شغل هوشمند سازی ساختمان و بازار کار آن
با پیشرفت تکنولوژی اکثر ساختمانهای بزرگ هوشمند سازی میشوند تا مصرف انرژی و تجهیزات مختلف را مدیریت نمایند. هوشمند سازی خانه میتواند در شبها به ساختمان شما امنیت دهد و شما تنها با دوربینهای مداربسته بتوانید ساختمانهای بزرگی را کنترل نمایید.
به همین دلیل میتوان بیان کرد که شغل هوشمند سازی ساختمان یک شغل آینده داری است و در آن میتوانید به درآمد خوبی برسید؛ اما آیا میدانید که در حال حاضر درآمد شغل هوشمند سازی ساختمان در ایران و جهان چقدر است و شما برای ورود به این حرفه چقدر سرمایه نیاز دارید؟ آیا برای ورود به شغل هوشمند سازی ساختمان نیاز به مهارت برنامهنویسی دارید یا هیچ پیش زمینهای لازم نیست؟
شرکت آنیپکو به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای هوشمند سازی کشور در ایران و خاورمیانه قصد دارد طبق آخرین آمار به دست آمده در مورد شغل هوشمند سازی ساختمان و بازار کار آن اطلاعاتی را بیان کند تا شما با آگاهی کامل وارد این حرفه شوید.
درآمد هوشمند سازی خانه در ایران و کشورهای مختلف
اگر به دنبال بازار کار هوشمند سازی خانه هستید حتما میدانید این شغل چه شغلی است و شما در آن باید چه کارهایی را انجام دهید. هوشمند سازی خانه، سیستم یکپارچهای است که در آن تمام تجهیزات خانه را به یک سیستم مدریت مرکزی متصل میکنند و سپس با نصب نرمافزارهای مختلف بر روی گوشی، تبلت یا کامپیوتر آنها را مدیریت مینمایید.
میزان درآمد شغل هوشمند سازی خانه در ایران به میزان مهارت و توانایی شما بستگی دارد. همچنین تعداد پروژههایی که در اختیار دارید میتواند تاثیر مستقیمی روی درآمد شما داشته باشد. البته اگر فروشگاه تجهیزات هوشمند سازی خانه داشته باشید و کلیه تجهیزات را در اختیار خریداران قرار دهید، آنگاه میتوانید به درآمد بیشتری برسید.
لذا شغل هوشمند سازی ساختمان مانند شغلهای دیگری است که هر چه مهارت و بازاریابی شما در آن خوب باشد میتوانید به درآمد میلیونی برسید.
بیشتر بخوانید: در مورد نمایندگی اشنایدر بدانید
با توجه به این که شغل هوشمند سازی ساختمان یک شغل آینده داری است و در حال حاضر نیروی متخصص در این زمینه کم است. لذا شما با مهارتآموزی میتوانید وارد این حرفه شوید؛ زیرا برخی از افراد تمایل دارند با صرف میلیاردها تومان ساختمانهای خود را هوشمند سازی کنند
و از این طریق ارزش ملک خود را بالا ببرند و از مزیتهای زندگی در این خانهها بهرهمند شوند. شغل هوشمند سازی خانه در کشورهای پیشرفته درآمد خوبی دارد که در ادامه به چند مورد آنها اشاره میکنیم.
شغل | درآمد | کشور |
مهندس اتوماسیون خانگی | £845- 46 (سالانه) | انگلیس |
کارشناس اتوماسیون خانگی | $37K – $60K (سالانه) | آمریکا |
تکنسین اتوماسیون خانگی CONTROL4 | $20 – $40 (هر ساعت) | کانادا |
مهندس اتوماسیون | €37K – €50K (سالانه) | فرانسه |
برنامه نویس KNX | CHF 80K – CHF 90K (سالانه) | سوئیس |
مهارتهای اولیه هوشمند سازی ساختمان
همان طور که میدانید شغل هوشمند سازی خانه یک شغل کاملا تخصصی است و شما در آن تمام تجهیزات مختلف خانه را مدیریت میکنید و دستورات لازم را به آنها صادر مینمایید.
شما برای این که بتوانید در حرفه هوشمند سازی خانه موفق شوید باید در زمینههای مختلفی مانند برق، الکترونیک، مکانیک، عمران، معماری، سختافزار و نرمافزار کامپیوتر مهارت و دانش داشته باشید و به این کار علاقهمند باشید.
برای راهاندازی تجهیزات برقی و برنامهنویسی کنترلرها به مهارتهایی نیاز دارید که در ادامه آنها را برای شما مشخص کردیم.
- پروتکلهای استاندارد هوشمند سازی مانند Zwave,can-bus,S-bus,KNX، plc
- مدیریت و یکپارچهسازی خانه هوشمند
- سیمکشی و برقکاری ساختمان
- آشنایی با نرمافزار ETS
- روشهای هوشمند سازی ساختمان
- کنترل خانه از راه دور از طریق تلفن همراه
البته به یاد داشته باشید که امروزه برخی از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان نیاز به برنامهنویسی ندارند و شما میتوانید آنها را با نصب و راهاندازی به سیستم مدیریت شبکه هوشمند خانه متصل کنید.
نحوه ورود به بازار کار هوشمند سازی ساختمان
اگر شما علاقهمند به شغل هوشمند سازی خانه هستید برای ورود به این حرفه باید دانش و مهارت لازم را در این زمینه یاد بگیرید. برای یادگیری مهارتهای اولیه شغل هوشمند سازی خانه باید در آموزشگاههای فنی و حرفهای در تهران، کرج یا شهر خودتان ثبتنام کنید و در آن جا دورههای آموزشی خود را سپری نمایید.
در این آموزشگاهها شما میتوانید دورههای عملی و تئوری هوشمند سازی خانه را زیر نظر اساتید مجرب و با تجربه بیاموزید و با حضور آنها دورههای مختلف هوشمند سازی خانه را به اتمام برسانید. در نهایت نیز با دریافت گواهینامه معتبر از آنها میتوانید وارد بازار کار هوشمند سازی ساختمان شوید.
دقت کنید که حرفه هوشمند سازی ساختمان یک کار تخصصی است و شما بلافاصله بعد از مهارتآموزی باید به عنوان یک شاگرد در کنار افراد متخصص کار کنید تا بتوانید بعد از گذشت چند سال به صورت حرفهای در این زمینه عمل نمایید.
سرمایه اولیه برای ورود به بازار کار هوشمند سازی ساختمان
شما برای این که وارد شغل هوشمند سازی خانه شوید باید هزینههایی را بپردازید. این هزینهها میتوانند شامل دوره مهارتآموزی شما باشند که بستگی به نحوه مهارتآموزی شما متفاوت هستند.
بعد از گذراندن دوره مهارتآموزی باید تجهیزات لازم برای برنامهنویسی و راهاندازی سیستمها را خریداری نمایید. حال اگر قصد راهاندازی فروشگاه تجهیزات هوشمند سازی خانه را داشته باشید باید هزینه جداگانهای را بپردازید. در حالی که برای ورود به این حرفه به غیر از هزینه مهارتآموزی و خرید تجهیزات اولیه نیاز به سرمایه دیگری ندارید.
خلاصه
شغل هوشمند سازی خانه یکی از شغلهای آینده داری است که شما به کمک آن میتوانید به درآمد خوبی برسید. این شغل در چند سال آینده متقاضیان زیادی خواهد داشت . به طوری که افراد زیادی حاضر خواهند میشوند با هوشمند سازی خانه یک ساختمان اسمارت داشته باشند.
در حال حاضر حدود یک درصد ساختمانهای ایران هوشمند سازی هستند که پیشبینی میشود تا 20 سال آینده به 50 درصد برسد. لذا شما با کسب دانش و تخصص لازم در این زمینه میتوانید وارد شغل هوشمند سازی خانه شوید و به درآمد خوبی برسید.
دیدگاهتان را بنویسید