابر عبور فاضلاب عمل کنند. بعد از گرفتگی لوله ها فاضلاب با مشکلاتی از قبیل بالا زدن توالت، پایین نرفتن آب از سینک روشویی و ظرفشویی، گرفتگی چاهک حمام و کفشور آشپزخانه مواجه خواهید شد.
بعد از مواجه شدن با گرفتگی لوله های فاضلاب راهکارهای متعددی را می توان انتخاب کرد که از نظر تاثیر بر باز کردن لوله ها با هم فرق دارند. برخی از روش های مناسب برای باز کردن گرفتگی لوله های فاضلاب عبارتند از:
استفاده از فنر برقی
یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای باز کردن گرفتگی لوله های فاضلاب استفاده از فنر برقی فولادی است. به ابتدای این فنرها مته های فلزی بسیار مقاوم متصل شده و مواد تجمع یافته در مسیر عبور فاضلاب را به بیرون می کشد. برای استفاده از این فنرها می توانید در صورت تمایل با شرکت های لوله بازکنی سعادت آباد تهران و سایر مناطق تماس بگیرید.
باز کردن لوله با قلاب
از دیگر راه های مناسب برای بیرون آوردن مواد تجمع یافته در لوله فاضلاب که فاصله کمی با دهانه چاه دارد، استفاده از قلاب فلزی است. اگر به قلاب فلزی دسترسی ندارید می توانید چوب لباسی را باز کرده و آن را تبدیل به میله صاف کنید. سپس یک طرف میله را کمی خمیده کنید تا شبیه به قلاب شود. در نهایت قلاب را به داخل لوله هدایت کرده و سعی کنید مواد تجمع یافته را به بیرون بکشید.
باز کردن لوله با محلول
محلول های لوله بازکنی دارای خاصیت اسیدی هستند و بعد از ورود به داخل لوله جرم های تشکیل شده در جداره های لوله را از بین می برند. در نتیجه، اگر دلیل گرفتگی لوله ها جرم زیاد آنها است می توانید از محلول اسیدی استفاده کنید. این محلول ها برای گرفتگی لوله های فاضلاب با مصالح ساختمانی، دستمال کاغذی و موارد مشابه کاربرد ندارد. علاوه براین، به دلیل آسیبی که به لوله ها وارد می کنند، در استفاده از آنها نباید زیاده روی کرد.
علاوه بر روش های فوق، استفاده از محلول های خانگی از قبیل جوش شیرین و سرکه، جوهر نمک و تلمبه دستی نیز می توانند در رفع گرفتگی های لوله فاضلاب موثر باشند.
بوی بد چاه؛ از رایج ترین مشکلات لوله فاضلاب
در روزهای گرم تابستان یا بعد از بارندگی های شدید در بسیاری از ساختمان های بوی بد فاضلاب احساس می شود. اصلی ترین دلیل بوی بد چاه فاضلاب، لایه های جرم تشکیل شده در جداره ها و کف چاه فاضلاب است. برای رفع بوی بد فاضلاب در ساختمان های مسکونی بهترین کار استفاده از جوش شیرین و سرکه است. این دو ماده را وارد لوله های فاضلاب کنید و بعد از حدود نیم تا یک ساعت آب داغ را با فشار به چاه بریزید. جوش شیرین و سرکه بسیاری از جرم های داخل لوله ها را تمیز می کند و به همین دلیل می تواند بوی بد فاضلاب را از بین ببرد.
یکی دیگر از روش های موثر در این شرایط، استفاده از خدمات لایروبی چاه فاضلاب است. چاه های فاضلاب قدیمی و سپتیک تانک ها جرم و رسوب زیادی دارند و به همین دلیل بوی بدی از آنها خارج می شود. کانال های فاضلاب و سپتیک تانک ها به این خدمات به صورت دوره ای نیاز دارند تا از بوی بد آنها در روزهای تابستان جلوگیری شود. برای لایروبی سپتیک تانک و چاه های فاضلاب ابتدا تخلیه چاه انجام شده و سپس نیروی انسانی با ابزار جداره ها و کف را می تراشد. این کار کاملا تخصصی است و نیاز به مهارت بالایی دارد.
ترکیدگی لوله های آب و فاضلاب
استفاده از لوله های بی کیفیت، قدیمی بودن ساختمان و لوله کشی غیراستاندارد همگی از دلایلی هستند که باعث ترکیدگی لوله ها می شوند. بعد از ترکیدگی لوله های فاضلاب نم و رطوبت در نقطه ترکیدگی ایجاد شده و کف و دیوار را تغییر رنگ می دهد. با توجه به مشکلاتی که بعد از نشت آب و فاضلاب از لوله ها بوجود می آید، به محض مشاهده نشانه های آن باید تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه انجام شود.
دستگاه های مورد استفاده برای این خدمات با استفاده از امواج صوتی محل دقیق ترکیدگی را تشخیص داده و نیاز به تخریب سایر بخش ها نیست.
پر شدن چاه فاضلاب
در حال حاضر بسیاری از ساختمان ها به فاضلاب شهری متصل هستند و نیاز به حفر چاه فاضلاب در آنها نیست. در ساختمان های قدیمی و مناطقی که امکان اتصال به فاضلاب شهری را ندارند در طول سال با مشکل پر شدن چاه فاضلاب مواجه می شوند. هر یک از چاه های فاضلاب دارای ظرفیت خاصی بوده و با گذشت زمان به مرور پر می شوند. برای جلوگیری از ریزش چاه فاضلاب و ایجاد نم و رطوبت در اطراف چاه بهترین کار تخلیه آن با تانکر است.
برای اطلاع از پر شدن چاه فاضلاب کافیست نشانه های آن را بررسی کنید. پایین نرفتن آب از چاه، صدای قل قل فاضلاب در چاه، انتشار بوی بد و زننده از چاه و نم و رطوبت زیاد اطراف چاه همگی از نشانه های پر شدن چاه های فاضلاب هستند.
ارائه خدمات لوله بازکنی تضمینی در تهران
برای استفاده از خدمات لوله بازکنی با کیفیت تضمین شده با نرخ اتحادیه می توانید با شرکت خدمات فنی تهران تماس بگیرید. این مجموعه تمام خدمات مورد نیاز برای رفع مشکلات لوله های فاضلاب را در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران با جدیدترین تجهیزات و دستگاه ها به صورت 100 درصد تضمینی ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات این مجموعه می توانید با شماره تلفن 021-44895591 تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید