راهنمای خرید انواع پنل ال ای دی؛ شیوهی نصب پنل ال ای دی
امروزه افراد بسیاری به سبک مینیمال در چیدمان تمایل پیدا کردهاند، چراغهای تخت و پنلی به دلیل طراحی نازک، سبک و مدرن برای طراحی دکوراسیون ساختمانها بهترین انتخاب هستند. همچنین پنل های ال ای دی به عننوان یکی از عناصر بسیار مهم در تامین روشنایی فضاهای اداری و محیطهای بیمارستانی ایفای نقش میکنند.
پنل ال ای دی با مصرف بسیار کم انرژی و نور یکپارچه و یکدست خود تحولی در بحث نورپردازی فضاهای اداری و بیمارستانی ایجاد کرده است. دیفیوزر به کار رفته در پنلهای ال ای دی سبب پخش یکدست نور و کاهش خیرگی میشود که این نکته در محیطهای اداری نقش بهسزایی دارد.
پنل 60*60 ال ای دی را میتوان در سه حالت نصب کرد که انتخاب هر کدام از این شیوههای نصب پنل ال ای دی بستگی به نوع سازه سقف و البته طراحی معمار و نورپرداز بستگی دارد.
- پنل ال ای دی توکار:
متداول ترین حالت نصب پنل ال ای دی به صورت توکار میباشد. نکتهای که در این شیوه نصب پنل ال ای دی باید به آن دقت شود ضخامت پشت پنل ال ای دی است که باید به گونهای باشد که علاوه بر تامین فضای کافی برای نصب پنل ال ای دی در سازه سقف شما، انتقال حرارت و تبادل دمای پنل ال ای دی به راحتی انجام گیرد. - پنل ال ای دی روکار:
در بعضی موقعیتها به دلیل عدم وجود فضای کافی برای نصب پنل ال ای دی توکار و یا به اقتضای طراحی معمار و یا نورپرداز، پنل ال ای دی روکار استفاده میشود که برای این منظور از قاب پنل ال ای دی روکار که در بازار در طرحها و کیفیتهای مختلف موجود است استفاده میشود. - پنل ال ای دی آویز:
موقعیتهایی وجود دارد که در آن به دلیل ارتفاع زیاد سقف و بنا بر طراحی نورپردازی آن فضا، طراح نیاز داشته باشد منبع نوری را در ارتفاع کمتری قرار دهد. در این حالت بعضی شرکتهای تولیدکننده پنل ال ای دی امکانی را در نظر گرفتهاند که شما بتوانید با استفاده از آویزهای مخصوص پنل ال ای دی پنل، ارتفاع نصب پنل ال ای دی را کمتر کرده و در فاصلهای نزدیکتر منبع نوری را نصب کنید.
پنل ال ای دی با توجه به نحوه قرارگیری و چینش چیپ به دو دسته تقسیم میشود:
- پنل ال ای دی بک لایت (Back-Light , BackLit):
در پنل ال ای دی بک لایت چینش چیپها به صورت خطی در سطح پنل انجام میشود. که این موضوع سبب شده تا راندمان این نوع پنل ال ای دی نسبت به پنل ال ای دی اسلیم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت بهتر باشد. - پنل ال ای دی اسلیم یا پنل ای دی اج لایت (Edge light):
نحوه قرارگیری چیپ ال ای دی در پنل ال ای دی اسلیم به صورت خطوطی در دور تا دور حاشیه پنل ال ای دی است. پنل ال ای دی اسلیم همانگونه که از نام گذاریشان مشخص است دارای ضخامت کمتری نسبت به پنل ال ای دی بک لایت است.
راهنمای خرید پنل ال ای دی اسلیم و پنل ال ای دی بک لایت
اگر قصد خرید پنل ال ای دی دارید و نمیدانید کدام نوع پنل ال ای دی مناسب فضا و کاربری شما است در ادامه با ما همراه باشید تا این دو نوع پنل ال ای دی را از چند جهت مورد بررسی قرار دهیم.
- ضخامت پنل ال ای دی:
با توجه به قرارگیری منبع نور در پنلهای ال ای دی بکلایت ضخامت پنل ال ای دی بک لایت بیشتر از پنل ال ای دی اسلیم است که این اختلاف چیزی نزدیک به میانگین 2 سانتی متر است. این نکته جایی حائز اهمیت است که سازه سقف شما دارای شرایط ویژهای است که امکان استفاده از پنل ال ای دی بک لایت وجود ندارد. - تبادل گرمایی با محیط در پنل ال ای دی:
به طور کلی پنل ال ای دی به سبب سطح مقطع زیاد مشکل خاصی از نظر گرمای تولیدی و تبادل آن با محیط ندارد اما اگر بخواهیم دقیقتر نگاه کنیم درپنل ال ای دی اسلیم حرارت به دلیل نحوه قرارگیری چیپها در گوشهها متمرکز است اما در پنل ال ای دی بک لایت حرارت تولیدی در سطح پنل پخش میشود و تبادل بهتری صورت میگیرد. - شدت نور و شار تولیدی در پنل ال ای دی:
پنل ال ای دی اسلیم در بررسیهای آزمایشگاهی افت بیست درصدی نور در مقابل پنل ال ای دی بک لایت را نشان داده است. همچنین به دلیل چینش چیپها در اطراف و حاشیه پنل ال ای دی اسلیم نور خروجی در پنل ال ای دی اسلیم نسبت به پنل ال ای دی بکلایت کمی دارای تحریف است و شکلی راه راه به حالت گورخری دارد.
منبع: ecowat.com
دیدگاهتان را بنویسید