اجرای وال مش: روشی نوین برای مهار دیوارهای غیرسازهای در زلزله
یکی از چالش برانگیزترین مسائل در هنگام ساخت پروژههای ساختمانی، مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای است. وارد شدن هر گونه نیرو و فشار اضافی به دیوارهای غیرسازهای نظیر دیوارهای پیرامونی میتواند موجب ترک خوردگی، ریزش و تخریب آنها شود. زیرا این دیوارها به سازه اصلی ساختمان متصل نیستند. حرکت خارج از صفحه دیوارها موجب ایجاد خسارتهای مالی و جانی فراوانی خواهد شد.
نگهدارنده دیوار یا وال پست یک روش مؤثر و مفید برای حفظ استحکام و مقاومت دیوارهای ساختمان است. با وال پست میتوان به آسانی از تخریب و ریزش دیوارها جلوگیری کرد. وال پستها انواع مختلفی داشته و به روشهای گوناگونی اجراء میشود. بهترین نوع وال پست یا نگهدارنده دیوار، وال مش میباشد که به آن وال پست نوین هم میگویند.
اهمیت مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای در زلزله
زلزلهای که در سال ۱۳۹۶ در استان کرمانشاه رخ داد موجب ایجاد خسارتهای مالی و جانی فراوانی شد. جالب بود که بسیاری از این خسارتها رد نتیجه فروریزش دیوارهای غیرسازهای و پیرامونی ساختمانها رخ داده بود. مهندسان ساخت و ساز تمام تلاش خود را برای مقاومسازی سازه اصلی ساختمان کرده بودند. اما متأسفانه مهارسازی برای دیوارهای غیرسازهای ساختمان انجام نشده بود. در نتیجه مردم خسارات زیادی را متحمل شدند. پس از این واقعه سازمان نظام مهندسی کشور پیوست ششم را به آییننامه ۲۸۰۰ اضافه کرد. طبق این پیوست انجام وال پست برای پروژههای ساختمانی واجد شرایط ضروری است.
مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای در آییننامه ۲۸۰۰
طبق آییننامه ۲۸۰۰ مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای ضروری است. در این آییننامه عنوان شده است که تمامی دیوارهایی که ارتفاع آنها بیش از ۵/۳ متر است باید مهار لرزهای شوند. مهار لرزهای نیز با استفاده از وال پست صورت میگیرد. وال پست یک نوع نگهدارنده دیوار است که با استفاده از قطعات فلزی مانند نبشی و ناودانی و یا با شبکه الیاف اجراء میشود.
با اجرای وال پست، از حرکت دیوارها در خارج از صفحه جلوگیری میشود. در نتیجه در هنگام وارد شدن نیروهای مخرب هیچ گونه خسارتی متوجه دیوارها نخواهد شد. از انواع وال پستها میتوان به وال پست فلزی (قدیمی) و وال پست الیافی (جدید) اشاره کرد.
معایب وال پستهای فلزی قدیمی جهت مهار لرزهای ساختمان
وال پستهای فلزی قدیمی هنوز هم برای برخی از پروژههای ساختمانی به کار رفته و دارای کاربردهای مخصوص به خود هستند. اما با ورود وال پستهای جدید از نوع الیافی به دنیای وال پستها، وال پستهای فلزی قدیمی به نوعی منسوخ شدهاند. به عبارتی دیگر، وال مش که نوع جدید وال پستها میباشد موجب حذف وال پست فلزی ساختمان شده است. زیرا وال پستهای قدیمی دارای معایب خاصی هستند که استفادهها را محدودتر میکند. معایب وال پست فلزی ساختمان به صورت زیر هستند:
• وال پستهای فلزی با متریال فولاد و آهن اجراء میشوند. درنتیجه قیمت اجرای آنها زیاد است.
• برای ایجاد اتصالات وال پست فلزی از جوشکاری بهره میبنرد که به تخصص بالایی نیاز دارد. یعنی تنها افراد متخصص قادر به اجرای آن هستند.
• متریال فلزی وال پست موجب افزایش بار وارد شده به وزن کلی ساختمان خواهند شد.
• اجرای وال پست زمان بر بوده و باعث طولانی شدن روند اتمام پروژه ساختمانی خواهد شد.
بهترین جایگزین برای وال پست فلزی قدیمی چیست؟
شاید شما نیز با مطالعه معایب وال پست فلزی به فکر یک جایگزین مناسب برای وال پست فلزی باشید. مهندسان و متخصص حوزه ساخت و ساز وال مش را به عنوان بهترین جایگزین وال پستهای فلزی پیشنهاد میدهند. وال مش یا وال پست الیافی با استفاده از شبکه ایلاف توری اجراء میشود و از حرکت دیوار جلوگیری میکند.
توری وال مش بسیار محکم بوده و دارای ساختار یکپارچه و مقاومی است. بنابراین میتواند سالهای سال دوام خود را حفظ کرده و کارآمدی خود را نشان دهد. وال مش به اندازه وال پست فلزی ایمن بوده و کاملاً موجب مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای خواهد شد.
نحوه اجرای وال مش جهت جلوگیری از تخریب دیوارها چگونه است؟
حال که دانستید وال مش چیست و چه کاربردی دارد میخواهیم نحوه اجرای آن را معرفی کنیم. نحوه اجرای وال مش به این صورت است که که ابتدا دیوارچینی طبق روال معمول انجام میشود. سپس یک لایه پلاستر از جنس سیمان یا گچ روی دیوار قرار میدهند. توری وال مش در بستر پلاستر قرار میگیرد.
دقت کنید که نوارهای توری وال مش میتوانند هم به صورت سرتاسری و هم نواری نصب شوند. سپس لایه دوم پلاستر سیمانی یا گچی روی نوار وال مش اجراء خواهد شد. ناودانی و نبشیهای منقطع با استفاده از چسب اپوکسی وال مش نصب خواهد شد. این گونه دیوار کاملاً در برابر زلزله مهار میشود.
مزایای وال مش (وال پست الیافی) نسبت به وال پست فلزی
اجرای وال مش برای پروژههای ساختمانی موجب افزایش استحکام ساختمان و مقاومسازی آن در برابر نیروهای وارده خواهد شد. در این بخش میخواهیم به مزایای وال مش اشارهای داشته باشیم.
• قطعات وال مش وزن سبکی داشته و به هیچ عنوان موجب افزایش بار مرده ساختمان نمیشوند.
• نصب و اجرای وال مش بسیار آسان بوده و به تخصص خاصی نیاز ندارد.
• قیمت وال مش نسبت به وال پست فلزی بسیار ارزانتر و به صرفهتر است.
• نصب وال مش بسیار سریع بوده و در مدت زمان بسیار کمی انجام میشود.
• این روش کاملاً مورد تأیید سازمان نظام مهندسی کشور بوده و کاملاً استاندارد است.
خرید و اجرای وال مش توسط شرکت نوین وال مش
یکی از نکات بسیار مهم برای خرید وال مش آن است که باید قطعات وال مش کیفیت بالایی داشته باشند. استفاده از محصولات بیکیفیت وال مش موجب ناکارآمدی و کاهش دوام و ماندگاری این روش خواهد شد. بنابراین دقت کنید که یک شرکت وال مش معتبر را جهت خرید و اجرای این روش انتخاب کنید.
شرکت نوین وال مش با تکیه بر تخصص و تجربه خود در سالهای متمادی توانسته رضایت متقاضیان خود را جلب نماید. تمامی محصولات نوین وال مش دارای تأییدیه رسمی از مرکز تحقیقات راه و شهرسازی هستند. همچنین صفر تا صد اجرای این روش توسط تیم متخصص نوین وال مش انجام میشود.
جمعبندی
در این مقاله به معرفی وال مش به عنوان جدیدترین و بهترین روش مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای پرداختیم. با این روش میتوانید از تخریب و ریزش دیوارهای ساختمان خود در هنگام زلزله جلوگیری کنید. جهت خرید انواع وال مش باکیفیت میتوانید با کارشناسان شرکت نوین وال مش در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید