استاندارد تیرچه صنعتی در استان تهران
همزمان با پیشرفت تکنولوژی، شیوه ساخت سازهها و مصالح مورد نیاز برای ساخت آن، دستخوش تغییر شده است. یکی از مهمترین مصالحی که در ایران از آن برای ساخت ساختمانها استفاده میشود، تیرچه است که انواع مختلفی دارد. تیرچه صنعتی یکی از انواع تیرچه است که استفاده از آن مزایای بیشتری نسبت به نوع سنتی برای کارفرما دارد. اگر برایتان سوال بهوجود آمده که تیرچه صنعتی چیست و چه تفاوتی با نوع سنتی دارد؟ استاندارد تیرچه صنعتی در استان تهران چگونه است؟ و یا اینکه این محصول را از کجا باید خرید؟ با ما همراه باشید.
تیرچه چیست؟
قبل از آشنایی با تیرچههای صنعتی و سنتی و شیوه ساخت آنها، باید بدانید که منظور از تیرچه بلوک، قطعات چهار تراشی است که در کف یا سقف ساختمان استفاده میشود. تیرچه یا همان الوار افقی ممکن است فلزی و از جنس فولاد یا چوبی و از جنس چوب مهندسی شده باشد. امروزه تیرچههای فلزی کاربرد بیشتری دارند. در این قطعات فولاد و بتن، دو ماده اصلی هستند. در تعریف دیگری از تیرچه، از آن به عنوان پوشش دهنده بین دیوارها، پایههای ساختمان و ساختارهای تیرآهنی نیز یاد کردهاند.
تیرچه صنعتی چیست؟
تیرچهها به دو روش سنتی و صنعتی تولید میشوند. در تیرچههای صنعتی، خرپای آنها به وسیله جوش نقطهای به هم متصل میشود. در روش جوش نقطه ای، دو قطعه با استفاده از فشار و گرما به یکدیگر جوش میخورند؛ بهطوریکه فولاد به درجه ذوب می رسد اما ذوب نمیشود. در نتیجه تیرچه و اتصالات آن که با این روش جوش خوردهاند مقاومت بالایی خواهند داشت. تیرچههای صنعتی با ظاهر سه وجهی یا چهار وجهی تولید میشوند. برای ساخت سقف با استفاده از تیرچه صنعتی، بلوکها به شکلی مانند قالب بتنی، بین تیرچهها قرار گرفته و روی آن با استفاده از بتن پوشش داده میشود که نتیجه کار به شکل T لاتین خواهد بود.
تیرچه صنعتی چگونه ساخته میشود؟
به طور کلی تیرچهها را میتوان به دو دسته از پیش تنیده و خرپایی تقسیم کرد؛ که در نوع از پیش تنیده، عملیات از پیشتنیدگی صورت گرفته و بر المانهای بتنی فشار وارد میکنند تا در برابر نیروی کششی مقاومت بیشتری نشان دهد. نوع خرپایی تیرچه از دو قسمت خرپای فولادی و پاشنه بتنی تشکیل شده است. در قسمت خرپای فولادی انواع میلگردهای مورد نیاز از جمله آرماتورهای عرضی و کششی بهیکدیگر متصل میشوند. در نوع صنعتی، برای اتصال این میلگردها به یک دیگر از جوش نقطهای و بدون هیچ انحنایی استفاده میشود اما در روش ستنی از جوش قوس الکتریکی استفاده شده و نسبت به نوع صنعتی، شکنندهتر خواهد بود.
تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی
- در تیرچههای دستی از جوش قوس الکتریکی استفاده میشود که به دلیل بالا آمدن و به سطح رسیدن کربنها، شکنندهتر از تیرچههای صنعتی است.
- با توجه به اینکه کارهای صورت گرفته با دست زمان بیشتری طول میکشد، در تولید تیرچه نیز این قاعده صدق میکند و با وجود اینکه دستگاههای مختلف در تیرچه صنعتی سرعتهای متفاوتی دارند، باز هم سرعتشان از تولید به روش دستی بیشتر است.
- استفاده از ماشینآلات بجای انسان در تولید تیرچه صنعتی، باعث میشود که میزان خطا به حداقل برسد.
- تیرچه بتنی صنعتی وزن کمتری دارد در نتیجه حمل و جابجایی آنها توسط کارگران آسانتر خواهد بود.
- هنگام استفاده از تیرچههای صنعتی، هزینه تمام شده ساخت سقف، به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
- در تمام مراحل تولید تیرچههای صنعتی، کنترل کیفیت انجام میشود. در نتیجه میتوان گفت که کیفیت قطعات صنعتی نسبت به نوع سنتی بیشتر است.
اجزای تشکیل دهنده تیرچه بلوک صنعتی
تیرچههای صنعتی از قسمتهای مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
میلگردهای کمکی اتصال
با استفاده از این میلگردها امکان قرار دادن بیش از دو عضو کششی در پاشنه تیرچه فراهم میشود.
آرماتور بالایی
آرماتور بالایی تیرچه در مراحل مختلف بارگزاری وظایف متفاوتی برعهده دارد. تحمل وزن مرده سقف، تحمل بار و وزن خود تیرچه، فولات افت حرارتی مقطع مرکب سقف نمونههایی از مزایای وجود آرماتور بالایی است.
آرماتور پایینی
میلگرد پایینی تیرچه خرپا به عنوان عضو کششی عمل کرده و باعث میشود هنگام حمل و نقل تیرچهها لنگر خمشی حاصل از وزن آنها، بتواند فشار کششی وارد شده را تحمل کند.
بتن پاشنه
مقداری از خرپا داخل بتن پاشنه قرار میگیرد به همین دلیل ارتفاع آن را طوری در نظر میگیرند که بتواند روی میلگرد را بپوشاند. عرض بتن پاشنه نیز بین 10 تا 16 سانتیمتر در نظر گرفته میشود.
میلگردهای عرضی
میلگرد عرضی در مراحل مختلف وظایف متفاوتی دارد. این عضو در مرحله اول مقداری از نیروی لنگر خمشی را تحمل میکند. در مرحله دوم وظیفه فراهم آوردن ایستایی برای تحول وزن مرده سقف را بر عهده دارد. آنها همچنین عامل پیوستگی بین بتن پوششی و عضو خرپا در مرحله دوم بارگزاری هستند.
قیمت تیرچه صنعتی
طبیعی است که مجریان وکارفرماها بخواهند هزینه تجهیزات مورد نیاز برای ساخت سازه را بدانند تا مدیریت بهتری روی هزینهها داشته باشند. اما برای تعیین قیمت تیرچه صنعتی، باید به چندین مؤلفه توجه داشت. اول اینکه قیمت فولاد همواره در حال تغییر است و نوسانات قیمت بازار تاثیر بسزایی روی قیمت نهایی دارد. از طرفی ابعاد اجزا مثل طول تیرچه، قطر میلگرد زیزاگ، سایز میلگرد بالا، قطر میلگرد پایین، میلگرد تقویت و… را باید در نظر گرفت چرا که در تعیین قیمت موثرند. برای اطلاع از قیمت دقیق تیرچه، میتوانید آن را در سایت تیرچه پایدار به صورت آنلاین محاسبه کرده یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
تیرچه صنعتی استاندارد را از ما بخرید!
به دلیل مزایای تیرچه صنعتی، روز به روز بر محبوبیت آن افزوده میشود. اگر قصد خرید تیرچه بتنی و استفاده از آن در سازههای خود را دارید، میتوانید آن را از فروشگاههای تیرچه به صورت حضوری یا آنلاین سفارش دهید. اما برای اطمینان از خرید محصولات با کیفیت و استاندارد، بهتر است فروشگاههای معتبر را در اولویت قرار دهید. فروشگاه تیرچه پایدار، یکی از معتبرترین فروشگاهها و دارای محصولات با کیفیت و قیمت مناسب است. برای ثبت سفارش با شماره 02122870976 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید