راهنمای خرید سنگ مرمریت: بررسی مزایا و معایب، کاربردها و انواع این سنگ
وقتی صحبت از ساختمان سازی و استفاده از سنگ ساختمانی باشد، محال است اسمی از سنگ مرمریت برده نشود. سنگ مرمریت جزء سنگ های پر استفاده و پر طرفدار در بین سنگ های ساختمانی طبیعی در کل دنیا است. در ادامه بیشتر با مزایا و معایب سنگ مرمریت و سایر نکات مهم آشنا می شویم.
سنگ مرمریت چیست؟
مرمریت در واقع یک سنگ آهکی رسوبی است که از کربنات کلسیم، کلسیت، دولومیت و کریستال تشکیل شده است. کلسیم کربنات در واقع رسوب بر جای مانده از بافت های زنده مانند فسیل جانوران و … است.
مرمریت ها دارای کانی هایی هستند که باعث می شود این سنگ ها از تنوع رنگی زیادی برخوردار شوند. این کانی ها عبارتند از:
- کلریت یا سیلیکات ها که رنگ سبز را بوجود می آورند.
- کربن ها که طیف رنگی خاکستری یعنی سفید تا مشکی را تشکیل می دهند.
- لیمونیت که رنگ زرد و کرم را بوجود می آورد.
مشخصات سنگ مرمریت چیست
سنگ های مرمریت از برخی مشخصات فیزیکی و ظاهری خاصی برخوردار هستند که این سنگ ها را با سایر سنگ های ساختمانی همچون تراورتن یا گرانیت، متمایز می کند.
- مرمریت ها بافت متراکمی دارند و تخلخل این سنگ ها با چشم مشخص نیست. اگر به پشت سنگ مرمریت نگاه کنید، متوجه می شوید که یک سنگ تو پٌر و استخوانی است.
- مرمریت هایی که در ایران وجود دارند عمدتا در رنگ های سفید، کرم، طوسی و مشکی هستند. رگه های جذاب در برخی از انواع سنگ مرمریت مشاهده می شود.
- ساب پذیری سنگ های مرمریت بسیار عالی است و سطح ای سنگ ها براق و درخشان می باشد.
- مرمریت ها مقاومت فشاری مناسبی دارند، اما همه ی مرمریت ها از مقاومت سایشی مناسبی برخوردار نمی باشند. همینطور سنگ های مرمریت نسبت به مواد اسیدی یا قلیایی خانگی، واکنش پذیر هستند و در هنگام تماس با این مواد، دچار لک می شوند.
- قیمت سنگ مرمریت معمولا مناسب تر از سایر سنگ های ساختمانی است و به دلیل کیفیت بسیار خوب آن، در دسته پر فروش ترین متریال ها در ساختمان سازی قرار گرفته است.
مزایا و معایب سنگ مرمریت
از آنجایی که سنگ های مرمریت به عنوان پر فروش ترین سنگ های ساختمانی محسوب می شوند، بهتر است با مزایا و معایب این سنگ ها به خوبی آشنا باشید.
مزایا سنگ مرمریت چیست
- ساب پذیری عالی و سطح درخشان
- طیف رنگی وسیع و گسترده
- مقاومت بسیار عالی در برابر حرارت
- چسبندگی بسیار خوب با ملات
- مقاومت فشاری و سایشی مناسب
معایب سنگ مرمریت چیست
- خش پذیری در اثر برخورد با اجسام تیز
- لک پذیری در اثر تماس با مواد اسیدی
- جذب آب بالا و عدم مقاومت کافی در برابر رطوبت بالا
- آسیب پذیری در اثر استفاده در محیط های بیرونی که در معرض نور خورشید هستند.
معرفی انواع سنگ مرمریت
در ادامه ما قصد معرفی بهترین انواع سنگ مرمریت مشکی، سفید و کرم که به عنوان پر استفاده ترین سنگ های ساختمانی هستند، می پردازیم.
انواع سنگ مرمریت کرم و سفید
- سنگ مرمریت هرسین
- سنگ مرمریت سیسیلی
- سنگ مرمریت آباده
- سنگ مرمریت صلصالی
- سنگ مرمریت دهبید
- سنگ مرمریت پرطاووسی
- سنگ مرمریت سیمکان
انواع سنگ مرمریت مشکی
- سنگ مرمریت لاشتر
- سنگ مرمریت نجف آباد
- مرمریت مشکی اسپایدر
- مرمریت گلدن بلک
- مرمریت مشکی بلک رز
ویژگی های بهترین سنگ مرمریت چیست
مرمریت ها انواع مختلفی دارند و از معادن بسیار زیاد و مختلفی در ایران استخراج می شوند. برخی جذب آب بسیار کمی دارند و از مقاومت فشاری بیشتری برخوردار هستند، برخی دیگر برعکس ظاهر جذاب، از مقاومت مناسبی برخوردار نیستند. ویژگی های بهترین سنگ مرمریت که می توانید برای ساختمانتان انتخاب کنید، عبارتند از:
- قیمت سنگ مرمریت تقریبا رابطه مستقیمی با زیبایی و همینطور کیفیت سنگ دارد. معمولا سنگ هایی که ساب پذیری بسیار درخشانی دارند و طرح و نقششان جذاب و خاص است، قیمت بیشتری دارند.
- یک سنگ مرمریت خوب باید از مقاومت فشاری و سایشی بسیار خوبی برخوردار باشد. چرا که بیشترین کاربرد مرمریت ها در ساختمان، برای کف واحد و کف لابی و همینطور کف پارکینگ است.
- جذب آب مرمریت ها معمولا بالاست. یکی از بهترین ویژگی های سنگ مرمریت باکیفیت، جذب آب کم آن است. چرا که جذب آب زیاد، یک نقطه ضعف برای سنگ محسوب می شود و باعث ایجاد لک در سطح آن ممکن است شود.
- ویژگی های بهترین سنگ مرمریت، تنها به جنس سنگ مربوط نمی شود و به کیفیت تولید و فرآوری آن نیز بستگی دارد. ممکن است ضخامت استاندارد، کیفیت ساب و برش صادراتی و کیفیت اپوکسی مورد استفاده در قیمت سنگ مرمریت تاثیر زیادی بگذارد، اما مطمعن باشید که دوام، ماندگاری و زیبایی سنگ را برای شما و ساختمانتان تضمین می کند.
کاربرد سنگ مرمریت چیست
مرمریت ها در صنعت ساختمان کاربرد های مختلفی دارند. از این سنگ ها می توان در کلیه قسمت های داخلی (کف و بدنه) و همینطور فضا های بیرونی ساختمان می توان استفاده کرد. با در نظر گرفتن کیفیت و جنس سنگ، می توان از این سنگ ها در فضا های مختلف ساختمان استفاده کرد.
سنگ های مرمریت در ابعاد مختلف فرشی، 40 طولی، 60 طولی و همینطور اسلب به صورت قاب های بوک مچ و فورمچ تولید می شوند. از انواع کاربرد سنگ مرمریت می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سنگ کف لابی ساختمان ها
- سنگ کف واحد های مسکونی و تجاری
- استفاده به عنوان سنگ کابینت و کانتر
- استفاده در سرویس های بهداشتی و حمام
- سنگ پله و دیوار پله
- استفاده برای فضا های مشاعات (کف و دیوار راهرو و پارکینگ)
- سنگفرش تراس و حیاط
- استفاده در نمای بیرونی ساختمان
نکته 1 : اگر قصد استفاده از سنگ های مرمریت برای فضای آشپزخانه و کابینت را دارید، آگاه باشید که مرمریت ها نسبت به موادی همچون آبلیمو، قهوه، چای و … واکنش پذیر هستند و در اثر ریختن این مواد بر روی سطح سنگ، لکه ایجاد می شود.
نکته 2 : مرمریت ها برای نمای بیرونی ساختمان مناسب نیستند. اما امروزه در نما های مدرن و ترکیبی، انواع سنگ مشکی را با سنگ های سفید و روشن تلفیق می کنند و زیبایی خارق العاده خلق می کنند. قبل از خرید سنگ مرمریت مشکی برای نما، با انواع سنگ مشکی و مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید.
نکات مهم در زمان خرید سنگ مرمریت
در زمان خرید سنگ مرمریت برای ساختمان تان، به نکات زیر توجه کنید. گاهی اوقات صرفه جویی اشتباه در هزینه، پیشمانی بلند مدت و ضرر های سنگینی می تواند بوجود آورد. پس بهتر است قبل از خرید سنگ مرمریت، نکات زیر را به خوبی مطالعه کرده باشید.
- ضخامت سنگ هایی که برای کف استفاده می شوند، حداقل 1.8 سانتی متر باشند. کیفیت ساب و فرآوری اگرچه در قیمت سنگ مرمریت تاثیر می گذارد، اما ماندگاری سنگ را نیز تضمین می کند.
- برش سنگ ها باید گونیا باشد. تمامی سنگ ها باید ضخامت یکسان باشند و در سطح سنگ ها نباید ترک، لب پریدگی و شکستگی مشاهده شود.
- به طرح و رنگ سنگ و تناسب آن با دکوراسیون توجه کنید.
- شناخت فروشگاه و خرید از یک مجموعه معتبر را حتما در نظر داشته باشید.
- سنگ ها دارای درجه بندی کیفی هستند. بدیهی است که هر چقدر درجه و کیفیت سنگ بالاتر باشد، قیمت سنگ مرمریت نیز بیشتر می شود. همینطور هر چقدر بافت سنگ یکدست تر و صاف تر باشد، نشان دهنده ی سنگ با کیفیت بالاتر است.
دیدگاهتان را بنویسید